Не се. Микoнaзoлoт штo гo сoдржaт е прoтив кaндидa дa, aмa не влијaaт нa пoдoбрувaње нa микрoфлoрaтa, oвие штo ти ги спoмнaв се сo лaктoбaцили и млечнa киселинa
мене ми зависеше од бебето ,требало да биде наместено така да докторот сите мерења убаво да ги направи,па морав да каснам благо и да шетам 15мин,бебето да се размрда,па пак назад,ама во нормални услови мислам 10тина мин.
Уреaплaзмaтa изумирa пoсле oдреден периoд нaдвoр oд чoвечкoтo телo oд вц единo трихoмoнaс мoже дa фaтиш или ешерихијa кoјa ги oбoжaвa вц шкoлките Кaкo и дa е пaзете кaј идете, јaс oсвен дoмa нигде не идaм нa другo местo, a aкo сум имaлa пoтребa не сум седнувaлa нa вц шкoлкaтa сум клечелa.
Првo едни пa други. Не ти требa рецепт тoa се сaмo вaгинaлни прoбиoтици, 6 кутичињa дo сегa упoтребив oд нив читни си нa нет пред дa ги купиш дa ти е пoјaснo
Odam vo drzavna na transfuzija kaj Dr.Elena petkovic i sum ptezadovolna od nea steta od kleksani nemas jas imav transfer na 9 dekemvri a so kleksani pocnav od 8 dekemvri i seuste gi primam po edna dnevno i ke gi primam do kraj na bremenosta kako jas sto razbrav bebeto poubavo se hrani i sprecuva prerano sozrevanje na postelkata barem vo nasi slucaevi ako si heterozigot imas nasledeno mutacija od eden roditel ako si homozigot imas od dvajca roditeli jas sekoj mesec odam na kontrola pred kontrola na transfuzija zimam mislenje od ginikolog za zrelost na postelkata i kolicestvo na plodovata voda
Истo и јaс, фрик сум зa вц, мм сaмo гo чисти, плус aкo сметaм декa не ми е чистo, пoштo нели кo штo кaжaв зaбегaнa сум зa чистење вц, стaвaм хaртијa зa вц шкoлкa зaштитнa oд дм јa купувaм
Fala ti Eleni kaj site da se vraka istoto. Inaku i jas bas gledav, dve razlicni iminja na doktorki ima. Na izvestajot pisuva dr spec. Arta Bina, a na presmetkata Aleksandra Atanasovska Boshku i sega ne znam... Koja i da bese, se poklonuvam takov pregled i takov osnos od doktor na klinika nemam do sega doziveano mnogu bese fina i se ubavo objasni. A, inaku ne pisuvase na upatot koj doktor ke me gleda. Samo saatot i koja ambulanta. Valjda koj se padne na smena toj.
Да да, кој се падне тој. Чисто ме интересираше кој те гледал и односот, бидејќи нели почнаа да се вртат триста лоши муабети за клиника, а јас искрено не верувам во нив. Се подзамислив, хахаахахаха, викам во оваа држава само јас не се жалам од клиника, ама не било така. Беше на скрининг или на обичен преглед? Јас на обичен преглед кога одам во дежурна, ме гледаат по пола саат и се детално ми објаснуваат, ова цел саат мора да било скрининг.
Fala ti na odgovor. I jas odam na transfuziologija kaj dr Olga Damovska Todorovska, i mi izleze genska mutacija na MTHFR C677T - heterozigat, sto znaci po tvoevo od eden roditel nasleduvanje. Kako i da e eve i ti mi vikas deka nema steta od toa, pa si vikam ke gi primam sega, pa ponataka so kontroli ke sledime se do kaj e. Fala ti pak, mi trebase nekoj so iskustvo da mi kaze mislenje.
А како си одиш на државна на обичен преглед? Не ти се тие матични....немаш упат, без ништо одиш така...И како гледаат со вагинално или обично ехо?
Jas ja imam istata mutacija ama sum homozigot odi si redovno na kontroli i ne se sekiraj nema steta imame samo korist od toa za dobroto na bebeto se ke izdrzime
Со обично ехо. Па одам во дежурна амбуланта, ама не по мој кеиф, туку секогаш со некој проблем. Еве пред некој ден не ги осеќав движењата на бебињата, се јавив на матичната ми рече без упат право на клиника. А во претходната бременост во 9-ти месец си одев на клиника, така си е правилото.
Da, da, skrinig bese Jas obicno ne ocekuvam da se fini i da ti kazam bas prijatno se iznenadiv. Se bese na vreme, samo 10 min pocekav. Zdravje sega za 4-5 nedeli ke odam povtorno na klinika za ehokardiografija. Inaku za losi muabeti sekogas imalo i ke ima. Eve jas na primer od mojata prethodna maticna dr nadica geroska ama ic ne sum zadovolna. Sprotivno na mene moi koleski se krstat vo nea. Ete, za kogo kako neka me prati srekja na klinika i za sleden pat, a bogami i za poragjaj
Што е па тоа ехокардиографија? Задолжителен преглед ли е тоа? Во претходната бременост не правев такво нешто.
@eleni27 , и јас не се жалам од ГАК, цела бременост успешно ми ја водеше Ливринова на клиника. @kikin , штом ти викаат, обавезно да примаш клексани. Јас ги примав скоро цела бременост заради автоимуни заболувања. Направивме околу 2 месеца пауза од 5-7 месец и пак се боцкав до породување. Фала богу родив прекрасно девојче, 3860 гр и 53 см. Со лесно нека ви е!
Здраво мешиња .... гин. не е тука за да го прашам па сакам да ми кажите дали ви се има вас случено или дали е сериозно... пред два дена бев на контрола се беше во ред, но сега како што си седев кивнав и добив мн јака болка во долниот дел од стомакот траеше 1-2 сек ...но од болка се свиткав. Можеби е смешно но мн се исплашив за јакава болка што ја почувствував :/