Mamicki mi treba sovet vcera cela nok imav bolki vo dolniot Vo stomakot kicmata i dole bolki Kako da se otvara nesto dali se tie laznite bolki se isplasiv da idam vo gak i neli mi e rano za tie bolki?
Јас ненормалната на мотор си се возев денес мм со 20 возеше ама битно се возев и убаво ми беше а и боичка малку си фатив
Strav mie vo gak da odam minatiot pat Neil sakaa da me zadrzat sega garant ke me porodat nedaj boze utre ke idam kaj maticniot ako izdrazam vecer
Мила мислам дека сепак би било добро да појдеш, премногу ти е рано за контракции, најдобро нека те видат зошто и од каде се тие болки, па ако треба да те задржат нека, подобро така ама бар ќе знаеш дека со бебушот е се во ред.
Dobro ti kaza srce Cliona pojdi do doktorot nema da porodat ne se sekiraj bi trebalo da ti dadat tableti ili infuzija za stopiranje na kontrakciite....i jas pominav niz istoto pa eve ne pri kraj sme..... Pojdi i vidi i ne se sekiraj samo opusteno ....i na tvoeto bebce nesto mu se brza za nekade kako na mojata cucla hahhaha..... Te guskam...
Мамички навистина после пораѓал не било препорачливо да се пие вода првите денови, као демек таа вода што ке се испиела останувала во стомакот незнам ти што, а густи сокови можело, и се прашувам зашто вода да не може а сокови да може кога и тоа и тоа е течност?
Ne e tocno. Bas naprotiv treba što poveke voda da se pie. Se gubi krv I mora nekako da se nadoknadat tečnosti. Nas barem taka ni vikaa na klinika,mnogu voda da pieme
^ Па да Форко, помалку мрдаат при крај, а па пред породување скоро и да не мрдаат. Да не има кај тебе некое затишје пред бура?
Dobro utro srckii izvinete sto ne vi pisav vcera nemav net inaku podobra sum ni vcera à ni sega fala bogu nemam bolki dobra sum Ve gushkam site i imajte ubav den jas denes vredna ke bidam ama cat pat ke Ve citam
Уффф едвај чекам да се породиш...нема што да те вади од памет све си е тоа нормално.Не му текнува за мрдање кога веќе ја оправило да излегува...е кога ќе се роди ќе мрда на сите страни (како ова моево), па ќе си добиваш и по некој бокс,па по некоја гребаница на сред лице и така . Шала на страна, си собираат бебињата сила за раѓањето, јас кога се пораѓав на мојата цимерка мајка и ни рече пред да се пораѓаме да сме јаделе шеќер за полесно породување. И ме натепа со шеќер и мене па стварно со песна родив... Иначе јас си спијам,ама вечерва многу ќутек изедов од мојата Лана и ме расони.Еве сега ќе му ја легнеме. Гладиолче мило ми е што си добра, болки нека те фатат кога ќе им дојде време. А сега многу не се замарај, знам дека за велигден и нова година се прават генералки ама сега не ти е тоа приоритет
Како мислиш шеќер? Да јадам така само чист шеќер? ама мене па ми рекоа дека сум имала малце повеќе плодова вода ради благо што сук кркала па страв ми е да јадам благо Добар одмор..бацки до Лана
Ваљда мислиш за јадење благо непосредно пред раѓањето дента? Ајде и мене ме заинтересира ептен ова, пиши побрзо
и јас сега при крај многу помалку го осеќам моето беше бандитче 24/7 мрдаше и сега колку ми е чудно што го нема по цел ден. Знам во текот на денот да се сецнам каде е но ќе го замрдам стомачето или ќе се напијам кафе или благце и ќе се јави форко и така сме при крај имало повеќе плодова вода е ок де што ќе ни биде каснувај си де малку не се лишувај од блакцето
хахаха...јас сум жив доказ за тоа....цела бременост со првотодетенце несакав да видам благо....арно ама вечерта пред да ме фатат болките посакав да јадам нешто благо и мавнав едно ОООГГРРРООММННОО парче ШАМПИТА! и сабајлето оп болки и вечерта се породив....богами има вистина во ова!
Хахахахаааааа да бе девојки ШЕЌЕР... Значи тоа сигурно подразбира секакво благо, ама шеќерот нели е најконцентриран, а благото дава енергија, и женава така ни рече.Демек она три деца со песна родила ама кога ја фаќале болките кркала шеќерче.Мене ме фатија,она трк кутија со оние шеќерчиња во коцки, си се налапкав и за 10-15 минути бев со бебе во раце.Е сега дали е до шеќеров или дека маж ми отиде во кафана да се напие од трема,па мене како провокација ми дојде тоа ,незнам, ама стварно беше лесно,неболно и брзо.Па пробајте шо, ништо не се губи. А вода имав и јас бајаги ама пред пораѓање ич не ми беше гајле за тоа
Здраво буцињаааа Еве ме и мене уште сум тука.Неможам повеќе вака сакам да се породам и да си го гушкам бебчето.Овие денови многу бавно ми поминуваат(изгледа затоа што се ближи денот колку повеќе го сакам тоа толку повеке се инати бебето).Не фати жештината и станува тешко и одвај чекам да ме фатат болкии да одам да се олеснам.Сите алишта што ги имам за во лето ништо не ми чини.(немам што да облечам пукнав).Имајте убав ден а јас ке продолжам да чекам да ме фатат болки и да му ја летнам на болница
никаква течност првите неколку часа поради побрзо враќање на матката, а за бебчо да нема грчеви после ако се дои само вода и бистар сок од јаболко.никаков друг сок поготово не газиран