Дoбрo утрo мешињa. Синкo мнoгу aктивен целa нoќ, зaеднo гледaвме тв не спиевме, пa ме фaти еден стрaв дa не буткa дa искoчи, пoштo не бил aктивен вoлку дo сегa пoсле се смири, пa еве oдсaбaјлевo стoмaкoв ми е вo сите oблици пa и сoништa глупaви некa си мрдa сaмo дa седи мирнo дo 22ри.
И мене ми е исто, само се прашувам зашто не го осеќам да мрда... Ти осеќаш мрдање? Зар е толку мал што не го осеќам? Мајка ми ми вика дека во 4ти почнувало да се осеќа. Јас официјално 5ти од утре, уште не осеќам ништо. Башка како да ми стагнираше мешево. Многу ми е страв и мене, само некои филмови ми се вртат, сакам да не мислам ама не можам, се таму ми оди паметот... Само да е се во ред со нив и со нас...
Лејди aкo ти е нa преден ѕид пoстелкaтa пoкaснo ќе oсетиш. Плус кaј мнoгу првoрoтки дури нaкaј 20тa неделa се oсеќaaт.
Иста сум и јас, пукнав ноќеска... место не ме држеше. Ама кај мене барем до 20 август треба да седи мирен...
На заден ми е мила, понапредно е една недела, се ок сега за сега фала богу. Од тоа ми е најстрав, зашто не ме клоцне, макар да знам дека без спиење ќе останам после тоа ич не ми е грижа. @NanaMia фала ти мила, се надевам ќе го осетам до 20та. Многу паника може безпотребно ама посилно е од мене...
Нормални и природни се тие стравови, само не смеете да дозволите да ве надвладеат. Навистина моментот кога ќе го видите вашето малецко е магичен, одеднаш ги активира сите ваши сетила, инстинкти и ве претвара во Мајка. Еве и со второ сум бремена, па далеку од сеедно ми е, божем познато ми е се, но секоја бременост и секое бебе се приказна за себе Само со позитивна мисла и без паника и се ќе биде во ред Убав ден
И мене само овде ме разбираат. Стравовите ти се сосема нормални и на некоја претходно и пишав баш, добро е што ги имаш. Ќе зборувам конкретно за мене, втора бременост и едно синче лепотанче дома (ќе ставам слика после во соодветната тема). Страв имам неверојатен. Дури и сонувам свашта од што сум уплашена. Најпрво се плашам дали ќе ги износам и родам живи и здрави. А 100 пати проверив досега, се е во најдобар ред и со двете црвчиња. Е после се плашам дали ќе бидам добра мајка (доењето не е поврзано со тоа, и мајката што дои и мајката што не дои е мајка). Јас под добра мајка подразбирам да биде детето во секој момент од денот чисто, стокмено, најадено, напиено, да му биде посветено доволно внимание, да биде изнесено на прав пат, добро воспитано, да не биде трауматизирано. Мајката треба да биде присебна за се ова да може да го направи. На мајката чека и домот, ручекот, алиштата, сопругот, роднините, пријателите. Кој како сака нека ме свати, но се е во рацете на мајката-жената, домаќинката. Па плус и ако мајката работи... Тешко е многу, ама затоа и жената е мајка, зашто е доволно силна и способна да го поднесе мајчинството. И да, секоја мајка е совршена! Јас мислев во втората бременост нема да имам никаков страв, знам како е, ама не. Стравот си е природна работа и си доаѓа со самата бременост. Ова е мое размислување. Извинете на долгиот пост.
И јас цела бременост ја поминав во стравови,се трудев да ги потиснам ама некогаш ме надвладуваа. На почетокот дали ќе чујам срценце, потоа еден ден ќе мрда убаво после го нема некој ден, па цервиксот ми беше намален па стравови дали ќе издржам до крај, од 24-та недела наваму само за тоа се плашев. Сега еве сум на неколку дена од деветти и полека попушта стравот ама па сега се појавува страв како ќе поминам на пораѓај , дали ќе биде се во ред со мене и со бебуш, како ќе се снајдам како мајка. Значи цела бременост сме со некој страв, само мора да мислиме позитивно и се ќе биде како што треба
srcka posle stravovite samo ke smenat podforum. posle dali dise dali kaka dali prdnalo i se taka dur ne porasne
Па би требало да има ама не во зегин, на healt aid се ,провери во еурофарм мора да ги има,јас не сум се консултирала со гинекологот дали можам нив да ги пијам наместо другиве дека подобро се апсорбираат
Како истера со цервиксот? Ти беше препорачано само лежење? А за стравови...сега ми се најголеми, се молам само да истуркам уште 2 недели некаде...
Ми беше препорачано одмарање, да не се движам многу. Така и направив повеќе лежев, сега немам воопшто кондиција, планирам во деветти да се расшетувам повеќе. Инаку под 3цм не ми се намали цервиксот ама пусто се плашиш. Сега деновиве сум на контрола пат ќе видиме како е. Инаку мила само опуштено и позитивно и се ќе биде како што треба
Pozadi skopjepoliklinik,na parkingot. I ko ke vlezes zemi si brojce, dane dremes ko mene, pa da se cudis posle Dorucek denes, leb i namaz i cips aj belki nema da mi se povtori @LadyC jas oseriv klocanje kon 19nedela pri kraj. Ako ne bese i 20ta... Ne se sekiraj. Toa si mrda, samo ti uste ne znaes jas prviot pat koga me razmava vecerta, moslev deka mi se crevata i deka me fakja stomacen virus Posle mi tekna deka imam eden mal decko vo stomak Sega veke kako pominuva vreme, se poveke go osekam. Veke i od nadvor se gleda! Se ke si dojde, ic da ne se sekiras
Кaј нaдвoзникoт зa Црниче, кaј Стoпaнскa Бaнкa. Згрaдaтa кaкo пoлукруг штo е нa ќoшoт. Влезoт е oд стрaнaтa нa уличкaтa штo пoминувa зaд Рaмстoр и Тинекс.