Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Jas sum prosto iznenadena od bolnicata ( vo pozitivna smisla )....;)
    Znam deka za rodilkite i za bebcinjata ne treba nisto da se nosi znaci se dobivaat od tuka mislam na uloski na tie mrezastite gakicki za edna upotreba za bebcinjata pempars i obleka dodema se tuka....no sega vidov deka i za majkite koi sto dojat imaat ama bas se pumpici i tie raboti ....i plus sega donesoa na cimerkata mi od tie pamucnite vloski za gradite da ne i pretekuva mlekoto ( a jas pa sama ai kupiv ) hahaaha....kako i da e mozam samo edno bravo da kazam......;) :*

На anicka1anicka и Forko им се допаѓа ова.
  2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Кажи кај си да доаѓам таму да раѓам :D Ај добро утро :*

3. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Hahaahha ajde kacuvaj se na avionot dur imas vreme dur silk ne se e razbudila hahha posle ti nema beganje pocna li da preglrduva se znae sto sleduva.....:)
    Aj dobro utro i od mene ( od preeska se raspisav ama dobro utro ne napisav ) :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Добро утро мешенца....мене овие мешенцава по список ми ги нема на радар, изгледа се гушкаат со своите сонциња.
    SEKSI.BARBI...Последна посета:18 Мар 2013, 17:38
    katalina.....Последна посета:Вчера, 05:14 (вчера цел ден)
    lady05....Последна посета:24 Апр 2013, 12:47
    Ќе биде весело, ќе има мекици. :D

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Сигурно се гушкаат :inlove: Мењај список да дојдеме и ние конечно на ред :lol:

6. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    добро утре и од мене девојки, ние денес влегуваме во 5-ти :) .имаме уште долг пат и долго летно печење

7. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Море Силк не е легната од вчера.Бевме на вакцина па температури и несакав да спијам ја чував малата. Сабатини пренесен е бакнежот, сега Ланичка ја чека другарка и да стигне жива и здрава. Мило ми е што убаво ве чуваат таму,барем тие нервози ќе ги избегнеш.А контракции имаш срце или ти се смирија?

Форко ти за каде се спремаш? Сабатини е далеку, немој да ми бегаш од бокс. До крај на следната недела ќе те породиме затоа не ти е дозволено летање со авион. Тебе болките ти се смирија или уште траат?
    Леле арно викаш како бабица некоја сум...сега како во визита да сум ви поминала осеќајте се. :D

Ѓул, знам за твојата мака од поодамна. Стварно се изнамачи и не е фер што некои од нас мора и низ тој пекол да поминат. За една жена тоа е најголема болка и тага. НО немој да се обесхабруваш, иако знам дека тешко човек може да остане позитивен. Знам по себе. Ама сигурна сум дека ќе биде и кај вас.Ајде олади малце некое време.Не да се откажеш од бебе, туку опуштено да си терате,може тоа го чека бебето. Ќе видиш дека еден ден и ти ќе се израдуваш иако сега не ти се верува.Нон стоп повторувај си во себе дека ќе имаш бебе и ќе видиш дека ќе се исполни.Позитивните мисли чуда прават. :*

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^^ајде само со лесно нека ти е...и без маки да го истуркаш летово, колку толку да си уживаш. :)

Ај ќе ги оставиме до истекот на Април ;)
    Па после тебе ќе ти досаѓаме секој ден :D до кај си и како си :lol:

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Што и е на малата каде бевте во Козле? Треба помош? Не сум цело време со болку изгледа дека не седнувам само нешто правам и затоа ме боли..а највеќе ме боли Кјара што ми го разнесува десното ребро од вчера навака :)

10. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Не бе Форко,во Јане Сандански бевме на вакцина,па ми качи температура и ужас ми беше,мерење на пола саат,па плачење,па облоги на ноџињата...ама сега е подобра. Фала за понудата, ако треба ќе те барам :*
    Ти може стварно од замор си имаш болки,и јас имав такви, како укочена бев.Овие породилниве се малце подруги,ќе си ги осетиш.Само немој да се плашиш, све поминува додека да се освестиш.

11. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Фала ти маци :*

12. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Oh muri majko dusa mala kako e sega srckata ubava....???
    Jas da ti kazam kontrakcii si imam no ne mi se redovni t.e mi se na razlicno vreme ponekogas na 1T min pa na 20 pa gi nema nekoe vreme i ete gi odednas pak.....nekoi gi custvuvam nekoi ne .....sega imav ctg i pokaza edna masala masala ke se iscrtase za malku na masinata go preskokna listot hahahaha.....
    Kako i da e Lana izgleda nema da ceka mnogu za drugarka i a veruvam deka i cuckata na Forko e tuka nekade .....nemirni uste vo mesinjata kade nie krajot hahah ;) :*
    Inaku uste posrekna sum deneska koga slusnav deka mm ke si ja zema slobodno nedelata pa ke mlzeme zaedno da pominuvame niz ova nema da sum sama.....:)

P.S. na cimerkata moja pred da se porodi koga ja gledale na eho i rekle deka bebusko nejzin e okolu 2300 do 2400 tesko deka nema da bilo golemo bebceto , noooo kogaa go izvadile 2900 i nesto hahahhaha bogami imalo nekoj sto e greska....Zatoa sekogas vela deka ne treba vo celost da im se veruva koga kazuvaat za dolzinata i tezinata nemozat da go imerat tocno tie aparati.....

Silk ti blgodaram na vizitata ama ajde so Forko na slednata ke digame nkze hahhaha ;) :) :lol:

13. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    знам дека ова е друга тема, но очигледно таа е помалку активна, па не ми одговорија...затоа сакам да ми помогнете со одговори...
    :worried: ....јас сум во 20 недела, почустував нежни движења пред некој ден, но многу ретко, па да речам дали еднаш во денот ќе почуствувам нешто, многу малку дури треба да се сконцентрираш па да забележиш, а со првото детенце во 5-иот месец веќе беше ептен забележливо секое негово движење, а и беше поактивно....???? зошто?

14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    па јас мислам индивидуално е.. може тогаш и послаба си била и се.. нема везе не тоа не се замарај ;)

15. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

хххмммм..послаба сум била за 2 кг, не повеќе.....незнам, има врска дебелината?

16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас се почесто чуваствувам грчеви долу на „онаквата“. :$ Како некој да ме штипе силно, и после си поминува. Незнам дали и тоа спаѓа под контракции? :?:

Инаку срцки, држете ми среќа само до недела да не се породам, имам чувство дека ептен ми се појачаа и зачестија контракциите :$

17. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    :?: а која недела си извини? и какви се тие контракции што ти траат долку долго...??? :|
    ....инаку, од искуство од првото детенце, контракциите се остри болки во долниот дел над срамната коска, позади на карлицата и околу аналниот отвор....со пропратен нагон за во тоалет (голема нужда)....но не се сеќавам дека чуствував такво штипење???

18. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Чекајте мајски мамици ние сеуште сме со бебчињата во меше, изгледа убаво им е внатре :)
    Ке полудам веке од чекање на Д-денот да си го гушнам и бакнам бебчето... :inlove:
    Поздрав и со лесно на сите :*

19. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    34та недела сум...
    Не траат долго, туку се повремени и нередовни, дајбоже да се лажни, иако последниве денови се зачестија.

20. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

мислев на тоа колку ти траат (еден, два дена и сл.)? инаку за лажни болки незнам како изгледаат, зошто ти кажав со првото дете добив први болки во 2 часот, во 4 часот ме примија во ГАК со 5 прсти отворена, а во 7 часот бев 9 прсти отворена...се породив во 8....болки и не видов ама затоа пораѓај :x ...кој траеше активно 15 мин. ништо повеќе, но :drunk: ...нема везе....
    твоиве ми наликуваат на лажни, како што сум слушала по кажување од други...
    како и да е...ти посакувам all the best :hai:

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.