Majki po nozete mi izleguvaat temno síni krugovi mnogu bolat veni i kapilari celata sum modra.Na rabota cel den sum na noze bev kaj ginekologot no na odmor e a se poveke se sirat.Ke mi se povlecat li posle bremenosta?
Инекциите се.дефицитарни. јас имав хематом во 13та недела ми го открија на прв скрининг (сукрвица добив после 14та која траеше повеќе од 7дена, исто како тебе преку ден малку а навечер пообилно) . Јас да ти кажам примив 5 прогестерона на 4 дена и лежев во кревет само до вц станував додека не се смири. Еве ме нема сега веќе крварење и хематом, ама сеуште сум на боледување по препорака на лекар. Како можел твојот да не ти каже колку време да примаш и на колку дена? Јас купив ампули од Валандово Богданци, во Скопје се дефицитарни... Једино еве @DigY ми има кажано дека во Ремедика се околу 78ден ако памтам од инекција. Зар докторот не ти кажа од што ти е сукрвицата?
Јас сум нивни пациент, ама мислам дека можеш да отидеш и ке ти стават . После ке си платиш на шалтер ..
Doktorkata vika deka nema vnatresno krvarenje i bebeto e super,moze da e od krevanje tesko ko naprimer s doktorkata rece deka nema vnatresno krvarenje i bebeto e super,moze da e od krevanje tesko ko naprimer sin mi i celo vreme sto sum na noze obvrski,na 72 casa primiv dve e sea ako ne prestane krvarenjeto pak na 72 casa a ako prestane ednas nedelno,na 12 sum na kontrola pa ako ima potreba uste ke primam
Мамички јас ќе одам во Грција па сакав да прашам дали смеам да се мачкам со аутан или треба некое посебно средство против комарци да купам? Порано да си го фатам одморот оти толку ќе биде за летово, догодина пак здравје со бебушот
Денес правев анализи се е во нормала но покачени се леукоцити и во урината ми најдоја ацетон 1.Искрено се загрижив...дали има некој со слична ситуација?
Кај матичната тек во понеделник..мене повеќе ацетонот ме загрижува.Пишува дека може да е од шеќер,според анализите ми беше во граница или проблеми со црниот дроб.Досега сум немала проблеми
Може да е и од анемија, дехидрација(доколку повраќаш поинтензивно), можеби ќе треба позајачана исхрана....причини може да има многу. Бавно ќе минат деновиве, но смирено. Докторката сигурно ќе ти објасни и ќе ти го даде вистинскиот одговор.