1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    Не смеaм милa лaксaтиви ни вaкa чaеви билo штo имa лaксaтивен ефект, a знaм декa имa зa трудници, сo серклaж сум и не смеaм гoлем нaпoн дa дoбијaм.

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.486
    a da probash so mikro klizma??? prashaj nekoj vo apteka od farmacevtkite sigurno znae..

3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добро утро мешиња!
    Како спиевте? Или ноќеска беше посвежо, за разлика од преходните ноќи или јас бев мртва уморна па веднаш сум заспала и око не отворив се до утрово. :)
    Вчера повеќе од пола ден го поминав во кујна. На ручек ми беа свекорот и свекрвата, цркнав.
    Откако ги измив сите садови сфатив дека кичмата ми е пред распаѓање. Повеќе не ми држи газот долго време да сум на нозе, ама кога мора, мора.
    Еве ме сега наспана и освежена. :)
    Цел куп алишта имам за пеглање и диплење ама тоа е се што треба да го направам денеска. Друго се ми е средено.
    Останува да ги наполнам куферите, утре да купиме некои ситници и подготвени сме.
    Бебушка е последниве два дена супер активна, кога мирувам и кога ќе ме клоцне веќе видливо е и со око. :)
    Денеска 24 полни недели. :inlove:
    Убав ден женски!

На kavadar4anka, girl-miri, NanaMia и 8 други им се допаѓа ова.
  4. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Девојки влегов во 20 та недела, но сабајле кога ке го дувнам нодот приметувам траги од крв дали е тоа нормално?

5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Да не пиеш аспирин?

На mar_mar и Stasija им се допаѓа ова.
  6. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mene isto mi se ima slucuvano, normalno e toa, poosetlivi ni se kapilari i sluznica vo nos. Pijes li aspirin slucajno?

На mar_mar му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    13.903
    Off topic:
    Трудни женички во Скопје, кажете некое убаво мести, кафанче за кафе мезе ова она, ама да е настрана, малку поладно од градов, за трудни жени прифатливо....само немојте матка :)

8. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    @alisijad за запек да пробаш со чепчиња - глицерински. Јас после пораѓај ги користев, зошто речиси секоја жена шосле пораѓај има запек, а треба да пази да не дава напон ради конците. И жената што лежеше во соба со мене после пораѓај и дадоа чепче. Сепак прашај доктор дали смееш да ги користиш.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.486
    staro. bure, kuchkovo. i hrana i mestopolozba top.

На Kris15 и NanaMia им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Чардак - кафана под сенка надвор од ск. или вила Весница двете се една до друга.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Ne se so laksativi ni jas ako ne sum so serklazi pa nepijam takvi raboti radi sebe.Ova e chisto na baza na sheker-laktoza i se preporachuva mnogu voda propratno.Ke ti objasnat vo apteka ubavo inache mene so preporaka od ginekolog mi e i edinstveno toa mi pomaga od koga sum trudna.Celo vreme sum so lezenje a i chitav deka od progesteronot se javuva opstipacijata.

Последна измена: 26 јуни 2016
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    13.903
    За таму се мислевме, не сум била а ми го фалат, ама чекав дали некој од вас ќе го пофали. Тоа е тоа. Одиме. :) :) :) tnx

На eleni27 и Delfina15 им се допаѓа ова.
  13. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Скоро цела бременост кога ќе го дувам носот имам крв и цела бременост ми е затнат, исто и крварење од непцата за време на бременоста е нормално поради зголемената концентрација на крв која струи низ телото.

На mar_mar, Smizzy и DigY им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.486
    jas pravev svadba tamu. u. maticno beshe 47 stepeni a gore beshe tamanka. nemash utka :*

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.270
    Допаѓања:
    148.948
    Добар ден мами. Цело сабајле растрчана сум, климата ми ја прават 3 дена во стан, никако да се оправам. Ем знаат дека сум трудна, ем ќе ме полудат само еден фреон што треба да наполнат. Блжем беа тука, се е ок, а климава не лади. Значи ми е преку глава! Ќе се мрднам! Извинете, ама од кожа се извадив! Ме полуде топлово... ;( ;( ;( .
    Значи избегнувам мајстори максимално затоа што сите се ист шит. Пари кога се даваат први се сите, а за да се среди ко што треба никаде ги нема.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Isprskav vo wc-to so savo sredstvo za cistenje,i malku vdisav,nisto ne osekam,ama strav me fati.Ne znam sto da napravam

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.270
    Допаѓања:
    148.948
    Не се секирај. Јас не знаев дека сум бремена кога чистев со солна киселина, циф, авакс и сл . цело вц. Потруди се да носиш маска (ако нема кој да ти помогне) или ако имаш помош да те одмени некој со средствата. :*

На kavadar4anka, Smizzy и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.768
    Ништo не е. Јaс и чистев веце, бaшкa сaвo вooпштo не е јaкo средствo.

На Smizzy и LadyC им се допаѓа ова.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И јас чистам со средства, нема кој да ме смени за таа работа.
    Ништо страшно. Отварај врати и прозорци кога чистиш за да се излуфтира побрзо.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    I jas sega cistev wc so sredstvo se razbira. Nema koj pa moram jas. Go nanesuvam zatvaram vrata ostavam da otstoi nekoe vreme I posle toa vleguvam trijam brzinski plavam so vrela voda I begam. Ne nosam maska dodeka cistam. Valjda ne e tolku strasno ne cistam sekoj den so sredstvo za wc, nekogas so prasok za perenje, nekogas so sjaj a sekojdnevno poparuvam so vrela voda. Zaradi toa ednas na dve nedeli mislam deka Ne e golemo izlozuvanje na sredstvoto za wc.