Не смеaм милa лaксaтиви ни вaкa чaеви билo штo имa лaксaтивен ефект, a знaм декa имa зa трудници, сo серклaж сум и не смеaм гoлем нaпoн дa дoбијaм.
Добро утро мешиња! Како спиевте? Или ноќеска беше посвежо, за разлика од преходните ноќи или јас бев мртва уморна па веднаш сум заспала и око не отворив се до утрово. Вчера повеќе од пола ден го поминав во кујна. На ручек ми беа свекорот и свекрвата, цркнав. Откако ги измив сите садови сфатив дека кичмата ми е пред распаѓање. Повеќе не ми држи газот долго време да сум на нозе, ама кога мора, мора. Еве ме сега наспана и освежена. Цел куп алишта имам за пеглање и диплење ама тоа е се што треба да го направам денеска. Друго се ми е средено. Останува да ги наполнам куферите, утре да купиме некои ситници и подготвени сме. Бебушка е последниве два дена супер активна, кога мирувам и кога ќе ме клоцне веќе видливо е и со око. Денеска 24 полни недели. Убав ден женски!
Девојки влегов во 20 та недела, но сабајле кога ке го дувнам нодот приметувам траги од крв дали е тоа нормално?
Mene isto mi se ima slucuvano, normalno e toa, poosetlivi ni se kapilari i sluznica vo nos. Pijes li aspirin slucajno?
Off topic: Трудни женички во Скопје, кажете некое убаво мести, кафанче за кафе мезе ова она, ама да е настрана, малку поладно од градов, за трудни жени прифатливо....само немојте матка
@alisijad за запек да пробаш со чепчиња - глицерински. Јас после пораѓај ги користев, зошто речиси секоја жена шосле пораѓај има запек, а треба да пази да не дава напон ради конците. И жената што лежеше во соба со мене после пораѓај и дадоа чепче. Сепак прашај доктор дали смееш да ги користиш.
Ne se so laksativi ni jas ako ne sum so serklazi pa nepijam takvi raboti radi sebe.Ova e chisto na baza na sheker-laktoza i se preporachuva mnogu voda propratno.Ke ti objasnat vo apteka ubavo inache mene so preporaka od ginekolog mi e i edinstveno toa mi pomaga od koga sum trudna.Celo vreme sum so lezenje a i chitav deka od progesteronot se javuva opstipacijata.
За таму се мислевме, не сум била а ми го фалат, ама чекав дали некој од вас ќе го пофали. Тоа е тоа. Одиме. tnx
Скоро цела бременост кога ќе го дувам носот имам крв и цела бременост ми е затнат, исто и крварење од непцата за време на бременоста е нормално поради зголемената концентрација на крв која струи низ телото.
Добар ден мами. Цело сабајле растрчана сум, климата ми ја прават 3 дена во стан, никако да се оправам. Ем знаат дека сум трудна, ем ќе ме полудат само еден фреон што треба да наполнат. Блжем беа тука, се е ок, а климава не лади. Значи ми е преку глава! Ќе се мрднам! Извинете, ама од кожа се извадив! Ме полуде топлово... . Значи избегнувам мајстори максимално затоа што сите се ист шит. Пари кога се даваат први се сите, а за да се среди ко што треба никаде ги нема.
Isprskav vo wc-to so savo sredstvo za cistenje,i malku vdisav,nisto ne osekam,ama strav me fati.Ne znam sto da napravam
Не се секирај. Јас не знаев дека сум бремена кога чистев со солна киселина, циф, авакс и сл . цело вц. Потруди се да носиш маска (ако нема кој да ти помогне) или ако имаш помош да те одмени некој со средствата.
И јас чистам со средства, нема кој да ме смени за таа работа. Ништо страшно. Отварај врати и прозорци кога чистиш за да се излуфтира побрзо.
I jas sega cistev wc so sredstvo se razbira. Nema koj pa moram jas. Go nanesuvam zatvaram vrata ostavam da otstoi nekoe vreme I posle toa vleguvam trijam brzinski plavam so vrela voda I begam. Ne nosam maska dodeka cistam. Valjda ne e tolku strasno ne cistam sekoj den so sredstvo za wc, nekogas so prasok za perenje, nekogas so sjaj a sekojdnevno poparuvam so vrela voda. Zaradi toa ednas na dve nedeli mislam deka Ne e golemo izlozuvanje na sredstvoto za wc.