jas kaj petrova super projdov. se kazuvase i pokazuvase. od istoto se plasev i jas poso prethodno ednas me glease i zbor ne izusti. a sea na skrining top bese potoa i jovanovski dojde i toj gledase i zborese se bese super. ajde ke prasam i ke ti kazam vecer. inace za skrininzi najdobra im e ona, sestra mi Petanovski ja vodese ama ja prakase na skrining isto kaj petrova.
Jas pre Jas pred Pola saat zvonev vo remedika I mi kazaa deka petrova e od 1vi na rabota,a kako misles nisto nekazuva,celo vreme li molci pa jas od kaj znam Sto treba da ja prasuvam
Jas imam sklonost kon trombofilija jas inekciite gi primam uste dve nedeli pred transver, veke poveke od pet ipol meseci gi primam, a ke gi primam do kraj, inekciite ne mozar da ti nastetat nitu tebe nitu na bebeto naprotiv mozat samo da ve zastitat, sestra mi dve bremenosti od pocetok do kraj istera so kleksanite.
Не викам дека ништо не кажува, она цело време гледа и мери, си знае што прави, кажува ама не којзнае колку, кај мене за се во извештајот ми пишуваше дека е во ред, јас кога ќе ја прашав нешто ќе ми одговореше. Кај матичната кога одам има подобар софтвер, ти вади извештај на кој ги има сите мерки, додека на ГАК и во Ремедика во извештајот пишуваат само дека е во нормала. Ама па Петрова е подобар специјалист од матичната и не ми е толку за муабетот туку за деталноста на скринингот. Ако доаѓа на први тогаш супер.
Девојки! Моето бебо од денес е официјално беба Знам дека има дефицит на снаи, ама од почеток да си кажам дека ми е таксана за синчето на @LadyC. Да си немаме замерки Патем нека ме обои сваќата во розево
Лелееее ЈАС СУМ ПРЕСРЕЌНА!!! БРАВО!!! Ко да знаев!!! Колку си ме изрсдувала не знаеш! Одма те бојам , со врски без чекање!
Добра ви вечер! Значи по чукнат гинеколог од мојов нема. Среќа втора бременост а и малку ненадејна, па не се притресувам. Ме виде на ехо, да ми вика трудна си ама уште е рано. И толку дојди за две недели. А и крвна слика ми даде да направам. Ајде на сите со лесно. Не се нервирајте и бебушите осеќаат, затоа насмеани само да сте.
Ako mislis sega na ovoj skrining, 23ta nedela sum. A za ehoto na srce mi rekoa za 4-5 nedeli da zakzam.
Искренo не знaм зaштo oвие ти ги дaлa. Метрoдинaзoлoт не влијaе вooпштo нa уреaплaзмaтa, a зa кaндидa имa и други oпции кaнестен, нистaтин или гинoдaктaрин сo истaтa сoстoјкa микoнaзoл aмa чист без дoдaтoци. Нaјсooдветнo зa oвa би биле еритрoмицин вaгинaлети сo нистaтин, ем влијaеш и лoкaлнo.пoкрaј перoрaлнo нa бaктеријaвa ем си зaштитенa oд кaндидa сo нистaтинoт.
Еве ме и мене, после неколку денови на темава пак. Мажето го пратив на ергенска, а јас си дојдов дома кај мајка ми малце. Бебе мава/ клоца и баш уживам, но нежен е ептен е нежен, само еднаш досега ме има удрено онака силно. Убавини...
Е не знам, но ќе ги истерам што да правам. Не дај боже ако треба уште една терапија ќе и кажам дека нема шанса да ги ставам овие повеќе. Бар сега знам дека е нормално. Не знаев дека печат... @Lepaaa која недела си?
Ah beeee jas snai ne mozam da si najdam. Samo edna imam, a uste dve mi falat. Pustam oglas vo momentov