Го видов и ми се допаѓа, ама дали за „дебели“ како нас има бројчиња... Или најголемото XXL ќе заврши работа (ако не се стандард)
мешиња ,здраво. Во 31недела на редовна контрола матичната забележа дека ми е намалено количеството на плодовва вода .Ме прати одма за скопје и таму ме задржаа ,со мене и бебето се е супер ,цтг на бебето е одлично,ми ставија инекции за зреење на плодот и ме хидрираа . Помина скоро две недели количеството на вода се зголеми не супер али ок . Ме пуштија дома и денес бев на контрола и ми кажаа дека се е исто само што бебенцето малку ослабнало . Сега сум 33 недела а бебето е 1.700 што мислите ок ли е оваа тежина за неделата или ?? Што предлагате да правам за да добие на кила бебенцето фалаааааа
http://tvoebebe.com/BREMENOST/n33.php eve ti ovde pisuva deka vo prosek vo ovaa nedela treba da e 1900 ...A so ogled da od merenjata na lekar se dodava plus 200-300 grama mislam deka e ok, nema panika. Ne se stresuvaj, se ke bide super. *
Мешиња 14+1 сум и имам болки во градите и грбот. Исто и во долниот дел од стомакот. Дали може да е од сумамедот?
Zdravo Feminki! Me interesira Dali nekoja od vas imala iskustvo (situacija) so nisko nivo na plodova voda Vo tekot na bremenosta. Bi vi bil blagodaren za spodeluvanje na takvo iskustvo ako nekoja go imala
Сумамедот како и останатите антибиотици може да имаат ефект врз дигестивниот тракт, затоа се препорачува да се пијат пробиотици со антибиотска терапија. Поверојатно е дека болките ти се од самата бременост, и се сосема нормална појава.
. Најверојатно немала никоја такво искуство тука, но не верувам дека сумамедот може да предизвика болки. Болки во кичма и гради е нормално ако не е претерано неиздржлива. Енџој, а ако те мачи, прашај го за сигурно и гинекологот.
Супер ако е така и од сигурни извори,благајникот мене овој месец убаво ме среди ме води на 70%.Реагирав кај дир.ама ништо сега една преставка ќе ми остане да пишам .
edna od sk mi se nafati da mi gi napravi .. ubavi se za od bolnica koga ke si odime so bebuso ? noemvri mesec togas treba da se porodam
Абе остај, спиев и дури сеа се освестив и гости ми се најавија. УПМ , ќе морам за друг ден да оставам