Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Како што кажа Витамина нешто со протокот има врска,јас на стомак памтам до 14та спиев,после на другите 3 страни,сега со голем стомак скоро само на лево. На десно ми "виси"желудникот непријатно ми е,а на грб неможам полн здив воздух да земам...и така...се мачам секоја вечер ама тоа е :yawn::D
    @BirMelek за плацента превиа, на предавање во систина кажаа дека постои и некоја што мигрира и може понатака да се повлече,ако не царски и готово. Моја колешка имаше комплетно затворено грло од неа,уредна бременост, не мируваше и си закажа царски во 38ма, се пројде во ред така да без грижи(y)
    Честитам за дундето, ретки ни се нешто и сигурно ова мајкиве ти ја таксаа веќе, мали мој ќе чека наредна прилика хехе

На menelele, ljubovce 83, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    celo vr mora da ima dezuren trkni i neka se kara maz ti pak. krevajte panika, taka samo tamu. a toa shto ne go osekjash ne se sekiraj. kaj nekoi podocna pochnuva..

На kikin и Smizzy им се допаѓа ова.
  3. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @kikin не верувам дека било кој имаше лоша намера, да те напаѓа, сфати ги коментарите повеќе како утеха, дека и од лошо има полошо, а ти потруди се да останеш смирена и заради бебето и заради тебе. А тоа што те малтретираат со резултатите навистина нема смисла, па трудници се во прашање бе "доктори"! (facepalm)
    И нее грижи се и првото и второто после 20та недела ги осетив (а викаат второто порано се осеќало), ама до крај ти наплаќаат за се:)

На menelele, ljubovce 83, DigY и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Mnogu se iznervirav na rabota denes. Verojatno i pritisokot mi se kaci... Bebevo se voznemiri epten. Dusicka. Mi bese zal posle, ama se stori veke. Znam deka ne trebase tolku da se nerviram, ama posilno bese od mene, ne mozev da go iskontroloram. Si vetiv deka nema veke.
    Najkrivo mi bese sto osetiv deka stvarno bebe se voznemiri:( a zaradi sto? Deka si imam rabota so sebicni nepismenjaci!
    Se iscrpiv denes skroz. Deset saati bev na rabota. Se me boli...Edvaj cekam da se sredam i da si legnam, a utre so novo sonce, novi sili i se nadevam bez nervozi:)
    Vi posakuvam ubava i mirna vecer:*

На Jagoda123, menelele, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Eeeee koga ke mi tekne vo prvata bremenost jas na dezuren zavrsiv od nervoza na rabota, pa mi bese naredeno da lezam, a jas bev primorana da odam pak na rabota.
    Sega mislev nikogo nema da esapam, ama ne, jas pak skapuvam na rabota, se nerviram i tamu i doma. Dobro e sto kolku tolku se potsmiriv, ama ne veruvam deka dolgo ke trae.

На menelele, ljubovce 83, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @eleni27 mene mi e prv pat za ovie 6 meseci da se iznerviram. Hormoni li se, sto li e, ne znam, ama vaka smirena ne sum bila nikogas. Nekoj odbramben mehanizam imam izgleda. Ama ete denes se sluci. Znam deka ne vredi, ama ajde de! Jas zdravjeto go ostaviv na taa rabota. I sto na kraj? Nisto! Samo si navlekov zdravstveni problemi. Koga si zemav se na srce, placev kako dete, pa nepravdi ke ispravam...eeee, ko ke mi tekne sto budala sum bila(facepalm) ama ajde, se si e iskustvo.
    Denes si ja nauciv lekcijata. Ova veke ne smee da se povtori.

На menelele, eleni27, ljubovce 83 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    10 god vikav si ja nauchiv lekcijata. iskreno!? nikad ne ja nauchiv. takvi sme nie borbeni i pravedni i ne mozeme da se nosime so. nepravdi, zatoa se nervirame. chare? 6 meseci sum na bolovanje i konechno uvidoa i sami na glas kazaa deka Digi bila u pravo. the point is-dzaba ispravash krivi drini, dur ne ostanat sami na sebe uvek kje se ponashaat taka.

На Kristula, menelele, ljubovce 83 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Жени, спијте си на стомак дур не порасне, ја до 5ти месец си спиев. Сам си кажува мешко дали е време да се префрлите на страна, лева треба, нормално, мењам и десна, кога ми се здрвува левата. Незнам зашто, така викаат и така си праам, боли, пече, гмече тоа е, се за бебето.
    Инаку, два дрна кречење, си ја офарбавме собата на малата, розе, белоо резедо, со срциња огледалца, мг и се радувам и тука си спијам во нејзината соба. Е сеа, кичматаси кажува, боли, ама вредеше за неа.
    Добра Ви ноќ
    |-)

На Jagoda123, kavadar4anka, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро. Најверојатно прва станав денес.
    Најверојатно ќе презаспијам.
    Гушкам и бубам. :* :hug:

На Bebulleee, Smizzy, menelele и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Девојки кога почна да ви се познава мешето? :inlove: Јас си имав стомаче и порано, но сега си мислам дека ми е меше веќе, незнам дали ми се причинува... 13та недела сум...

На Jagoda123, Bebulleee, Delfina15 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене срце почна така да ми се познав малку повеќе некаде од 12 недела. Па после ми порасна плус некаде накај 14. И закочив. Сега многу ме чеша цело меше од под гради па се во ширина и мислам дека сега е редно веќе да расте уште :)

Инаку мм е моментално на плажа на островот Гранд Турк. :D
    Не, не му е јако. :sun:

Прикачени фајлови:

На Jagoda123, Lolipop23, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  12. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Јас пола бременост спијав на стомак пола на страна. На која ти е полесно, на таа да спиеш. Телото само си одредува како му е згодно. А правила има да читаш, што не велам дека не се вистинити, но пак. Ама еве на десна не ради доток на крв, на грб не ради повреда си некоја на нерв нешто, на стомак не ради бебето епа како тогаш? Со стоење!:wasntme:

На Asiana, menelele и LadyC им се допаѓа ова.
  13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Сум сонувала ноќеска дека сум добила :( Знам дека се суеверни глупости ама лошо ми тргна некако денот, без врска :(

14. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Kikin sto ti pisuva na rezultatite, kleksani od kolku da primas ? Ako sakas pusti mi gi da gi vidam ke ti kazam, mene isto hemostazata ne mi e dobra imam namaleno vreme? Pisi ako mozam nekako da ti pomognam

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ништо не ми пишува тоа е проблемот. Никакво напатствие не ми дале. Ама се консултирав со луѓе и ми рекоа да си барам второ мислење зашто докторката шо ми се падна била да се земе со резерва. ....Сега ќе барам второ мислење.

16. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Добро вам јутро. Денес влегувам во осми месец и веќе треба да се почне со подготовки. Ке одиме за некој саат за Грција да купиме количка и облека за старт за бејби. Едвај едвај чекам, а немам никаков список, се тешам дека кога ќе одам ќе ми текне што ми треба. :D Мајкина розева бебушка последнава недела е страшно разиграна и немирна, не миндава да спијам, се на се не ми се собрани 3 саата квалитетен сон.:( Изгледа ме тера да се навикнам на вакво спиење. Нека е жива и здрава, каква сака нека биде секако најмногу ќе ја сакам. Маче мое.:inlove:

Имајте убав ден.:*

На Jagoda123, kavadar4anka, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    За спиењето убаво кажаа некои членки спијте како ви одговара мешето само ќе ви каже. Пола бременост ја преспав на стомак, после еден период се вртев како ќебапче на скара, неможев да најдам удобна положба, а синоќа немаше шанса да легнам на друга страна освен на лева. Затоа не се оптеретувајте многу со тоа, гледајте да ви е удобно и да се наспиете :)
    Ај добро ви утро :D

На kelebeim***, vitamina, kavadar4anka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Odi kaj Dr.Gerasimova vo Sistina 900 den e pregled prekrasna e, ke ti obrne vnimanie za se ili eventualno na Klinika kaj drug, jas na Klinika sum kaj Dr.Elena Petkovic i sekogas na izvestaite mi pisuva koi inekcii i dozata, ne mi e jasno, a kaj koj doktor bese, eventualno da vlezes kaj doktorot da ti objasni.

19. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Devojki ve molam za sovet,znaci imam mnogu prosireni veni po nozite veke od zeskoto pocnuvaat da bolat sakam da odam na transvuzija no mojata maticna ne mi obrnuva vnimanie ke mi kaze li nekoj za Sto treba da si pobaram upat koi ispituvanja treba da gi napravam da si ja poteram jas sama rabotata kako vi gi opredelija tie mutacii Sto gi primate clexan ampulite

20. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Сонував и јас на почеток, тие се стравови наши мајчински. Сега од пуста желба, како се наближувам до крај, си ја сонувам како си ја дојам, мазам. Глеј да не се оптеретуваш со негативни мисли преку ден,се си е ок, но те сфаќам потполно

На kavadar4anka, Dear_Thing и Delfina15 им се допаѓа ова.