odi na stranata na sistina kje najdesh intervju trudnici vo leto, doktorkata bash spominja za kivanje/kashlanje, plus i kje podsoberesh nekoja druga info.. interesno e
Здраво мамички ме примате да се дружиме наредниве девет месеци? Денес бев на гинеколог потврдено е сум бремена 4 недели и 6 дена .. Е сега ќе ви досаѓам на вас искусните со прашања.. Ми препиша фемибион. . дали е тоа доволно или да земам плус нешто?
Oд витaмини е дoвoлнo, земи мaгнезиум плус, aкo имaш грчеви кaкo зa дoбивaње, ќе ти се смирувaaт. Сo леснo!
Само да се пројавам, добри сме, бебе си пливка, ама мама е денес нешто никаква и затоа избегавам да пишувам и ширам негативна енергија. Утре е нов ден, ќе биде подобро.
Само што те мислев. Дали можеме да ти помогнеме некако, да те расположиме или сл? Темава ја испонаполнив со негативности, секоја моја паника и страв, незадоволство и сл Ви го споделував како да се знаеме цел живот. Ако може да ти помогнеме или едноставно да се олесниш да ни кажеш. Те гушкам!
Петрова е на одмор, мислам до 8 јули, ама Јовановски од денес е вратен од одмор и јас мислев да одам кај него, само не знам каков е за скрининг, дали објаснува, зашто Петрова треба да ја прашувам за да ми одговори нешто а онака и она е ок. И ме нервира што екраните им се зад главата на пациентот па морам да кривам врат за да ги видам бебињата.
http://mama365.mk/linea-negra-nad-papokot-znak-deka-trdnicta-nosi-momce/ Zenski mislite deka ova e tocno? Dali se vklopuva so polot na vaseto bebe? Spored ova jas masko kje imam.
ako sakash ke go prasham posle imam zakazano kaj nego. mislam tret skrining ti e tebe taka? mene prviot mi go praveshe toj a vtoriot petrova zoshto on taka reche. inache ambulanta ima denes i tek posle petti mesecov. p. s. toj sekogash go vrti ekranot nakaj mene )
Мешиња бе вие плачете ли,ве тераат ли хормоните на плачење,јас вчера се утепав од плачење цел ден,синоќа со синко заспавме во еден ипол и сабајле до 10 ипол.Нешто ми е тешко на душата,срцето и ме тера на плачење,може треба да се обратам кај психолог бога ми не ми е добро.......
Овде ќе пишам оти е поактивна темава. Имам грчеви во стомакот како за добивање, инаку сум 4+3. За преглед закажав за наредната среда. Можам ли да пијам магнезиум од 250 или од шумливите што се раствараат?
@LadyC фала што ме мислиш. Проблемот е што немам никаков проблем, се си е супер ама јас сум некако ко "надрндана" без причина. До времето ќе да е
hormoni. jas pred den dva od avtokomanda do novo lisice uspeav da smenam ponasanje. se nakostresiv skroz. toa e..
@DigY @Smizzy дефинитивно се хормони. Еве ме и мене ми се менува расположението како гаќи неколку пати на ден. Искрено се ми смета, дури и мали деца (најмногу мали невоспитани деца, имам огромна желба да ги шамарам а не смеам) . Страшно колку сум наапана на мали невоспитани разгалени деца. Не знам што ми е, се надевам ќе се оправам но и кога не бев трудна ме нервираа, само што сега мислам дека ги мразам.
Јас мислам дека од 250 се подобри оти велат дека шумливите не се добри да се користат.Јас користам од 400 со б комплекс
Па и мене вториот ми го правеше Петрова ама сега на одмор била, па мислев кај него да одам зашто имам правено ехо кај него. Прашај го дали прави трет скрининг и дали работи утре и задутре, нема логика да е само денес во амбуланта. Кој друг е по стручен за скрининг таму и да објаснува без да му влечеш зборови?
Toa e detalen pregled na srceto. Ne e zadolzitelen, no doktorva denes mi rece deka preporacuvaat da se napravi. Maticniot treba da mi zakaze i toa e toa. Ajde, si vikam eden pregled plus ne e strasno, a i fino e detalno da mu se vidi seceto. @ANGIE1 tie vitamini ti se dovolni. Mozes i prirodno da si vnesuvas. Sega veke ima se i od ovosje i od zelencuk. Sto se odensuva za spirulinata, jas znam deka ne se preporacuva vo bremenost. Konkretno kako i zosto, ne znam, ne sum ni ispitala po internetov. Najubavo prasaj si doktor. So lesno i sega koga ja vide tockickata, opusti se i uzivaj.