Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Јас нема што да се пофалам. Ме гребе желудник, а ништо не ми се јаде. Само ми се лежи и ништо не ми се прави,а плус дете дома. Ко мрдната се осеќам, ништо не ме интересира.
    Утре ќе одам за крвна слика,а тек другата недела на гинеколог.

На vitamina и zeka им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kje pomine i taa faza...

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Добар ден жени.
    Имам денови кога буквално ме обвзема тажнеење и многу поспаност проследено со мачнини и повраќање.. но има и денови кога буквално сум расположена за се и уживам да излезам од дома и да сработам нешто.
    Претежно кога цел ден сум дома не ми е добро, тоа сум забележала и од тоа бегам. Де поспаност, де малаксаност, де мачнини.. врти се сучи се се додека не проговорам и излезам секогаш ми е така.
    Затоа и практикувам да бидам продуктивна и да излезам на работа одпосле полесно се дише.
    За некоја недела сум и на контрола, баш крајот на 3 ти месец имам анализи и испитувања, со господ напред .. дај боже се да е во ред.. колку човек да не сака да мисли си мисли потсвесно дали е се во ред со среќата внатре нели?!
    Интересно чуство е да расте живот во тебе, не интересно туку чуство на блажество кое што не се опишува, малку си збунет, се повеќе се прашуваш како и што понатаму а на моменти бескрајно уживаш.
    Ви посакувам на сите убави моменти и убав ден.. ќе се држиме силно колку што можеме.
    Поздрав.:sun:

На Mariangel, butterfly*, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Лелеее ќе ме карате, се изнакупив некои ситници за малиша од Стружанка, вие не знаете што се има! Ќе постирам сега во што последно купивме... Многу сум среќна да ви кажам, ништо не ме исполнува толку! :l: :inlove:

На Asiana, vitamina, ssweety и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Во Македонија претопло а?
    Не ми се враќа кога ќе помислам на горештините таму. Тука околу 25°с уживанција.
    На синко му купивме купаќи вчера, им направивме и сефте. Газе мамино, малечко. Без памперси го нема. :rofl:
    Јас долго се мислев дали да влагам да се бањам или не и решив сепак да се шлапнам. Не погрешив. Си се освежив убаво. :)
    Инаку, откако станавме семејство ние прв пат одиме на одмор, па и со бебе во моето меше. :) Многу биле убави семејните одмори. :)
    Бебушка мрда ко луда. Син ми беше мирен кај мама во стомак, сега е вистински ѕвер. Се надевам со женскава ќе е обратно. :wasntme:
    Ве поздравувам мешиња и ви посакувам убав ден.

На Mariangel, Asiana, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Леле @LadyC ги видов работите, преубави се... :inlove: Едвај чекам и јас да почнам да купувам, само да дознаам пол. Нестрплива сум, во петок сум на контрола, се надевам ќе ми кажат. :f:

На Bebulleee, DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Душичко, јас во 3ти креветче монтажно купив зелено со портокалово. И после тоа бели работи... Ова не ми е прв пат. Нетрпелива сум многу... Ајде срце, ти посакувам се во најдобар ред да ти помине и да ти кажат пол да не те копка. :l: :inlove: :hug:

На Bebulleee, ssweety, Delfina15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Лелеее не да сум нетрпелива... ако не каже ништо матичната во петок ќе купам и јас нешто неутрално. Да почнам еднаш после нема да застанам ми се чини. :lol: Има се најубаво да му изнакупам, сонце мајкино :sun: Гушки за тебе срцка :hug::hug::hug: ептен ме полниш позитивна енергија.

На Bebulleee и LadyC им се допаѓа ова.
  9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сте чуле некоја да се породи природно во Санте плус? Наместена е бејби за природно ама за да земат повеќе пари ми се чини дека сите ги прават царски. Само ради тоа се мислам дали да одам таму за пораѓај. :doh:

10. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Еве јас се решив за Санте т.е за де.Јегени ... иста дилема и јас имам :/ зашто реално чим идам на приватно сакам да пробам природен пораѓај... Е сега еве ако се пораѓам пред тебе ќе ти кажам :D јас сум сега 33+2 :)
    Но сепак во 36та недела ќе си идам на преглед кај матичната и ќе видам што ќе каже за тежина на бебе и за положба па реално со тоа би требало да сум сигурна каде ќе се пораѓам...
    Ако си имам индикација за царски ич неидам у Санте , ќе си идам во чаир ...
    ти која недела си ? :)

11. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Јас приметив дека апетитот ми е баш намален :( Незнам како е кај вас али јас ручам и после тотално заборавам нешто да каснам :(

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas sum 32+2 i nemam voopsto apetit

13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    @l.e.o.n.a 31.07 31+4 сум и стварно не сакам да ме сечат па :(

Инаку и јас приметив дека немам воопшто апетит. Повеќе јадев пред да забременам отколку сега. Не дека си имам комплекс да не накачам многу килажа, туку ради жешкото изгледа, никаков апетит. :)

На l.e.o.n.a 31.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    pijte multivitamini i ke jadete duplo :D

15. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    не бе ич не ми требаат плус кг :D само така чудно ми падна па викам да ве прашам и вас :) до сеа качив 13 кг :(:(:( али не ми се познаваат до толку :)

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојки не дека ги сакам Санте, ама на мм братучетка му кај Јегени природно се породи. Затоа бев улетана за таму. Мн ми ги фалеше дека се одлични ( за мене ова веќе не важи)

На l.e.o.n.a 31.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Значи додека одам во понедлник на лекар ке полудам. Ми се увртело во глава дека не е нешто во ред ...

тогаш ке сум 7 недели и 2 дена и ако уште нема срцева акција ке си умрам. Ич не паметам од првата бременост како беше...

Сега башка читав на странски форуми многу абортуси и недоразвиени плодови без срцева акција има во последно време ,баш како што ми кажа гинекологот... и овие бедоксин што ми ги даде не ми помагаат.

Од друга страна се мислам ,што ако сум помала недела, последен циклус ми беше на 20мај, што ако сум забременила некаде 10-15 јуни ...

Од секоја страна гледам да се утешам...

Да не зборам за мачнините,умирам ...

18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Немој да се нервираш ... тоа нечини за тебе.
    И како што велиш можи да си покасно останата бремена, јас срценце слушнав во 8+5. Не паничи смирисе и уживај во бременоста

На LadyC, i-v-a-n-4-e и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    chekaj ti vekje ednash imash rodeno taka? pa rizikot za spontan e minimalen kaj vtora bremenost. prvite velat se taka si pogolem rizik ama ne smeesh taka da mislish. rizik kje ima i posle srceva akcija i posle dvanaesta i se do kraj. ali kaj ni e krajot ako na toa mislime!? probaj malce poopushteno.

На Delfina15, butterfly.mk, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Bremena si? Ako e taka neka ti e so lesno,dosega ne sum videla da pises deka si ili pak sum prepustila,nez celata se pobrkav sepak dobre ni dojde :hug:

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.