Мајки да ве прашам кои витамини ги пиете и од кога почнавте ,јас сум 5 недела и пијам само фолна,а гледам дека и во витамините има фолна па да не се предозирам или да ги прекинам фолната?
Јас извесно време ги пиев заедно а после само витамините.Во витамините има доволно фолна а со исхраната внесуваме плус,доколку доктор не ти нагласи дека има потреба доволни ти се витамините.
Здраво мешиња.Јас бев да си ги земам резултатите од брисевите.Пишува дека е најдена инфекција.Јас првпат во животот имам некаква инфекција и многу се изнервирав.Пишува дека е најдена CANDIDA ALBICANS.Да ви кажам дека 3 месеци односи не сум имала.А дали може да е од еден гел за туширање што го зеамв пред некое време а до сега го немам користено Леле дај просветлете ме.Во среда ќе ги носам кај матичната нели утре е државен.Позз
Дечки, се вративме од доктор, ембриончето е пораснато,4.5мм ама срцева уште не можеше да чуе, ваљда рано - 6+1. Знам дека е рано ама сепак малкуцка ми е шубе. Што мислите?
shube deka kje ti e, kje ti e. ama ako te teshi kaj sestra mi y osma tek slushnaa. bebe zdravo pravo nishto ne mu e. zatoa vikaat od 6-10 nedela, zavisi moze docna ovulacija..
tebe posebno ubavo te izraduvale dushichka, kujznae kolku si bila nasekirana tie dve nedeli za na kraj dupla radost.
Знаев дека само вие ќе ме разберете како се чувствувам, затоа овде си пишав. Дома не можам да споделам, одма ми викаат доста ајде, не мисли на глупости, пресимист еден и сл. Ама јас не можам да не се плашам. Сега ете, ќе си сфатам дека страв мора да постои, ама мора да се надеваме дека се ќе биде во ред со бебовците.Толку ја сакам мојава кукла од сега, што сум нестрплива да ја видам да се гушкаме и да бркаме мода @LadyC и јас ако едвај чекам, уште не го осеќам, а и не се надевам за скоро. Плус и плацентава...Ама на секој преглед гледам мрда како луда @Dear_Thing јас слушнав срценце во 9-та недела. Ако ембриончето си расте и одговара на неделата, се ќе биде во ред, ќе слушнеш срце. Ехеее, после скрининг ќе чекаш, прв, па втор и се така во незвесност ќе поминеме. Не се секирај
Женички.. Јас сум 17та недела и денес бев на контрола и гин. ми кажа дека постелката била мн ниско , ми рече дека не е мн опасно но сепак треба да се внимава оти можи да дојди до спонтан :/ дали некоја од вас има ваков случај??????? дали е сериозно?????
@Dear_Thing кај мене срцка ни ембрионче не се гледаше во 6та. Се во 8ма, и ембрионче и срценце ( ако добро памтам, зашто мн заборавам сега поготово) . Оди на одмор, гали мешко и уживај! Не се секирај, се ќе биде во ред!
@ssweety Како ниско? Само ниска е или споена со грло на матката е? Јас сум со плацента превиа. Докторот ми рече дека е рано и да почекаме уште еден месец да почекаме да се крени. Спонтан не ми спомна. Опасност од крварење има и пораѓање задолжително со царски. Го прашав што да правам дали да мирувам, ми рече ajде бе оди дома, не се потресувај за се. Ете така и ништо повеќе. Јас сепак си внимавам, ама затоа што се осеќам добро засега, не лежам цело време што знам
Јас денеска бев на преглед. Со бебушка се е во ред, фала богу. Тежиме 1200 гр Сабајле примив 2 инекции за белите дробови, утре уште 2. Во среда инекцијата за 0- крвна група. Во петок да ги повторам сите резултати ( мислам дека се предпоследни) Уште малку остана да се гушкаме со бебушка.
Таа само ми рече мн е ниска постелката ...повеќе да лежам , да не непинам ... и само ми рече дека тоа е природно долу е залепена тука неможиме ништо да направиме и дека заради таа што е долу, ме притиска на јајници и затоа ме боли ... па нз што ќе биди /
Сите исто се замараме. Јас еве сум 19 недела и уште го немам почувствувано синко, а можда го имам а не знам дека е тој...Само си викам се да е во ред, а ваљда, шо вика мајка ми, стравови ќе има од моментот кога си дознал дека е во тебе па до крај на животот.....
Zeka koja nedela si??? Prv pat gi primas inekciive??? Ke odis na carski,na dogovoreno pred vreme ili???
Privremeno samo promivki so rastvor od soda bikarbona vo voda.Sreda kaj matichniot i ke ti prepishe lekarstva..nishto strashno
Da, prv pat gi primam inekciite. 28 polni, vo 29ta sum. Ispadnav do grad na polovina cas, se vrativ so strasni otoci, noze ne me drzat.