Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @butterfly* ти благодарам, со лесно и кај тебе, чинам при крај си :).
    Со убаво со лесно нека е само на сите по ред, гопод да дава секаде убавини.

@butterfly.mk женче, јас слушнав срценце на 7 ипол недели, опушти се жено, ништо не постигнуваш вака напнувајки се и мислејки на негативности. Само со добра мисла, позитивност и насмевка на лицето .. се ќе си биде во ред, ќе видиш. Само лошо си правиш со психата, наместо да уживаш да се смееш ти се напнуваш. Имај трпение, за се во животот си треба трпение.

На butterfly.mk, butterfly* и zeka им се допаѓа ова.
  2. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    денес некако не ја осетив да мрда и еве се загрижив :( . ви се има случено вака по цел ден да не го осетите бебето ;(

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.805
    Напиј се кока кола и благо касни нешто.Лежи на страна повеќе

4. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    еве ја :D се активираше баш сеа коа јас си легнав :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мамички одам на болнива јас ми истече плодовата вода многу ми течи дали е опасно за бебето за 15 минути сум таму ;(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Vo dobri race si Verce doktorite si ja znaat rabotata. Pisi ni ubavi vesti :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  7. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    mamicki za edna nedela vleguvam vo 9 mesec i me faka po malku strav imam edno since 3 god i ova e masko nezz za sto da mislam so prvoto pominav carski sega nezz . na so da mislam dali za poragajot.. bebeto.. pusam i cigari ne gi frliv koga ostanav bremena .. so prvoto mi se gadese i ne pusev ic so ova me tera da gi jadam duri .. me griza sovest nedajboze nesto.. i taka bezveze se osekam mn

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.805
    Не е опасно.Нормален дел од породилниот процес е

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Само позитивно и ќе биде се во ред. Ваљда е нормално да фаќаат поголеми паники кога поблиску си со терминот. Бебе ако досега бил ок и сега е, чека да се видите :)

На remila mikova му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Море како заслужуваш една критика, но ајде не е сега време за тоа. Ќе имаш убава разлика меѓу децата поголемото е доволно големо само да јаде, без пелени е, треба да знае само да се заигра, само внимавај посветувај му внимание за да не дојде до љубомора. Моите ќе бидат 12 месеци и нешто плус, како ќе го оставам поголемиот сам-незнам, но и тоа ќе се преживее.
    Незнам како планираш да раѓаш, но искуството на сестра ми ќе ти го споделам, првото и е на царски, второто после точно три години и три недели и е природно, многу лесно и брзо се породи иако нејзе и беше страв бидејќи како прво да раѓа и беше.
    Овде на форумот има и доста жени кои два па дури и три пати раѓале на царски можеш од нив нешто повеќе да дознаеш.
    За цигарите...:smoke::punch::x Не коментирам.
    Не паничи, немаш време за паника, полека подготвувај се за убавиот ден, спремај го и постариот син на твоето отсуство, дека наскоро ќе пристигне бато итн. Сите имаме стравови, но не смеат да те надвладеат. Ако до сега на контролите се било во ред опушти се, мисли на најубавото и грицкај овошје, не пуши ;)

На Jagoda123, menelele и remila mikova им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро мами. Денес ќе имаме најверојатно ново бебе во фамилија Фемина :D. Ништо, ќе ја почекаме @Верче4 да ни се пофали.
    Како проаѓаат деновите проаѓа и времето кога одмарав, од понеделник тргам на работа. Тешко мене со 57 и 5ка. Едната ми е далеку, другата е преполна...
    Се надевам на договорот со газдите на скратено работно време инаку ќе прснам на враќање од раб. Ќе видиме.
    Што правите вие мили мои? Ви посакувам убав ден исполнет со мноооогу клоцања :D :*,

На vitamina, Верче4, menelele и 7 други им се допаѓа ова.
  12. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Добро утро и од мене мамички. Конечно денес ќе одам на гинеколог за да ми ја потврдат бременоста и се надевам дека се ќе биде во ред. :hug::hug::hug:

На vitamina, ssweety, VedaG10 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Мамички нас ни се ближи терминот, почнав да осеќам болки во половината, издржливи се и на различен период, еднаш на 5 минути, па на 8 минути, па на 10 па пак на 5 и така, незнам дали да седам дома и да чекам или да одам на контрола за сигурно? Во спиењето осетив како некоја течност да ми истече, не многу, ама кога се разбудив гаќите ми беа водени, се надевам не е водењакот :sweat:

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  14. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Јас би отишла... Што знам, паничарка сум и мислам дека 2-3 недели пред термин ќе им висам на прегледи :)

На eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Eве сум јас дури сега хаха.
    Се немав долго најавено, мене малку ме има па малку повеќе ме нема.
    Иначе растеме, веќе се приметува стомакот, на контрола сме на 14ти јули, може веќе и ќе откриеме кој пол се децата.
    Иначе, се вработив во една цвеќара пред пар недели, ме викнаа па не ми се одбиваше, си оставив простор за понатаму откако ќе се родат децата и пркнат да продолжам да работам кај нив. По 4 саата дневно, уживанција, дур да трепнам времето поминало, а си викам и дома и онака седам, ќе преседам и таму, барем и ќе се занимавам, плус и плата ќе добијам хаха. Децава гледам не се бунат, не прават проблем, исто им се фаќа дали работам или не хахаха

На CameliaMiller, girl-miri, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Да ти бидат малите мешан пол :l::l: едно машко, едно женско :inlove:
    Супер што си почнала да работиш, браво и за работодавците што те вработиле бремена :bow:Овде тоа го нема. Ехххх, којзнае дали ке ме вратат на работа овде после породилното :!: ама ич не ми е гајле, и така работава ми е грда. Мислам работнава средина (колешки и колеги)
    Мачнини имаш? Те клоцаат ли?

На vitamina, Delfina15, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  17. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Добро утро жени !
    Утринско прашање, имам чувство дека многу ми е доле стомакот т.е. го гледам виснат надоле ми е. Дали ова вака на око се гледа дали ниско носам или преку ехо доктор дава дијагноза? Понеделник сум на трет скрининг, не е загрижувачки до тогаш?

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Да ти кажам право и јас се изненадив. Одамна кога се преселивме овде на ФБ наоѓав така страници од цвеќари и салони за венчаници па им пишував пораки дали им треба испомош или работник. Тогаш не требаше, ама луѓево ме запамтиле. Прво ми имаа пишано за 8ми март, ама веќе бев резервирана на друго место. Кога пред некое време седам дома и порака ми стигнува од нив, дали сакам испомош да работам, не им реков ништо само дека ќе дојдам да се договориме. Кога отидов отворено им кажав дека сум трудна, ама дека немам ризична ни тешка бременост, па сега на нив е како сакаат да одлучат. Ми рекоа ако е така како што викаш нас не ни е проблем, почни уште од утре. И така, имам уште фора да работам, работата не ми е тешка а и да ти кажам право јас го сакам ова што го работам, така што и среќна сум. Не сум ни платена лошо со оглед на тоа што само по 4 саата работам а недела сум слободна. Така што екстра ми дојде ова, и времето побрзо ми мине кога имам обавеза.
    Иначе, сега имам послабо мачнини, поретко повраќам и апетитот полека ми се враќа, ама сфатив дека ми се гадело од фолната со јод што ги пиев. Еве ги прекратив има недела дена и повеќе и супер се чувствувам. Само ја зголемив дозата на овошје во текот на денот и супер сум.
    Не ме клоцале сеуште, мислам оти е рано, нели од кај 20та недела почињаат да клоцаат.
    Плус читав дека ако се еднојајчани децата мора да се ист пол, така што ќе бидат две женски или две машки, не верувам да бидат мешано. Па ќе видиме ако успее да се открие во скоро 4ти месец.

На vitamina, Bebulleee, Grungie и 5 други им се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ех, што правиме ние во оваа држава, си се спасила. Баш во понеделникот, едни газди ми кажуваат како нема да ја пријават жената што планирале оти била трудна.

@Offspring Штом се еднојајчени тоа е, ист пол. И моите се еднојајчени и се двете машки, само што моиве изгледа се палавковци, па ги осеќам уште од 12-та недела. Забава до бесвест.
    Едното е лево, а другото десно, хахахахах вчера изгледа се гушнаа срцињата па на левата страна немав стомак, цел беше отиден на десно. Пишувај ни почесто, да не те мислиме!

@Jokiiniki ај и тебе да те искарам, ич не пишуваш. Како си? Како се дамите?

На Delfina15, Bebulleee и menelele им се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Не дека сум се спасила, изгледа чиста среќа е во прашање хаха, не е ни овде сјајно.
    Туку, кога го дозна полот ?