ви благодарм на сите на подршката..на приватен лекар ќе одам па ќе видиме што ке бидне ..ке ви пишам во недела бидејки само вечер работи тој лекар..позз до сите
Ахх мила, немој да си приредуваш дополнителни стресови. Сепак знаат тие како е најдобро за бебушот, ако мора инфузија, мора, речи си ќе издржам се што треба само да е се во ред. Стресот и плачењето нема да ти помогнат, само се потресуваш себе си и малечкото во тебе Појди, види што ќе ти кажат, 34та недела точно дека е малку раничко и можеби е подобро да ти стават инфузија него ли да треба да го стават во инкубатор и да го гледаш избоцкано целото со цевчиња Ќе издржиме се за нив, само тие да се добро, нели? Дојдена си и ти до крајот скоро, наскоро на се ќе заборавиш и ќе си го гушкаш твоето сонце. Оди во болница и види што ќе ти кажат и немој одма да помислуваш на лошо, можеби ќе ти речат само да мируваш уште неколку дена бар а можеби и ќе те задржат и породат, не мора да значи дека бебушкото не е спремно. Те гушкам силно и те чекам да ни се јавиш со убави вести
Sabatini src podobro sto si otisla na lekaar vaka Doma so bolki ne se sedi i ne se voznemiruvaj. Se e dobro za bebeto
Сабатини не паничи мила тоа е најбитно, немој да се нервираш и ти а и бебето она се си осеќа, ти си храбра штом до сега сето го помина во најдобар ред кога беше многу рано па сега уште малку остана нели? Појди си на доктор види што ќе ти кажат се е за твое добро ајде уште малку па крајот се гледа мора да сме позитивни, и мене ми се шета ми се плаче али си седам дома си барам занимација и се тешам со тоа дека наскоро ќе уживаме
Сабатни мила немој да се секираш арно ти кажаа другите трудници, се за бебушко како мора така само тоа да буде во ред ( само шо сакав да ти пишам дека мене бебуш ми мрдаше до самиот крај на прашањето што го постави) па го прочитав ова дека пак сакале инфузии, нека ти клат, немој така да реагираш сама не ке се порагаш дома ок. Ајде се ке биде во ред ти пуштаме позитивна енергија тука сите Гладиолче во врска со мешето јас бев исто многу мала во стомакот сите ми викаа ко ке речев дека сум веке девети или при крај каде го носиш ме прашуваа оти немав ич меше само така ко подуено пред добивање или прејадена А и дека зима дебелко палто, ако не го слечев палтото никој немаше да знае дека јас сум трудна. Дури и докторката ко ме виде пред пораѓај му кажувам имам болки итн. итн, зачудено ме прашва кога ти е терминот јас му кажувам, ми вика јас мислев сега недај боже ке имаме некое предвремено порѓање, а ти си била таман Форко ајде ти престани со тој страв ајде се ке си дојди на свое
Mamicki i idni mamicki vi blagodaram najmnogu na podrskata Inaku eve me mene me pregledaa celosno od glava do peti ahahha ama ovoj pat ne site vraboteni vo bolnicata .....inaku sum navistina otvorena poveke okolu 3-4 prsta , na ctg mi pokaza kontrakcii ama ne mnogu silni no gi imase pa zatoa mi rekoa deka ke moram da polezam malku vo bolnica da me pratat da vidat kako ke bide Kako i da e presrekna sum mi rekoa deka bebusko mie super i deka nema potreba od infuzii za sprecuvanje na kontrakciite ....i da izlezela sega nema da bilo nisto strasno mozebi ke bila edna nedela ili pomalku vo inkubator no samo cisto radi proverka..... Najdobro bi bilo i koga srckata moja izdrze barem uste narednata nedela vo meskoto..... Kako i da e mi olekna na dusickata.... Ve pozzz mnogu i uste ednas vi blagodaram
Сабатини убаво ти кажаа и другите мамички. Оди во болница, нека ти ги сопрат контракциите, рано ти е да се пораѓаш. Јас во 42-ра недела се породив, замисли ти 8 недели порано да родиш...тоа се два месеци...Раничко ти е...колку повеќе стаса бебето,толку подобро. А и ако си отворена ти треба да лежиш, па добро ќе ти дојде еден мал одмор таман пред породување ќе си собереш енергија... Земи си некои списание,книга, телефонот со интернет, ние од овде ќе те бодриме и ќе издржиш, барем уште 2-3 недели да ти се одложи породувањето. Знам дека и принцезата едвај чека да те гушне,па се забрзала, ама мама за нејзино добро ќе ја остави уште малце во мешето.А после не ви бега гушкање цел живот...Ајде не се секирај,и пиши ни како си.
Silk mila vo isto vreme sme pisala zatoa valjda si go preskoknala mojot posleden segasen post....jas sum veke vo bolnica i sega sum vo red ...nemalo potreba od infuzii za sopiranje a i sigurnk nemozat na tolku otvoreno da sopiraat manje bitno kako i da e jas sum presrekna sto aum bez inf i zatoa ke si polezam tuka malku nekolku dena valjda za da ako u slucaj cuckata moja saka da izleze.....znam deka e porano jas sum veke vo 35ta nedela barem do 36 t.e do krajot na narednata da poceka posle e polesno....od 36ta nedela gi racunaat kako normalno rodeni bebinja .... No pak ke recam ne zavisi toa ni od mene ni od niv ako mi bilo pisano ovaa nedela da ja donesam na svet kerkami taa nema da ceka ....hahhaha....
Да миличка, отпосле видов дека си пишала. Многу ми е мило што нема да те тормозат со инфузии, ќе те ставаат изгледа само на ЦТГ и ќе ја пратат состојбата. Ќе си се одмориш. Јас ќе те дружам, ти ветувам ,за да не ти биде досадно. Јас кога ме примија во болница имав цимерка во соба која беше 34-та недела, и беше ептен отворена 6-7 прста ама беше и со серклаж, и си се породи природно, неколку дена и беше бебчето во инкубатор, чисто за да го следат па еве го сега дечко си е, све си е супер, го спремам за зет... Штом бебчето ти е добро,се друго е небитно.Децата си раснат без разлика кога се родени. Ние па да не знаеме во која недела не родиле...И подобро било тогаш.Колку помаку знаеш толку подобро. Се радувам дека ќе си се олесниш наскоро,многу сум среќна за вас. Се забрзало бебево да те гушне и готово. Леле леле што бацување ќе има...
Ete gledas sabatini srcka nemalo mesto za panika Nema infuzija jeeeee Bas mie Milo sto si dobra i pozitivna sega i nemoj veke da panicish nie sme so tebe druzinata
сабатини, можеби си и порано останата бремена од тоа што те водат според последна менструација така да бебушко можеби и на време ќе се роди иако медицински е предвреме затоа се +- 2 недели. гледај позитивно и не се нервирај се ќе биде во ред. јас ќерка ми ја родив во 37 недела со 3570 замисли да ја носев до 42 ќе беше спремна за во прво одделение хахахах. поздрав и одмори се ќе ти треба.
Девојки мили,сите што планиравте да одите на трансфузиологија,почнале со закажување,не со бројчиња,ако немате некоја врска ни на крај памет да не ви текне да појдите,хаос невиден е,денес ожалив неколку трудници Срамота за здравството по незнам кој пат!!!!!
Hahaahah anicka sum se presmejala za tvojot post masala masala pprasnato bebce si rodila alal da tie.... Silk mila neznam sto e rabotata ama cuclata definitivno ne saka da e vo meskoto hahhhaha kako i da e se nadevam deka vo brzp ke ja guskam mi se rodi strasna zelba da ja vidam .....i jas imam cimerka sto za 2 sati rodi ama valjda ne i e prvo i toa sama si dojde do sobata ahaaah kako da bila u setnja ni a ni u.....rodi masko bebce vo 36 nedela i 2 dena i toa masala 2960 i ebe gp sega ke bide nekolku dena valjda do 37ma vo inkubator...... Kako i da e koga e pisano ke si dojde..... Gladiolce srcka si mila te guskam o ti blagodaram tebe i na site dr za podrskata
Аааа нема везе дали и прво или не...Јас за 15 минути родив. И болки и раѓање вкупно 15 минути. А прво ми е. И јас сама се качив по скали и сама си отидов до бокс со пола дете излезено од мене.Тоа кога ќе си тргне нема враќање. И да нејќеш само ќе се роди . Не му се секирај, јас знам дека лесно ќе поминеш. Сега изгледа си нанаш ти...? Каталина девојко јави ни се...те фатија ли болки, се смилуваа ли тие таму на клиника да ти стават провокација? Јас сум сигурна дека твоето срценце веќе е родено ама не ни кажуваш Форко ти до каде си со болките?
Силк јас со болките навечер ме стега ама дали е тоа којзнае Половината и стомакот ми се грчи. Ко бабица си ни
Хахахах ма ќе ве породам бе сите,немајте гајле. Епа така фаќа тоа,како грч во половината и стомакот...ама морам да те качам на бокс за да те проверам вагинално
Dobro utro srcki moi Silk mila moja sum zaspala izgleda mi se smirile malku kontrakciite ama eve me sega da ima kako ke zemam dorucek ke posluzuvam za da mi pomine vremeto haha Cimerkata mie super samo malku hrci sacuvaj boze gledav da ne se zadavi hahaahh paa i za nea bev na strek ...... Katalince mila zucni nesto ......a ti forko kacuvaj se na boks silk da te vidi hahah posle sum jas....od sabajle se presmejav......ve guskam dami moi....silk bakni ja lanicka
ее девојки и јас нико не се фака бебус се отказувам од борбата засо мазми полуде од се и од мене така да мозам само да ве циткам сега во темава да знаете колку су тазна леле амн еве сестрами е бремена и тоа со близнаци со ке правам цуството ме убива овие пет години ама со да праам сите сте супер бакнези ви пракам на сите мамицки
Gjul zlato ne se otkazuvaj od borbata ne mora da mislis na toa ama ne se otkazuvaj .... Najdobro e sega ti i mt da se odmorite malku da pouzivate prosetate itn.....dajte si malku vreme i posvetete se eden drug bebceto ke dojde koga ke mue vreme na sila ubavina na biduva da se razbereme...... A toa sto sestrati e bremena da ne ti ja oteznuva situacijata znam kako e koga posakuvas a site okolu ostanuvaat ili se veke bremeni........kaj sekogo ke bide koga mu bilo pisano...... I na mt ne mue lesno ama tie maski kako maski ne se iskazuvaat kako nas ...... Te pozzz i ti ja prakam najgolemata sreka na svetot vo najbrzo vreme da si se raduvate a do togas mila samo glavata gore nikako gubenje nadez i uzivanje i poveke mazenje so mt..... Te guskam