majkicka mora da se plashi i sekira inache jas na @NanaMia malata si ja sakam. i ja vidov na slikichka epten merak mi praj. ushe mojov da e aren da ne zabegue na tatko mu
Се си викам само да ме држи паметов и за едно 20 години, да не се повампирам тогаш па да станам лоша свекрва и да ме мразат и снаи и синови. @LadyC е не како кај нас ќе правиме, синот 35 години, а мама уште го храни и пере. Затоа од старт секој свој газда, а нормално кога и да треба помош тука сме.
dravo devojki!! Od Denes pocna nekako da me boli karlicata osobeno koga stojam na noze dali e normalno toa 29 nedela sum....
@Twins02 фала ти на утеха. Разбирам јас дека има од лошо полошо и јас сум имала спонтан, знам за поголема болка, ама има и од арно поарно. Ќе уживам, викам само се да е во ред, друго ништо не барам. Само споделив што ми тежеше на душава
Zencki zdravisimo, eve me I mene, se spremam psihicki za utresniot soatanok so bebko moj. Edvaj cekam da vidam so ke mi kazat. Ne go taksuvam jas mojot neka si bara beka se snaogja sam uste sega li se na gotovo Vremevo zesko, otoci I vrtoglavica si imam, vo sabota ke proveruvam krv pa je vidime kako stojam na toa pole. Pozdrav zenski I ladete se nekako na zeskoto. P.S. Jas se spremam za svadba
Тежи бебчетo... и кaј мене пoчнa тoa, oсoбенo aкo се премoрaм, a рaбoтaтa ми е претежнo нa нoзе. Мaгнезиум ќе си пиеш пoвеќе, ќе oдмaрaш и немa дa се фoрсирaш. Мене и седaлнaтa кoскa ме бoли кoгa стaнувaм oд седење.
уживај ма ти кажи си се што сакаш, еее некои шо праеја до вчера километарски постови пишуваа пуни негатива па ти за два збора.
Da ve prasam,neli porodilnoto moze da pocne i od denot koga ke se poragas? Taka mi kaza tie od fondot. No nasata pravnicka vika taka ne e spored zakonot mora 28 den pred terminot. E sega kazete kako da se spravam so nea,koga site pravat taka,zosto jas da bidam isklucok i da mi se gubat denovite dzabe pred vreme,koga pred terminot moze da go zemam cel odmor 2016,
Точно е дека според зро мора да се отвори породилно најмалку 28 дена пред терминот, а најмногу 45 дена. Меѓутоа повеќе од работодавците прегледуваат низ прсти и дозволуваат да се отвори породилно точно на денот на пораѓај. Замоли ја некако, прва си трудна на работа, што правеле со претходните трудни? Таа многу се прај дека го знае правото....нема што освен да ја замолиш
@kikin тргни од мене, секоја мака си ја споделувам со вас тука, полесно ми е бар на душа и плус некој совет добивам кој искрено ми дава надеж и се смирувам. Сега, можда минатата година биле повесели трудниците тука, може ние не знаеме како или пак можеби и немале проблеми. Не знам и не ме интересира тогаш. Сега ние сме тука како уан биг хепи фемили и се си кажуваме.
Тоа и ми беше поентата на муабетот, споделувам овде се , сакам да си кажам зашто не сум некој шо се збори со луѓе околу себе, вака сакав да ми олесни. Па и затоа сме тука, да се бодриме и тешиме .
Што правите другарки? Ние денеска малку шеткавме, сега врне па си се затворивме дома. Климата тука ја обожавам, а колку е чист воздухот ич да не ви зборам. Да не морам воопшто не би се вратила дома искрена да бидам. Ве поздравувам и ви испраќам еден ладен дожд од тука, да се освежите малку.
Јаготке убава! Штипни го таму синко по обравчињата убави и гални ја таа малата принцеза од нас. Блазе тебе, има ли поубаво од фамилијарен собир? Да си уживкате таму, овде е пекол, не се диши...
Бидејки така било најдобро за бебето со дотокот на крв мислам дека беше. Јас да ве прашам вака вие попресните мајки дали е спиевте/спиете сеуште не стомак?! Јас спијам сеуште.. знам дека читав оти на почетокот не е проблем спиењето на сите страни или грешам?!
Јас спијам на грб најчесто, што да правам, кај и да се свртам пред да заспијам се вртам на грб, на мешко веќе не можам, ама додека можев спиев. Ми кажаа тука девојчињата дека со перници може ама мноооогу ми е топло!
@Dear_Thing мислам дека ти беше таа што прашуваше пред некој дел околу болката на градите. Јас иста бев, болки многу.. за една недела спласнаа болките, не целосно ама спласнаа.. И јас бев загрижена, но потоа и сватив дека нема зошто. Симптомите доаѓаат и си одат, кај секого е различно.. може некој од кревет нема да може да стане но некој и нема да симтоми никакви. Се е нормално да знаеш и да не бараш симптоми, така само полошо си правиш на психата и организмот верувај. Правило кај бремени жени нема, да така уживај си во секој момент. Најважно е тоа што на ехо докторот ќе ти го каже а симптомите не се важни и се индивидуални кај секого.
Јас еве 16та терам и уште спијам на стомак. Поинаку и не можам да заспијам, како ли ќе биде понатака??? Читав многу за тоа, ми беше страв да не му штети на бебето, ама генерално секаде пишува дека не е штетно и дека може да се спие на стомак се додека нели не почне да станува невозможно.
Значи не знам што да кажам (ако некој ме обвинува дека од ништо првам нешто молам да не чита мои постови) 2 дена чекам резултати на трансфузиологија за основи на хемостаза и димери и д-р кога ми земаа крв ми рече дека на резултатот ќе напише што да правам понатака. Два дена одиме не се готови, не можат да ги најдт и денес Мм појде сам и таму ршум ги направил за да ги најдат рез за кои виделе во комп дека се готови ама не знаеле кај се. По 2 сати чекање ги нашле ама не биле потпишани од д-р, па ги потпишале тие не знам што се и на крај кога ги видови на рез ама нема упат што јас да правам дали да земам инекции или не. И од кај да знам јас сега што да правам, ништо не разбирам. Димерите се во ред љм во некои основи на хемостаза основите се пониски од минимум. Не знам ќе пукнам. До кога има доктори на трансфузиологија. Кај да одам кај да барам чаре сега...башка што еве 19 недела утре а јас бебо воопшто не го чувствувам