Meshinja, dobar den... Jas denes so slabi bolki, menstrualni, grc vo stomak I malce kafeav iscedok.. Doktorkata vikat pripremni bolki se, mojt I podolgo da traat,pa si odmaram I si cekam
Не знам што ја кошта да ми даде 15 дена, боловањето е отворено во понеделник треба да одам да го затвори, може ако не е станата на лева нога ќе ми го продолжи.
Каков е тој извештај од прилика што има на него? Многу лошо е што сум фатена во тесно ја реновираат болницата и нема доктор ни за лек, не знам јас кај ме праќа упм.
Ееее одмор, до 15 август имам 6м, ама не ми следувало, а решение за одмор бланко треба да потпишам... Нашата чудесна Македонија!!!
@Jagoda123 Jagotke fala ti mnogu. A da te prasam bolki imam slabi, ama ne na interval..nekogas na 15 mim, pa na 7, pa na 10..
Zas da ne ti sleduva,na kolku vreme ti go prodolzuvaat ili nez kako e kaj vas,jas vo septemvri god ke napravam pa zdravje boze sega na sredina na juli planiram celiot da go zemam
Почекај да бидат во правилен интервал. Јас отидов во болница кога почнаа на 15 мин. но споро се отварав па поминаа два дена додека се породам. Се додека се во неправилен интервал седи си дома и одмарај. Не паничи, диши длабоко и се ќе биде во ред. Ти посакувам лесен пораѓај.
Mokraca imas li ispitano,ti ima li kazano zs taka ti e so nogata? Mene ednas na rab dodeka bev mi se ukoci nogata i imav bolka vo grbot pa me prati da ispitam mislela da ne e bubregot pa za sreka ne bese,potoa mi kaza deka bebeto bilo no ne bilo greska sto sum ispitala
Nez od kade si,no ovde kaj nas gi ima vo site butici po 700,800den se,jas od panagur zedov 2 slicni po 300den
@butterfly* @kikin срцки си ги знам јас правата, ама не ми оставаат избор, само што се вработив забременив, ми го продолжија договорот после 3 месеци за еден месец, сега пак сум на еден месец и немам баш некој избор можат да ме шутнат кога сакаат....
Bremena si. Mora da ti go prodolzuvaat. Vsusnost treba da te stavat na neopredeleno. Taka e zakonot, ama kaj nas ova poslednovo ne go pravat. Znam za slucaj koga bremena bese izbrkana od rabota zaradi precesti boleduvanja i nepravilno rabotenje, tuzese i go dobi sporot i pokraj toa sto bese vinovna. Gazdata gubese so toa sto ona 1 den doagase na nastava, 15 dena ne, i pak ona go dobi sporot. Spij mirno, bezbedna si.