ne si bila razocharana od deteto tuku od toa vo koe shto si veruvala deka e taka. nema shto budala da si vikash, normalno e sekoj vid na pogreshna verba da ja dozivuvame kako razocharuvanje bidejki taka sme programirani. za den dva ke ti legne i kje vidish deka apsolutno ne si bila luta na sinko nit razocharana. neka ti e zivo i zdravo sincheto se neka teche ko shto treba a na Jagotce spisokot sleden pat kje go boime rozovo, so vtorite
Placenta previa или нискo пoстaвенa плaцентa (спуштенa нa грлoтo нa мaткaтa) е индикaцијa зa цaрски рез. Плaцентa нa преден ѕид не е индикaцијa. Инaку и кaј мене е нa преден ѕид, сo првoтo ми беше нa зaден ѕид. Пoрaди тoa штo е нa преден ѕид не секoгaш се oсеќaaт убaвo движењaтa нa бебетo вo пoрaните недели. Јaс тaкa дo скoрo пaничев, пoштo се случувaше двa денa бебетo дa не гo oсетaм, сaмo вибрaции нa цел стoмaк, a пoсле пет денa дa ме утепa пo ребрa oд клoцaње. Вчерa си бев нa кoнтрoлa, сo резултaтите oд скриен шеќер и д-димери, се е oк фaлa Бoгу, aмa никaкo не мoже дa гo сликa, се срaми мaлиoв, или не се мести убaвo, не знaм. Нaреден пaт сум зa месец денa, 31-32 неделa, кoј ќе издржи дoтoгaш. Ме убивa жешкoвo... не зa другo, oти немaм кaде нa рaaт дa се истуширaм, дoмa купaтилo реновираме. Не е истo дoмa и кaј други дa се бaњaш, јaс бaрем не мoжaм дa се oпуштaм.
Пишав претходно дека од голема желба и убеденост дека ќе родам ќерка кога ми кажаа дека е машко се разочарав, плачев. Ама кога ќе го родиш гајле ти е што има под пелената, го гледаш само како дел од тебе, совршено нешто, нов живот Фрли се во шопинг, кога ќе ги видиш тие мали слатки фраерски работи ќе заборавиш на се
Хахахаха, не си се разочарала, само си очекувала друго. Со син ми се ми се обои во зелена боја, па си викав ајде сега сино и розово, ама ќе боиме се во сино. Битно е да се живи и здрави и да растат во хармонија и љубов Останав без снаи @DigY јас на четврто ќе одам само ради списокот на @Jagoda123
onda kje da e jovanovski vo pravo, poshto maliov go osekjam ushte od 4 mesec so ritanje ne so galenje
I kaj mene placentata e na preden zid. Bas doktorot mi rece deka e mozno pokasno da go osetam bebko i taka i bese. Na sekoj pregled detalno ja gleda placentata, ako dobro imam sfateno, dodok na krv dali ima ili taka nesto. Deka e indikacija za crski...ne znam. Se nadevam deka ne e. Zdravje neka e dobar bebko, se ke se izdrzi Inaku jas veke rucav. Poso stanav vo 4. Bebe me razmava epten i so saati luduvase. Sega spie,a jas moram da rabotam. A i mene mi se spie Se nadevam deka nego mu e pogodeno vnatre, poso jas se topam ko sladoled na sonce koga si odam. Inaku za preporakata da ne se odi ma rabota, ja dostavile do nasite rakovoditeli, koi ocenile deka nema potreba da sedime doma. Sekako, a sto bi odlucile drugo? Toa e mesinja. Vi posakuvam ubav vikend. Vikaat ke vrne vo nedela daj boze inace spienje tesko.
@Elena ena ни се породила! Нека ти е здраво и живо синчето, големо да расте и среќно, со мама и тато!!!
Фала ви на сите на убавите зборови. Толку, ми помина и како што рековте сега веќе друга слика си направив во главата. Татината принцеза ќе почека, прв е мајкин син кој уште од сега го сакаме најмноооогу на цел свет.
Jas denes pravev priska, super pominav, bebeto e dobro i e masko )) iako najiskreno poveke sakam zensko ama pa mu blagodaram na gospod i za ova dolgo ocekuvano maze