Тоа со крварењето исто така немора да биде правило, но сепак јас би советувала мирување ... ајде де нема лошо да ти дојде малце повеќе излежавање
Lele Kikin ne mi se veruva ti ocigledno ne znaes sto e da odis po tezok pat pa sto ke pravis togas ke treba da se ubies znaes li sto se imam jas pominato ovie pet ipol godini za da dojdam do bebe, kolku IVF imam napraveno, kolku intervencii, kolku hormoni, spontan, primam inekcii od sam pocetok i nisto ne mi e tesko tuku sum najsrekna sto sum bremena, jas na sekoi tri nedeli odam na Klinika da proveruvam krv zaradi inekciite, bidi srekna sto ti gi dale da gi primas samo mozes da si go zastitis bebenceto. Edna zena od forum vo 32 nedela go izgubila bebeto zaradi infarkt na postelka zaradi toa sto ne gi primala, ne se luti ama mora da te iskara covek, daj malku pozitivno nabildaj se misli se najubavo, nemas ninakvo maltretiranje toa se gotovi inekcii ke si gi stavas doma. Ne daj boze da doznaes sto e potezok pat, placenjeto voopsto ne ti e opravdano, moja prijatelka koja sega imase 6 neuspesno IVF, toa e tezok pat i nejze i e opravdano da place. Se ova sto go napisav e dobronamerno za da vidis i sporedis sto e tezok pat, da krenes glava i da uzivas vo bremenosta.
Bevme vo Sk bebeto porasnalo,sega e 1.070gr.Dusa mala 27+4 sme deneskaa,aaa vcera bese mnogu aktivna i taka ubavini.Inaku vo red e se so bebko da ne ne mislite ....
Двете ти ги зимам ама незнам дали ќе ми ги дадеш далеку да ти ги носам само ветувам ќе бидам добра свекрва, прво што ќе и покажам на снаата е кај е вратата односно и таа и син ми нека се спакуваат и во свое нека одат (ќе им помогнам колку можат), ама свој мир не си рушам
Jas ne go pisav toa deka covek treba da se tesi so tuga nesreka, naprotiv samo sakav da ja ohrabram deka nisto strasno i se nema sluceno za da se nervira i place, treba da prima obicni inekcii, namesto da place treba da si uziva vo bremenosta.
Да ти кажам исто размислувам и јас од сега. Маж ми ми вика да ти е дома ќе ги истепаш и двајцата. И јас, ќе им помогнам за кров над глава, ама да ми се уседат дома да ми рушат мир и приватност - нунка! Тежок карактер сум, па и таа ако се погоди таква тешко двете има да биде.
Како се изнасмеав леле . Убаво кажа @Smizzy , женски дигнете расположение што е ова од вас . Лани знам оваа година тука муабети се тераа до бескрај, смеа шала споделување подуго е верувајте за психа. Јас да си кажам однапред дека во темава ќе ме има за се по ред . @Annath не умеам многу да сокријам нешто што ми се случува па затоа и знаев дека беше очигледно но сепак решив да си почекам уште малку.. нели подруго е. Со @danichap сме тука "генерација" за една недела се делиме . Ви благодарам на сите за честитките. Се надевам ќе имаме добра дружба. Јас работам, работава не ми е за да подзавиди човек, но тука е што е. Ако биде се во ред со господ напред ќе одам на работа дур ме држи организмот ако не ќе одмарам. Тоа тек ќе видиме. Бев 2 пати на контрола се е во ред фала му на господ. Докторот ми кажа дека во нормална бременост обврските се дозволени само без преоптеретување секако. Накрај закачив јака инфекција,бев на лекар ми дадоа канестан и сега ги ставам редовно секоја вечер и е подобро. Многу се исплашив кога наеднаш почна да ме пече, чеша неверојатно.. брисеви, испитувања не сум правела тек сега тука ќе правам кога ќе се решат дотичниве да ме пуштат да одам на контрола. Да ви кажам најискрено многу ми е страв како овде ќе ја водам бременоста кога би одела само 2 или 3 пати на ехо низ цела бременост. Ми е страв околу оваа работа .. но, ќе видам ако не ми штима пак ќе одам долу па таму ќе си се испитувам. Туку.. дали на некој од вас му се случило да му паѓаат буквално големи прачиња бело прање како кајмак?! Чудно ми е и се испаничив! Сега за сега тоа.. Ако некој знае и има искуство нека ми одговори.
Уште од мали ќе им отвориме фонд, до полнолетство да се наполни, и кога ќе сакаат да се одделат да имаат добар старт, останатото нека дигаат кредити. На крај краева јас и мм ќе ја продадеме куќата и ќе си купиме мало станче за нас двајца, а со остатокот децата ќе ги помогнеме. Ама така ќе си имам и син и снаа, а еден ден под ист кров да сме хаос ќе настане
и јас уште од сеа размислувам за фонд за децата ... импланирам да отворам веднаш штом се роди првава е сеа дај да не знаете најповолно што е , како е ...
Тотално се согласувам. Како во Америка, до 18 и после нека се снаоѓаат. Е сега не да го отпишам, нормално, но така мислам дека поубаво ќе успее во животот.