danichap немам мачнини Да,пред некој ден осетив силна болка и ми препорача матичната АД капки.Сега сум ок
I da prasam dali go osekjate ponekogas stomakot kako zdrven kako ukocen koga ke e bebeto na edna strana ? Najmnogu koga lezam na strana mi se desava toa ...
@LadyIvvy јас ги мачкам со бекутан со невен, таа со портокалово капаче, и супер е засега. Инаку, пред некое време некој од феминките ми имаше пратено сајт со сите вредности како треба да се во бременост со огчед да во резултатоте границите се однесуваат за сите луѓе, односно не за трудници. Според ова мене сите основи на хемостаза ми се во ред односно онака како што е предвидено во бременост, а мене од памет ме изваадија. Другава недела сум на уште едно мослење ама по контактирање изгледа дека безвезе сум примала и ми препишуваа клексани. Како и да е да не брзам, ќе видам од понеделник. А крвната слика во живот не ми била подобра. Тоа е. Еве ви линк ако нешто ве интересира како треба да е во бременост http://www.perinatology.com/Reference/Reference Ranges/Reference for Serum.htm
Дежурна екипа? Има некој? Моите мажи спијат, ама мене никако не ми доаѓа сон на очи Сега се мислам да земам старите алишта на син ми да ги прегледам и да одвојам што е убаво за бебето, ама па ме мрзи Офф ајде нека дојде утро.
Има има, како нема, може на раб нр идам, ама затоа тука сум трета смена. Демек ладничко без клима и отворив прозор за воздух да си влезе, музика live, си викам ахх сеа да не бев труднаа, коа ќе им отидев
Се заборавам дека кај вас е топло и убаво. Овде лето не видов, скапав во дожд и ако видам 20С рипам од среќа, можам по маичка да шетам. Излези си ако се осеќаш убаво, сега ти е шансата
Убавини.. абе и тука разлади ама еве па музиката у комшии ко заинат. а ја нема шанси сеа да идам негде, уморна сум и плус најново, ако поодам 15мин,ме боли кичма
Немаш ни ти уште многу. Ако ти е за утеха до пред некој ден се осеќав ко слоница, неможев да се движам се ме болеше, ама еве сега сум дупер, не го осеќам стомакот, лесна сум си. Ама па затоа некој внатрешен немир ме јаде, трема ме фаќа изгледа:
Vo ponedelnik ke se videme so bebuska, edvaj cekam. Vo petok treba da gi sobiram site rezultati povtorno, cinam i predposledni ke bidat. Vremeto neosetno pominuva. Ona sto dosega go pominav, recisi i go zaboraviv. Jas od polovina, krstot imam mnogu problemi. Se imam zdobieno so povreda pred da ostanam bremena. Sega si go zema danokot. Na momenti nemozam ni da odam, no da sedam, ni da lezam.
Дечки, последниве десет дена, од ехото некаде, си имам мака со стомакот. Мн често ми се дуе, па боли од тоа, па не можам да отидам во веце нормално, па ме јаде желудник сабајле одма штом отворам очи. Читав дека уште во рана бременост забавува метаболизмот за да задржува повеќе храна и дека од утрогестанот може запек да се јави ама мн рано и мн изразено кај мене некако. А не јадам мн количински, башка постам сега и не вечерам. Што да правам со стомакот? Има ли некој слично искуство? А јадам божем овошје и цедам сокови секој ден. Инаку 5+6 сум, апла на старт. И кафето обично ми помага за во веце, особено турското ама сега не пијам. Само јачменово со млеко или со оризово млеко, а тоа не ми помага. Вие кафе пиете во бременост?
Ах мила, јас истиве проблеми константно си ги имам. Особено 5-6 недела многу бев подувана во стомакот и ми пречеше... Пробај од сабајле јогурт со овесни снегулки за доручек, јас правев смути (јогурт+овесни снегулки+половина лажичка ленено семе+некое овошје, се убаво изблендирано) и тоа ми ја регулираше столицата. И зошто да не пиеш кафе? Си има препорачана доза на внес на кофеин, доколку не ти пречи на желудникот слободно напиј се, двајца гинеколози ми кажаа доколку е умерено не е штетно. Јас пијам по едно турско дневно, а понекогаш попладне ако дремнам поради низок притисок едвај се освестувам па пијам и по една чаша кока кола. За дигестијата - скоро кај сите е изразена промената, но со тек на време организмот се прилагодува или ти ќе се прилагодиш со внес на храна која ти одговара...
Добро уто женички, Да ви се пофалам веднаш -нашето бебе почна да клоца. Утрово со првото кафе на тераса, осетив буричкање малку подолу од папокот по 2-3 секунди осетив благ удар, најпрво не си верував помислив дека ми се причинува и на очите не им верував. По неколку секунди го осетив и вториот удар од кој и мешко благо се подигна, а третиот верувам дека беше за татко му да му испрати и нему поздрав. После тоа само некои вртења и буричкања осеќав. Најубавото чуство до сега во животот. Не можам да опишам како се чуствувам сега. И си плачам и се сеам. А стомак како и да немам. Големината ми е како да сум се прејала од палачинки
Добро утро на сите. Се надевам денов ќе е поарен од вчерашниот, не можев од кревет да станам цел ден за на крај да се изврне и да ми олесна. @Dear_Thing магнезиум пиев кога имав проблем дури и по две на ден, и по 2-3 пати во вц одев дури и полесно. Пробај, ем спречува болки, ем ќе си олесниш. @letters која недела си? Јас нетрпеливо го чекам Д ДЕЈ да ме клоцне. Ве гушкам и бакнувам за убав ден мили мои.
Вчера испитував урина и крв. Крвта солидна со намален хемоглобин но во границите на нормала. Урина со еден збор катастрофа. Леукоцити во урина, PH зголемена.Чекам резултати од уринокултура па ќе видиме.Од лабораторија ми рекоа не е добро но е нормално во бременост.За леукоцитите не се чудам одсекогаш сум ги имала со оглед дека многу лесно премрзнувам. Оваа недела имаше страшни промени на време па веднаш осетив бубрези, бешика ме печеше кога мокрев. Претходниот пат матичниот ми даде терапија со сок од брусница па и сега ја пијам. Наредната недела сум на контрола па ќе видам што ќе каже. Важно е да не сме презагрижени како што ми рекоа од лабораторија -конечно почна да ти делува бременоста
Бев на преглед, не било настинка, алергија било ми даде капки за нос и одма полесно е дишењето, кога сум легнала до сабајле не се разбудив. Синоќа бебуш многу активен беше скоро два саати не се смири. Тоа вртење превртување беше, болеше кичма, стомак, мислев готово ќе излегува бебуш. Ама рано му е нека си поседи барем уште малку па ќе се запознаеме