Девојки во која недела е препорачливо да се направи Торч? И колку чини испитувањето на клиника? Во мојот град е 700 ден во државната болница, но немаат реагенси за рубеола и херпес...
Добро утро девојчиња. Понеделник пак. Јас уште малку на боледување, најверојатно две недели... Ќе видиме. Ме интересира дали ако сум на боледување кога ќе сум на породилно ми се скратува платата (просек на плата земаат или просек на прилив заедно со се боледувањето ако е скратена платата за неколку %) ? Ве молам кажете ми, ве читав и во породилно но некако не е јасно многу... Тенкјууу Убав ден мами.
Кажи ми тоа можам да го земам од Систина пример без матичен секој месец? Да знам како оди. Зашто моментално мене докторкава ми даде боледување од Систина.
kje zemesh konzilijarno od sistina i kje odish na matichen za predlog da ti dade. idesh na komisija ti odobruva i se vrakjash kaj matichen nosish komisisko. i ti pishue boleduvanje koe treba na rab da go odnesesh. jas matichen samo za taa stvar koristam. ednash na eho me nema videno.
И тоа секој месец се прави? Ќе го направам, само да се подраспрашам за платава уште малце дали ќе е иста. Искрено ваква ко што е не е за потценување, ама ако ми скратат 30% ќе ми биде гревовска за на породилно. :/ Срцка косата ми е одвратна, ми распука темето, ми паѓа како луда. Го купив од Афродита со лук шампонот па ќе видам дали ќе ми делува. @alisijad како ти е мешето, столицата се среди?
Незнам колку е исптавно,по закон за трудници е 100% исплата.Ние спаѓаме во патолошка бременост...сеуште не сум примила надомест преку фонд,од работа ми имаа скратено.
Дoбри сме рaснеме пa се чешaме сaмo не пoтпoлнo, aмa се среди мaлце. Ќе симнaм некoе килце денoвиве oд течнoсти сaмo aкo не другo
Чувај се, многу течности пиј, вода топла на гладно наутро и се ќе се среди. Гали го мешко најубав и уживкај. А за кандида на јазик јас сум имала со сода бикарбона гаргара правев неколку дена и самата исчезна. @Twins02
Се прави и брис од јазик/усна празнина за да се види дали има кандида. Баш во Авицена имам правено поодамна. Но пробај прво увиди да не си дехидрирана,дали урината ти е со потемна боја и слично, или прашај доктор доколку е посериозно
Дечки, да ве прашам за фолната, знам дека во бременост треба од 500, а во фемибионов што го пијам има само 400. Дали да земам плус чиста фолна, да не надминувам доза па да направам контра ефект некој? Знаете ли дали е добро или лошо да се пие повеќе од препорачаната дневна доза?