@Annath da ti se zablagodaram na sovetot, denes uspeav da zakazam skrining na GAK. @Twins02 i jas otekuvam, ama samo vo nozete, od zestinata i deka sedam 8 saati. Bar jas taka mislam. Zeni se navlekov na blago. Neznam kolku blago izedov vcera i denes. Ne me karajte samo. Se uspivame so sinko, koj prv ke zaspie neznam, dali jas ili tata, za sinceto znaeme on posleden zaspiva Vcera trebase nokta prasina da izbrisam, da peglam, no izgleda deka se ostana za denes, a ko sto mi se gleda i za utre ke ima nesto Za sladoled imam vreme, posle ke jadam, ama direkno od kutija Aj cao sega, da ne pocne sin mi da pisuva, pa samo @Jagoda123 i @Smizzy da razberat
Eleni imas praveno serklaz ili ne? Sto ti vikaat za toa, kolku ti e cervixot? Imas ili nemas potreba?
Deneska mi e polna 19 nedela, bebuskite gi merea ednoto e 261 gram, a drugoto 254 ili 255 grama, dali se dobri ?
Утре 34 недела и веќе прогнозираме со мм кога ќе се породам. Јас сум некако убедена дека ќе биде пред термин односно за едно 20 дена, мм пак вика ќе терам малце поише И се е тоа ок, додека не ми текне дека ништо немам спремно за бебето, затоа од утре перам, пеглам и редам во шкаф, па бебето ако му се сака нека дојде (ама нека наполни 36 недели барем)
A srcka ne ni sum gi poglednala izvestaite. Imam polna doverba vo doktorkata i znam deka ako nesto ne e vo red ke mi kaze i ke me upati na vistinskoto mesto. Nemam ni sila ni nervi da se opteretuvam so brojki koi ne gi ni razbiram.
Добро утро девојчиња убави. Да, спиев убаво, цела вечер со клима инаку нема чаре. Вие како сте? Убав ден ви посакувам
Добро утро и од мене .. Инаку денеска ми е термин па баш се осеќам возбудено.. Па дури ни цела ноќ немам спиено што од топлото, што од слаби болки во долниот дел на стомакот и кичмата но ке видиме што ке бидне дали ке си се запознаеме со бебко или ке си го пројдеме терминот
Здраво и од мене... Јас искрено да ви кажам не спијам со клима, некако шубе ми е, никогаш не сум спиела со клима. И на работа ја пуштам 15 минути после пола саат без клима, па опет ја пуштам и така...додека пак дома помалку стојам под клима. Ќе стои пуштена едно 30-ина минути но после можам и 2 саати да не ја пуштам. Многу главата ме боли ако стојам на клима. Ни во кола не мо\ам да издржам многу со клима...Абе терсене човек...
Lele ista sum nisto ne mi e isprano peglano, plus treba da dokupam od apteka raboti a ic ne mi se izlaga po zeskovo.
И јас не можам без клима ама не ми е во соба директно. Инаку ноќеска прв пат досега сум се разбудила од жешко во 5 сабајле ама климата ја исклучивме кога си легнувавме во 12, нема шанси да спијам без клима навечер, многу ми беше жешко и мачно, се разбудив испотена а бебушот си мрдаше душичка. И така недоспиена станав и бев да ми земат крв и ми се погоди една груба и уште ме боли ракава, цела бременост си минев со лесно не ја сеќавав иглата ама оваа денес уште кога ја видов се исплашив и знаев дека ќе ме боли, ајде ќе помине, ќе издржам уште некој месец само се да биде се како што треба па да си го видам срцето мое
Lele zestini,kako ke izdrzime ne e mn premnogu e ova,100 pati se razbudiv snosti ziva voda a strv mi e so klima da spijam da ne nastinam,nez dali e sramota so vlecalki da odam na rab nozete mn mi se oteceni posebno stapalata
Јас што дека сум со сандали, кога ми се соблечени. Ми отекоа нозете, почнаа мн да ме стегаат и ги соблеков. И вчера така, па мм ме земаше од работа боса одев. Незнам како ќе се издржува, ама не се откажувам и нема ни да се нервирам. Изедов една крофна со крем (трет пат јадам од сабајле, ама рано сум станата затоа ) @DigY се повикува да поднесе извештај како е и што прави!
jas se glupiram dva dena po sonce se akav pa sfativ zashto se tie zabrani. vchera koa me stegnaa bolki mislev gotoo ragjam. ama Mg i b komplex, lezenje 6-7 saati i se oprajv. sega mm chisti pred da ide na rab a jas izigravam surfer. hahahah
Pak me pustija od rab....vaka - taka ovie moive najarni ispadnaa . Ama dodeka stignav doma mammeto mi se rasplaka. Odma manav tush, po pizamcinja se oblekov, klimata da popuka malku, dve krishki argeta I jogirt, lut chips, praski, kaksii I voda , seto toa na masa, se plesnav vo kreveet, fox life si pushtiv I uzivam...E vaka se zivee