Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Вечерва и јас со клима и на бебушка и е топло, денеска е цел ден поспана, слабо активна.

На kavadar4anka и LadyC им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Annath da ti se zablagodaram na sovetot, denes uspeav da zakazam skrining na GAK. :clap:
    @Twins02 i jas otekuvam, ama samo vo nozete, od zestinata i deka sedam 8 saati. Bar jas taka mislam.
    Zeni se navlekov na blago. Neznam kolku blago izedov vcera i denes. Ne me karajte samo.:rofl:
    Se uspivame so sinko, koj prv ke zaspie neznam, dali jas ili tata, za sinceto znaeme on posleden zaspiva :D
    Vcera trebase nokta prasina da izbrisam, da peglam, no izgleda deka se ostana za denes, a ko sto mi se gleda i za utre ke ima nesto (facepalm)
    Za sladoled imam vreme, posle ke jadam, ama :!:direkno od kutija :lol:
    Aj cao sega, da ne pocne sin mi da pisuva, pa samo @Jagoda123 i @Smizzy da razberat :lol:

На Delfina15, LadyC, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Eleni imas praveno serklaz ili ne? Sto ti vikaat za toa, kolku ti e cervixot? Imas ili nemas potreba?

4. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Nemam nisto praveno, se mi e vo red. So merkite ne se zamaram. Mi vikaat se e vo red i toa e toa.

На Jagoda123, kikin и Smizzy им се допаѓа ова.
  5. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Deneska mi e polna 19 nedela, bebuskite gi merea ednoto e 261 gram, a drugoto 254 ili 255 grama, dali se dobri ?

6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Утре 34 недела и веќе прогнозираме со мм кога ќе се породам. Јас сум некако убедена дека ќе биде пред термин односно за едно 20 дена, мм пак вика ќе терам малце поише :D

И се е тоа ок, додека не ми текне дека ништо немам спремно за бебето, затоа од утре перам, пеглам и редам во шкаф, па бебето ако му се сака нека дојде (ама нека наполни 36 недели барем) :)

На DigY, Asiana, Jagoda123 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Mene ne me drzi mesto ako ne go preprocitam izvestajot, da vidam kolku e dolxina na cervix itn.

8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A srcka ne ni sum gi poglednala izvestaite. Imam polna doverba vo doktorkata i znam deka ako nesto ne e vo red ke mi kaze i ke me upati na vistinskoto mesto. Nemam ni sila ni nervi da se opteretuvam so brojki koi ne gi ni razbiram.

На Lepaaa, Jagoda123, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро девојчиња убави. Да, спиев убаво, цела вечер со клима инаку нема чаре. Вие како сте?
    Убав ден ви посакувам :* :* :*

На letters, kavadar4anka, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Добро утро и од мене .. Инаку денеска ми е термин па баш се осеќам возбудено.. Па дури ни цела ноќ немам спиено што од топлото, што од слаби болки во долниот дел на стомакот и кичмата но ке видиме што ке бидне дали ке си се запознаеме со бебко или ке си го пројдеме терминот:inlove:

На butterfly.mk, NanaMia, letters и 10 други им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво и од мене...
    Јас искрено да ви кажам не спијам со клима, некако шубе ми е, никогаш не сум спиела со клима. И на работа ја пуштам 15 минути после пола саат без клима, па опет ја пуштам и така...додека пак дома помалку стојам под клима. Ќе стои пуштена едно 30-ина минути но после можам и 2 саати да не ја пуштам. Многу главата ме боли ако стојам на клима. Ни во кола не мо\ам да издржам многу со клима...Абе терсене човек...:) :) :)

12. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    и јас ги имам мила... повремено се јавуваат и исчезнуваат...:clap:

13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.468
    Lele ista sum nisto ne mi e isprano peglano, plus treba da dokupam od apteka raboti a ic ne mi se izlaga po zeskovo.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    И мене истото ми се случува.... Трпнкат и осеќам како да ми отекуваат (facepalm)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    И јас не можам без клима ама не ми е во соба директно. Инаку ноќеска прв пат досега сум се разбудила од жешко во 5 сабајле ама климата ја исклучивме кога си легнувавме во 12, нема шанси да спијам без клима навечер, многу ми беше жешко и мачно, се разбудив испотена а бебушот си мрдаше душичка. И така недоспиена станав и бев да ми земат крв и ми се погоди една груба и уште ме боли ракава, цела бременост си минев со лесно не ја сеќавав иглата ама оваа денес уште кога ја видов се исплашив и знаев дека ќе ме боли, ајде ќе помине, ќе издржам уште некој месец само се да биде се како што треба па да си го видам срцето мое

На Bebulleee и vesnik им се допаѓа ова.
  16. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Lele zestini,kako ke izdrzime ne e mn premnogu e ova,100 pati se razbudiv snosti ziva voda a strv mi e so klima da spijam da ne nastinam,nez dali e sramota so vlecalki da odam na rab nozete mn mi se oteceni posebno stapalata

17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас што дека сум со сандали, кога ми се соблечени. Ми отекоа нозете, почнаа мн да ме стегаат и ги соблеков. И вчера така, па мм ме земаше од работа боса одев. Незнам како ќе се издржува, ама не се откажувам и нема ни да се нервирам.
    Изедов една крофна со крем (трет пат јадам од сабајле, ама рано сум станата затоа (fingers))
    @DigY се повикува да поднесе извештај како е и што прави!

На LadyC, Bebulleee, kavadar4anka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas obicno odam so patiki bidejki samo vo niv mi e udobno ama sega i so niv nemozam

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas se glupiram dva dena po sonce se akav pa sfativ zashto se tie zabrani. vchera koa me stegnaa bolki mislev gotoo ragjam. ama Mg i b komplex, lezenje 6-7 saati i se oprajv. sega mm chisti pred da ide na rab a jas izigravam surfer. hahahah

На Smizzy, Jagoda123, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Pak me pustija od rab....vaka - taka ovie moive najarni ispadnaa :) :) :) . Ama dodeka stignav doma mammeto mi se rasplaka. Odma manav tush, po pizamcinja se oblekov, klimata da popuka malku, dve krishki argeta I jogirt, lut chips, praski, kaksii I voda , seto toa na masa, se plesnav vo kreveet, fox life si pushtiv I uzivam...E vaka se zivee :) :) :)

Последна измена: 23 јуни 2016
    На julia87, Delfina15, Lepaaa и 5 други им се допаѓа ова.