Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Чим гледаш дека од пешачење ти се појавуваат отоци,не шетај одмарај...и јас ги примив инекциите во 29 и нешто...затоа те прашував...
    Имаш зборнато во врска кога и како ќе се пораѓаш и отприлика во која недела...јас сигурно царски,близнаци носам и мислам дека после 35 ќе биде...сега сум 30...само да ги износам до некоја поубава недела...

На menelele и Delfina15 им се допаѓа ова.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Ако ве прашаат дали познавате некоја будала жена, слободно кажете, даааа, Шмизи :) пред некој ден се разви дискусија за чистење со средства, ама Шмизи ко да не е трудна, земав се затворив во туш-кабина, напрскав со средство и чистев така затворена. Не беше јака миризбата, ама сепак:fubar:
    Денес се префорсирав, и сега се ме боли, изгледа ме фати "чистката" пред породување, подови, врати, прозорци, купатило се светнато и плус направив колач:)
    Уште малце да го заспијам малиот и јас легнувам, тато го испративме на работа:)

На menelele, Bebulleee, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    So lesno mila :)

Ne, vo sreda ke odam, ke razgovarame podetalno. Taka kaza.
    Ne setam, po cela den sum doma, nasabajle i navecer izleguvam do maticna, da staveme inekcii.

Sabajle primav antibiotik + 2 za belite drobovi.
    Sega primav progesteron+ antibiotik.
    Antibiotik primam 27 dena. Progesteron ovaa mi e 7ma inekcija.

Do maticna moram da ispadnam. 10 minuti mi e od doma, i so taksi da odam, ili kola, ne se isplaka.

На menelele и vesnik им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И јас така денес на вц то му влегов, па у шоља сум пикнала глава и дишам циф, пулирапид и сл. Кога ми текна се извадив од памет.
    Инаку пак ќе речам згодна мацо не брзај ти многу многу со пораѓај, уште малце почекај паааа. :* :hug:

На Bebulleee, Smizzy и DigY им се допаѓа ова.
  5. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Jas da prasam dali imate vo dolniot del na stomakot blagi grcevi kako da me sece nesto eve eden saat ne pominuva lezam dzabe (30 nedela sum)

6. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Мене ми се случи, ама во одење. Демек плодот тежи, ципите болат @LadyIvvy

7. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    А ти да седнеш малце да одмориш? За ќотек си:!::)
    Нема да биде моево уште некое време, контрол фрик ко што сум јас неможе да се породи ако не е се средено и спремно, со првото отворена со контракции дојдов дома, испеглав се, па отидов да се породам:D Затоа алиштата на бебето ми седат уште неиспеглани:lol: а и плус да помине роденденот на синко, па после може :)

На menelele, Jagoda123, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ама роденденот му е набрзо нели? Чекај не брзај, убаво ни е тука со тебе и споделено искуство и совети од срце дадени. После ќе си пребегнеш во мајчински ( ако имаш време) и ќе не заборавиш нас. :(
    А на нас ни е многу убаво со тебе . :*
    П.с. За жал многу од моите роднини имаат нечисти шољи, не ги одржуваат, прљави и сл ( роднини па и друштво има дел) , а јас сум тип на човек кој нема шанса да мочка ако е нечисто вц-то. Замисли они вршат секојдневно нужда таму. Страшно ми е. И шољата трудна или не обавезно ја премивам со циф да е бела и плус секој ден антибактериски ставам по. 2-3 пати да одстои. Тоа ми е најинтимен и најбитен дел од вц-то ( може звучи болно, ама одмарав само кога не бев во Ск)

На Jagoda123 и Smizzy им се допаѓа ова.
  9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Те разбирам и јас сакам чиста вц шоља, ама ти жено до вчера мораше да лежиш не се форсирај многу одеднаш.

Инаку да во четврток славиме роденден и мама ќе е точно 36 недела (незнам ни како ни кога летна годинава). Лани во ова време си бев со стомак (сега пак:lol:), јас и мм сами во исчекување на најмилото, па страв како се ќе помине, па тешење, а годинава сме веќе семејство кое наскоро ќе се прошири за уште еден член:inlove:
    Уживајте во секој миг од бременоста, тие девет месеци и покрај се ми се многу убави и драги, а после тоа ќе ја видите смислата на животот. Од ден во ден растат, се менуваат, учат нешто ново, а вие ги гледате и се гордеете со вашето најмило:inlove::inlove::inlove:

На menelele, Asiana, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    I jas denes so bolki, posebno vecherva isto ko dobieno da imam. predosekjam deka utre kje me shibat depo pak..

11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A da olabavis malku komsike :D
    Isto ko sebe ai da se citam pred edna godina vo prvata bremenost.
    Ke se porodis pa ke vidis, ednas na tri dena, pa posle i ednas nedelno ke go cistis wc-to. I nisto nema da ti bide. Ne se forsiraj. Samo ti si doma, samo ti go koristis wc-to. Ne tuku disi sredstva, ti pogolem problem mozat da ti napravat :D

На menelele, LadyC и Smizzy им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Преубаво кажано... И точно башка. :l:
    Јас поради истата причина големите работи ( освен креветче) ќе ги купувам со мм, колку сака да е тука срце мое, да купува со мене, да гледа, па најголемиот пазар ќе го правиме во мој 8ми месец. И замисли, до вчера 2ца, сега фамилија. Се потресувам од среќа при сама помисла. Тоа е најголемата смисла на животот... :inlove:
    @DigY од што имаш болки? Зашто депо бе срце одма? Ајде, може е нормално, не се плаши... Да не ти е прелада нешто од клима? Можно ли е?

@eleni27 комшике ми текнува на туѓите и тријам на моето. :(
    Инаку малиот твој и на @Smizzy ги гледав прееска во клинци , значи фраери се ептен, да му и емерак на жена маже да роди!
    П.с. Ставете уште некоја слика од вас во трудници и плус од малите. За гризење се!!!

На menelele, eleni27 и Smizzy им се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Koja e taa grupa?

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    На Delfina15 и kikin им се допаѓа ова.
  15. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Нема секој право на пристап во таа група???

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Тоа е категорија Скриено катче и имаат пристап членовите со минимум 100 мислења. :)

На LadyC и vesnik им се допаѓа ова.
  17. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Ааааа значи да земам да се распишувам повеќе :inlove:

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утрооо. Сум сонувала дека сум на море, на плажа, дека се бањам... Леле колку беше реален сонот, значи поубаво не ми било во животот одамна. Башка муабетов едно време се враќам у хотел и таму огромен базен и викам " а не, феминките рекоа базените се нечисти, не се бањам" :rofl:
    Божем повеќе сакав планина, ама плажа си е плажа. И така ќе остане драги мои за годинава. Само сон. Али нека е се во ред наредна година во тројка ќе одиме.
    Ви посакувам убав неработен ден. :*

На NanaMia, ssweety, l.e.o.n.a 31.07 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ne se spie, voda tecam nanoke.
    Probav so klima, ne biva, za nekolku dena me nadrazna grloto. Uste toa mi fali..

Za odmor, mi se odi mnogu. Nedela barem, ke se relaksiram malku od se. Ke napolnam baterii.
    Pred nekolku dena bratuceda mi vikase da odeme zaedno, tie dvajca, plus sinceto (od 5 meseci) i jas.

Matematiki deka ne mozam na zesko da izleguvam. Vo glava odma mi doagja - ja bebisiterka.
    Fala ti.

Za vo nedela so brat mi ke odeme do ohrid, ednodnevna.
    Poveke i ne smeam da se odalecuvam i na podolg vremenski period.

Zdravje slednata godina :inlove:

Denes za pojadok parce stekce, casa jogurt i salata.
    Vecerata uspesno ja zameniv za lubenica, mnogu podobro i polesno se custvuvam odkako e toa taka.

На vitamina, menelele, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ja da ve pozdravam od legnata na stol u remedika hahahahahaha. ushte se merime.. bebac e 970 gr napreden sinko moj. krv i urina top bebe top sega cekame dobro da se svrti za slikicka :D
    pozdrav tetkiii

На Mariangel, NanaMia, Asiana и 15 други им се допаѓа ова.