Да ви кажам нешто искрено..... Ќе си пукнам за секс, за оргазам...уфффф, шубе ми е и да се самозадоволувам, знам дека нема врска аама ете... Извинете на муабетов Btw, сум немала секс откако дознаав дека сум бремена, март - април...
Јас имам ама со триста резерви. И тоа максимум 2-3 пати месечно. На одмор само еднаш имавме, а лани во 10 дена- 20 до 30 пати Кога ќе дојде бебо и 2 пати месечно ќе ми изгледаат многу. Стварно, тие што викаат после ќе надокнадиме, надокнадивте ли?
Ние првите три месеци немавме воопшто. Сега имаме, но кога имаме време, а тоа е ретко. По породување ми требаа повеќе од 40 дена психички да се припремам. Потоа некако тешко ни одеше, дури помислив дека лошо ме сошиле. На сам старт се откажував. Шубе и страв ми беше. Помина време искрена да бидам додека да се опуштам. Долг период се однесував ко девица да сум.
Зависи какво ќе ти се погоди бебето. Ние надокнадивме. Еден месец после пораѓајот се фрливме во акција, хахахахахаха
Enter your phone number here BirMelek, која недела беше кога беше на одмор? Како помина? Некој совет? Јас ке идам наредна недела на 2-3 дена до Грција. Докторката кажа ок е, ама вака од прва рака да прашам иначе ке бидам 11+
29 недела сум и стомаков под папокот ми се направи ужас...испукаа капилари...црвени...бела сум многу и многу се познаваат...дури и вагината ми е зафатена...мачкам секој ден со павловиќева или леа мама или едно од дм го земав..ама мислам дека е џабе... Какви се Вашите искуства,да не има некое поефикасно средство за да не ми се прават стрииве???
Ако бременоста ти е уредна, без крварење и без потреба за лежење секој доктор ќе ти каже да одиш. Јас кога го прашав мојов ми рече само „убаво да си поминеш“. Дополнителен совет ми даде да не седам на сонце, да не се сончам и да не седам многу во вода ако е многу ладна. Ама водата беше топла, јас се изнапливав до максимум. Инаку бев 15-та и таму ја почнав 16-та недела. Ич не му ја мисли. Ако се чувствуваш добро оди си слободно. Здравје да е се во ред јас пак заминувам за некоја недела
Ne sakam da panicam no cudno gi osekam dvizenjata na bebinjava. Kako branovi, ne kako udari. I ne postojano. I prethodno se poazaliv, pa se aktiviraa, no eve me pak se grizam. Vie kako gi osekavte vo 19 nedela?
Исто, овие два дена многу слабо и чудни, некарактеристични движења. Ако до пред два дена ме клоцаше, сега како да се тегне во стомакот. Јас знаеш како ја тестирам кога ме јаде црвот? Легнувам на страна (сеедно која) и ако ја нема 10 минути, легнувам на другата. Ќе и ја погодам страната на која е сместена, нема да и е згодно, ќе и дојде просторот тесен и ќе почне да прета.
Јaс и сегa вo пoлнa 32 oсеќaм кo брaнoви чaт пaт, истo и тoгaш кo штo се сеќaвaм. Еве oд прескa сaмo брaнoви прaви кo дa се мести зa спиење ми делувa
isto, skroz isto. denovive e tolku miren shto ednash u denot da zakloca onaka jako. i samo se vrtam kako muva bez glava hahah
Мешиња јас сум шеста недела и нешто ми се дува стомак и имам гасови.Ви се случувало ли на вас тоа.А и од време на време ме боцка долниот дел од стомакот.
Jas znam na pocetokot takvi se dvizenjata ko branovi, no mislam treba da se pocesti. Ne sum sigurna. Sega eve osekam ko pulsiranje, tolku kratko bese no i od nadvor se vide. Neznam sto da mislam
Lele isto i jas... Kako branovi a ne kako klocanja...i mnogu poretki...sega brzo bev na eho...ponedelnik sum pak...mozi e od zeskovo...jas taka si go prepisuvam ova...bas ke prasam ponedelnik i ke pisam so ke mi reci...
И мoевo имa денoви кoгa е зaспaнo, пред некoј ден се спремaв нa преглед дa oдaм, зaштo сaмo икaше и тoлку. Пoсле прaвев муaбет сo aкушеркaтa штo ме бoцкa викa сoсемa нoрмaлнo е, битнo си oсетилa движење кaквo тaквo. Еве oд сaбaјле прaвеше журкa, сегa мрдa кoгa му текне или кo брaнoви, или ќе клoцне мaлку и гo немa пa пoсле пaк и се тaкa.
Леле колку е жешкооооооо, синоќа воопшто не можев да заспијам се на се ми се собра 20 минути сон само. А климата е точно нас мојата глава па со неа не се спие. Инаку утре влегувам во 30та недела и одам за Скопје кај Кировски на последното 4д и едвај чекам да ја видам бејбиииииии. маче мое мало