Во 13-та недела. Во 17-та ми потврдија. Во понеделник сум на главниот скрининг, кај друг доктор, па ќе видиме пак. Само нека се живи и здрави, се друго е небитно. И да поминат жештиниве, па да почнам да им купувам ствари @wings ако немаш болки не е ништо страшно. И ниско да го носиш - голема работа. Јас мислам дека си се уморила малку повеќе и се спуштил стомакот. Одмори и се ќе се врати во нормала.
Девојчиња у право сте. Апетитов ми е многу намален. Вака кога ќе ми текне јадам по 2-3 пати на ден, а јадев по 4-5. И еве ме, недоручкувана сум уште и претопло ми е. Ваљда самиот пекол ни го одзема апетитот. @Lolipop23 срцка ти си недела после мене? Мислам блиску дека сме.
Zenski jas vcera bev na kontrola i do sega ne pisav ic bidejki nimoj nisto tocno ne mi kazuva, i vcera mi vika mozda e ova a mozda i ne e rano e da se vidi, od koga vi gi vidoa vas tockite najubavi? Cela sum vo paniki i stravovi a plus imam i bolki vo dolniot del, primam utrogestan vaginalno i lezam, offf kolku me plasat bolkive neznam sto da pravam i nieden doktor ne mi kazuva nisto tocno. Offff kje puknam od nervozi, ajde sovet devojki ubavi
и јас си почекав уште две недели од привиот преглед за да ми потврдат бременост... предходно ми викаа или рано е или екстраутерина бременост па дури се дрзна докторката да ми каже дека јас сум си умислила дека сум трудна и дека највероватно не сум
Voopsto ne sum zadovolna, katastrofa, se izvinuvam sega gledam deka si mi pisala sum propustila.. Bev so celosna anastezija edvaj primav vozduh koga se razbudiv, se gusev nekako mnogu jezivo a ne sum bila edinstvena vo Strumica sto im se desava taka posle opsta anastezija i kaj drugi se slucuvalo, doktorite 5 ka nemam komentar a personalot katastrofa nevidena nikoj nikakvo vnimanie ne ti obraka, deka si so carski i prvorodka da ti pokazat kako da go dois bebeto se istramumatizirav vo taa bolnica, vena ne mozea da mi najdat za infuzija slaba sum so veni i site sestri sto bea site probuvaa mi se izredija site.. Nz so da kazam.. Higienata nula, wc katastrofa od gnasno pognasno.. cela se nafrliv so brunki ( bubalici) po na decata krevetcinjata lazat lebarki i morase kaj mene da bide na krevetot da ja cuvam cela vecer da ne ja polazi nesto.. Uzas.. Poveke ne pomisluvam za taa bolnica.. Samo zaradi doktorot se poragav tuka ama drug pat zdravje ke si znam..
dushichka traumi si imash od tamu. zalno. se nadevam shto poskoro kje ispozaboravish. zatoa i te prashav, mn losho slusham za tamu od rodnini, deka tatko mi e od toj grad.. za anestezijata ako ti e uteha od celosna redovno losho se budat lugje. sestra mi za toa spinalna otide, prethodno od konizacija koga ja budea mn losho projde, ama toa ne beshe do anesteziologot, sekoj chovek razlichno ja podnesuva... sleden pat zdravje spinal odi..
Заборавам кога ја гледам малата до мене толку ме исполнува ќе си видиш, имам и предходно правено операции со општа анастезија во Ск до сега ова го немав доживеано.. Инаку вие како сте миличка, како напредувате? Како почна денот денес? Тука е малку облачно, малата ми спие а јас пијам чај за доилки на хип..
И јас купив гаќи од сара фешн. Топ се. Само земи си еден број поголем од твоето бројче во моментот. Јас сега сум Л, а купив ХЛ. Л ми беа мали А во редовен живот сум XS. И сега не сум здебелена, имам само стомак и колковите ми се раширени, дури смешна сум си. Хахахахахахахах одам како шатка
Ок, фала ти за советот. Јас сеуште не сум голема, ама овие моите гаки некако ми сметаат доле ,и нон стоп ги тегнам хахахахах Башка да се подновам нешто
Да се пријавам од болница јас лежиме цела ноќ не сме спиени, веќе 12 часа одкако истече плодовата вода болки имам ама бебето не е доволно спуштено баш сега докторот кажа уште малку дека ќе чекаме, како и да е @LadyC ќе има бебче за брзо
Здраво женички Денеска денов мене ми е ужасен уште одкако станав....сонував лош сон (дека сум го узгубила бебушот) во сонот се отепав во плачење :'( :'( и сега мн ми е тешко и сум депресивна.Немам никој покрај мене сите се на работа , а јас несмеам да движам и сето ми е хаос... :/ се надевам брзо ќе помини лошиов ден ......
Ајде Господ нека е со вас, нека ти олесни набрзо! @ssweety ај да се расположиш одма! Си му го продолжила животот на бебето! Ете тоа ти значи сонот. Знам тешко е, ама е сон.
e onda kje da ne e do tvojot organizam src. kje da e do vidot anestezii sto gi koristat tamu... nie sme arni mr snemuva pravam mini pici hahahaha. denes se razbudiv so ponormalni hormoni pa go koristam toa