Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Mh mh, vkusni da vi se.. Ako ako raboti si ke se chitneme pak, a cim tato e od sr koga ke doagate navamu ke pieme kafee.. Ke cekam da mi pises..❤️

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @LadyC Ако не сте вие јас ќе станам депресивна... Фала ти мила ќе се потрудам да се расположам со надеж дека бебушот е супер :* :*

На Lolipop23, LadyC и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    aa toa obavezno, i ako doagjas ti isto taka :*

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Na pocetokot istovo go sonuvav mozam da kazam sekoj den. Traumaticen son e epten. Zborev so poveke trudnici i ispadna deka sekoja od niv go sonuva toa. Valjda e nekoj nas strav i nemir. Sekako ne e strasno. Ke ja nadmines taa faza. Posle ke sonuvas kako e rodeno, pa kako go dois, kako go galis i taka :) kaj mene izmegju ovie dve fazi na losi sonista ima faza kaj sto sonuvav deka mi go kradat bebeto od bolnica(facepalm):D ama ne sum ja spodelila do sega:D
    Bitno e ti da odmaras i da ne mislis na losi raboti:* se ke bide vo red:hug:

На ssweety и LadyC им се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Добро, прави ли некоја од вас испитување за генетска мутација? Или мене само ме замараат со тоа ?

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Пред бременoст мнoгу прaвеле, нaјчестo oние штo имaaт спoнтaни, неуспешни инвитрa, штo лечaт стерилитет. Не знaм зaштo сегa вo бременoст те зaмaрaaт сo тoa. Мене ниту еднaш вo бременoстa не ми пoбaрaле тoa, иaкo имaв спoнтaн и се лечев.
    Кoј дoктoр ти гo бaрa oвa?

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Бебушот е одличен! Ич да не му се секираш! Не го нервирај и секирај воопшто.

Инаку јас од стрвоча изедов едно Гриоте луѓе, ме фати паника откако го изедов ми текна дека има алкохол. Баш сум смотана. Ај, најлошо што може да биде е да штуца. :rofl:
    Е сега и да паничам, џабе ми е.

На ssweety, DigY и eleni27 им се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Да, да 5 дена сум после тебе. :) Пишував и јас пред неколку дена како воопшто немам апетит. Сигурно ќе да е од жешкото. Еве од 9 часот кај сум станата, а дури сега доручкував и тоа ептен ради реда колку да не одам гладна на работа.
    Ама затоа синоќа кога ми се пријаде бурек на полноќ го натерав мм да одиме да купиме. Смотав четврт со месо и си легнав. :lol:

На eleni27, DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  9. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    @Верче4 не се врати Кристинка ? Знам дека кај неа си , а и веќе не е битно важно со лес да ти е !

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Абе уште пред некоја недела пишав, бев на трансфузиологија за кумбсов (пошто негативна), и др кога виде дека сум имала еден спонтан во 8-ма недела ми рече да напраам генетска мутација. Излезе позитивна на незнам таму нешто не се разбирам (мислам значело згрутчување на крв или појма немам што), сега бев на второ мислење и ми вика дека ради тоа можда ќе требало терапии да примам за понатака, ама никој не ми објаснува шо е тоа дали е опасно за мене, за бебето, за кога понатака, за понатака во животов на 70 години или понатака во бременост....Аууу ќе си пукнам

11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Сега се вратив од болница.

Почекав скоро 3 часа додека средат историја, дијагнози, терапија... Фала богу дојде крајот примив - Рогам за 0- крвна група.

Сабајле бев на преглед кај матичната, повторно ме виде на ехо, 1250 гр тежиме моментално :)
    Ми земаа крв за Д-димери, ги правев пред 3 недели, требаше следната недела, има лакуни на постелката, па малку порано да испитаме. Не е проблем.

Утре ке одам во Скопје на преглед на гинеколог. Штом се вратам од Скопје ке одам кај матичната со извештајот и да се договориме околу пораѓај како ќе биде.
    Докторката ми рече - ќе бидам искрена со тебе, нема што да те лажам, со сигурност ке дојде до предвремен пораѓај, спремај се пополека за бебушката. Најтешкото го поминавме, добро е што дојдовме до оваа недела, бебето сега е способно за живот, и не грижи се воопшто, се ќе биде во ред. :)

Многу отеков, премногу е жешко. Отоците дополнително влијаат на притисокот. Не го осеќам воопшто, вика матичната како е притисокот - викам подобар. Ај да измериме. 160/100 :drunk:

Примам 8 таблети за притисок за 24 часа само. 2 различни апчиња, тродуплирана доза, за џабе.

Си одбрав именце за принцезата, Емили ќе се вика. :inlove:

Успат, можам утре само до ГТЦ да отидам, има ли нешто корисно од таму? Продавници за облека, козметика?

На Jagoda123, vitamina, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    @zeka со лес само и позитивно која г.н си сега ?

13. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Jas pred bremenost

14. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    ajde zenska samo pozitiva misla da placis vo son e ubavo ke ti se sluce nesto ubavo (jas samo naminav da ja posetam temata mnogu bev aktivna ovde pred nekolku meseci sega imam palavko skoro 7 meseci i nemam vreme ) samo pozitivna misla backi

На Delfina15 и LadyC им се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ти благодарам мила, во 29та недела сме :)

На pink95, vesnik и fs-fs-fs им се допаѓа ова.
  16. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @juli rak @LadyC @Kristula Фала ви многу женски после вашите осговори мн. ми е полесно :hug::hug::inlove::*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Женички само што доаѓаам од болница цтг правев и како што кажа докторката матката е мирна, синко мој веќе е 3700, а уште нецели две недели до термин. Ако истуркам до крај мислам дека ќе сме спремни дирекно за во градинка:D И покрај големината на бебуш докторката ми кажа да одиме на природно, конституцијата ми била идеална за спонтано, постелката била 3 степен зрела а и два прста веќе сум отворена па ми кажа секој момент да очекувам дека може да бидне. Срцето ми трепери од возбуда неможам да ја дочекам средбата со бебуш а од друга страна ме фаќаат стравови. Како и да е јас денес да си ја спремам торбицата и да чекам со мирна глава :) ве гушкам :inlove::hug:

На girl-miri, Mariangel, ruruk и 18 други им се допаѓа ова.
  18. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Не му се грижи со лесно да е со полни раце.

19. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Nemam iskustvo ama najvetojatno shtom se raboti za zgrutchuvanje ke ti prepishst fleksiparin-kleksan i ke se bockash kolku ke rechat.Bez panika nekoj cela bremenost giprimaat,i shtom gi davaat na trudnici najvetojatno se bezbedni.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    kade bese, kakov e pregledot, jas utre ke odam pa da znam psihicki da se spremam do sega ne me pregleduvale so raka