Mh mh, vkusni da vi se.. Ako ako raboti si ke se chitneme pak, a cim tato e od sr koga ke doagate navamu ke pieme kafee.. Ke cekam da mi pises..❤️
@LadyC Ако не сте вие јас ќе станам депресивна... Фала ти мила ќе се потрудам да се расположам со надеж дека бебушот е супер
Na pocetokot istovo go sonuvav mozam da kazam sekoj den. Traumaticen son e epten. Zborev so poveke trudnici i ispadna deka sekoja od niv go sonuva toa. Valjda e nekoj nas strav i nemir. Sekako ne e strasno. Ke ja nadmines taa faza. Posle ke sonuvas kako e rodeno, pa kako go dois, kako go galis i taka kaj mene izmegju ovie dve fazi na losi sonista ima faza kaj sto sonuvav deka mi go kradat bebeto od bolnica ama ne sum ja spodelila do sega Bitno e ti da odmaras i da ne mislis na losi raboti se ke bide vo red
Пред бременoст мнoгу прaвеле, нaјчестo oние штo имaaт спoнтaни, неуспешни инвитрa, штo лечaт стерилитет. Не знaм зaштo сегa вo бременoст те зaмaрaaт сo тoa. Мене ниту еднaш вo бременoстa не ми пoбaрaле тoa, иaкo имaв спoнтaн и се лечев. Кoј дoктoр ти гo бaрa oвa?
Бебушот е одличен! Ич да не му се секираш! Не го нервирај и секирај воопшто. Инаку јас од стрвоча изедов едно Гриоте луѓе, ме фати паника откако го изедов ми текна дека има алкохол. Баш сум смотана. Ај, најлошо што може да биде е да штуца. Е сега и да паничам, џабе ми е.
Да, да 5 дена сум после тебе. Пишував и јас пред неколку дена како воопшто немам апетит. Сигурно ќе да е од жешкото. Еве од 9 часот кај сум станата, а дури сега доручкував и тоа ептен ради реда колку да не одам гладна на работа. Ама затоа синоќа кога ми се пријаде бурек на полноќ го натерав мм да одиме да купиме. Смотав четврт со месо и си легнав.
Абе уште пред некоја недела пишав, бев на трансфузиологија за кумбсов (пошто негативна), и др кога виде дека сум имала еден спонтан во 8-ма недела ми рече да напраам генетска мутација. Излезе позитивна на незнам таму нешто не се разбирам (мислам значело згрутчување на крв или појма немам што), сега бев на второ мислење и ми вика дека ради тоа можда ќе требало терапии да примам за понатака, ама никој не ми објаснува шо е тоа дали е опасно за мене, за бебето, за кога понатака, за понатака во животов на 70 години или понатака во бременост....Аууу ќе си пукнам
Сега се вратив од болница. Почекав скоро 3 часа додека средат историја, дијагнози, терапија... Фала богу дојде крајот примив - Рогам за 0- крвна група. Сабајле бев на преглед кај матичната, повторно ме виде на ехо, 1250 гр тежиме моментално Ми земаа крв за Д-димери, ги правев пред 3 недели, требаше следната недела, има лакуни на постелката, па малку порано да испитаме. Не е проблем. Утре ке одам во Скопје на преглед на гинеколог. Штом се вратам од Скопје ке одам кај матичната со извештајот и да се договориме околу пораѓај како ќе биде. Докторката ми рече - ќе бидам искрена со тебе, нема што да те лажам, со сигурност ке дојде до предвремен пораѓај, спремај се пополека за бебушката. Најтешкото го поминавме, добро е што дојдовме до оваа недела, бебето сега е способно за живот, и не грижи се воопшто, се ќе биде во ред. Многу отеков, премногу е жешко. Отоците дополнително влијаат на притисокот. Не го осеќам воопшто, вика матичната како е притисокот - викам подобар. Ај да измериме. 160/100 Примам 8 таблети за притисок за 24 часа само. 2 различни апчиња, тродуплирана доза, за џабе. Си одбрав именце за принцезата, Емили ќе се вика. Успат, можам утре само до ГТЦ да отидам, има ли нешто корисно од таму? Продавници за облека, козметика?
ajde zenska samo pozitiva misla da placis vo son e ubavo ke ti se sluce nesto ubavo (jas samo naminav da ja posetam temata mnogu bev aktivna ovde pred nekolku meseci sega imam palavko skoro 7 meseci i nemam vreme ) samo pozitivna misla backi
Женички само што доаѓаам од болница цтг правев и како што кажа докторката матката е мирна, синко мој веќе е 3700, а уште нецели две недели до термин. Ако истуркам до крај мислам дека ќе сме спремни дирекно за во градинка И покрај големината на бебуш докторката ми кажа да одиме на природно, конституцијата ми била идеална за спонтано, постелката била 3 степен зрела а и два прста веќе сум отворена па ми кажа секој момент да очекувам дека може да бидне. Срцето ми трепери од возбуда неможам да ја дочекам средбата со бебуш а од друга страна ме фаќаат стравови. Како и да е јас денес да си ја спремам торбицата и да чекам со мирна глава ве гушкам
Nemam iskustvo ama najvetojatno shtom se raboti za zgrutchuvanje ke ti prepishst fleksiparin-kleksan i ke se bockash kolku ke rechat.Bez panika nekoj cela bremenost giprimaat,i shtom gi davaat na trudnici najvetojatno se bezbedni.
kade bese, kakov e pregledot, jas utre ke odam pa da znam psihicki da se spremam do sega ne me pregleduvale so raka