Нормална работа. Јас пак скоро секоја вечер сонувам како се пораѓам, еднаш природно ги раѓам, еднаш со царски. Мајчински стравови. Мене пак што ми текна сабајле, викам се сонувам како ги раѓам, а никако нив да ги сонам
женички,јас гледам на десната нога горе на бутот од надворешна страна ми испукале капилари,темно сино црвено се многу ме нервираат ептен се гледаат со што да ги мачкам што да ги правам кај вас се дешавало ли тоа?
земи побарај и приоритетен упат на матичната и сама оди на трансфузиологија, таму ке им кажешшто како за вените и ке знаат што испитувања да ти направат. Чисто да си бидеш морна дека се е ок
Zdravo feminki,eve posle dve godini pak se vrakam na temava,bremena sum 11 ned,pred tri dena prokrvarev,ali sosem malku na brisenje,bev na ginekolog se e vo red so bebeto,mi dade progresteron inekcii i vaginaletki,e sea denes primiv uste edna inekcija i seuste imam malo krvarenje i toa samo navecer,preku den kafeav iscedok pomalku duri nekogas i ic,inekciive nemozam nigde da gi najdam edvaj dve najdov,kolku vreme ke treba da gi primam dali znae nekoj?nekoj so vakov problem ako ima sakam da cujam sto i kako,pozz i ubav den i izvinete na dolgiot post
Исто и мене почнаа да ми пукаат капилари, ќе мора да купам некоја маст ми е страв да не се прошират. Ако знае некој нека препорача нешто што стварно ќе има ефект.
sekogash e razlichno kolku vr kje primash. toa ginekolog kje ti. kaze. jas primav do 12 nedela i. ednash vo 17 radi bolki. ama ete, kaj tebe podocna se pojavilo krvarenje ...
abe od nisto ic bidna,a.nemam bolki samo onaka na brisenje,doktorkata vika nema mesto za panika,a mene nekako straf me faka
Добро, постои некоја трудница да не и се лоши, да нема мака воопшто? Или ја сум нопак? Не осеќам дека сум бремена, буквално немам никаква мака, еднаш немам повратено, или да ми се лошело. Чудо. Работам, се си чистам си перам, одам на работа, плус во пекара сум во најтоплово и мака немам. Нормално ли е ова?
Еве јас те дружам во тоа, сите ме пазат и ми се чудат, јас немам гајле се осеќам подобро од било кога...освен кичмата и карлицата што ме убива при крај на ден ама се носам и со тоа
moze od sto zalepuva placentata, chim nema bolki i ne e obilno ne se plashi. jas so jak ubod u stomak iskrvarev pa eve me skoro sedmi. opushteno i primaj si depo. za. po apteki nezz kolku gi ima, znam i drugi se imaa zaleno deka e. deficit. jas primav vo remedika 78 den. od inekcija. i. sekogash ima.
a toa vo remedika treba da si pacient nivni ili mozes i da si zakazes samo i za 78 den da ja primam ili pak i drugo se plaka?
Јас прокрварев во 12 недела . Ми кажаа дека плацентата се одлепила .. Без болка без ништо . Крв имав само еден ден а кафеаво 2 недели . Тек пред два дена се смири . Примам прогестерон депо (вкупно 5 треба ) и пијам добрестон . И јас како Диги во ремедика одам за инекција. Сега се е во ред . Се надевам нема да се повтори
A kako odis vo remedika?nivni pacient si ili mozam i ja da otidam ma da ne sum bila ni ednas na pregled tamu