Kikin jas ti pisav jas imam genetska mutacija, sklonost kon zgrutcuvanje na krvta, nisto ne e strasno ova e momentalna sostojba treba da primas inekcii zavisno od rezultatite ponatamu kako ke ti bidat otkako ke pocnes so inekciite, se e bezbedno I za tebe I za bebeto, sekoja vtora trudnica gi prima, jas gi premam od pocetok do kraj na bremenost sekoj den, mnogu e pobezbedno da gi primas otkolku da ne gi primas. Isto i jas bev so spontan minatata godina, gi prepisuvaat za da moze bebeto pravilno da se hrani za da se razbiva krvta. Obicno se primaat samo vo bremenost.
Sega dum 19 +1 bebinjata odovarat edno na 19+5 i e 300g a vtoroto 18+4i e 250g dali vie sto nosite bliznacinja v taka vi se razlikuvat .isto i jas imam genetska mutacija za zgrutcuvanja na krvta i primam fraksiparin 2 pati na den i vo predhodni dve bremenosti primav taka da ne e strasno samo e pobezbedno
@TheSecret бев во државна прегледот ми беше ехо(го измери бебуш, провери плодова вода и зрелост на постелката), вагинално(со рака и помалку непријатно али кратко трае само опуштено ова мислам ме провери зошто и се жалев на болки во пределот на вагината и срамната коска) и секако цтг (срценцето на бебуш и дали има контракции на матката)
Jas nosam bliznacinja ama ne sum videla na koja nedela odgovaraat, inaku primam ednas fraksiparin od 0,6, zosto dva pati se bocka? Kolkava ti e dozata sto ja primas ?
Резервирав карта за утре. Со болки во нозете се разбудив, како одминува денот болките се поинтензивни. Едвај одам, се движам. Се чувствувам отепано во целост. Таман здивнав, се опуштив, повторно проблеми, поголеми од предходно.
sakam da kazam deka cel den mislam na poroduvanje..sto li me ceka tamu vo bolnica,kakva li e taa bolka?? Kako ke pominam?? Gledam videa i citam se vo vrska so poroduvanje..... 28 nedela teram I znam dekq brzo,brzo vremeto ke letne :)
Не знам точно од која недела , ама од втора третина или најкасно половина на бременост, докторот постојано ме гледаше така, односно проверуваше со рака дали сум затворена. Непријатно да, но опушти се и не е болно. Немав буквално никакви последици после толку многу брцања
Mene valjda utre prv pat taka ke me pregleduvaat, znam deka ke boli zos i brisevi koga mi zimaa bolese, baska nemame odnosi od pocetok pajazina ima fateno hihi
Мамички бев на преглед се е во ред сместено е во матката, кесето е формирано. па за две недели пак сум на контрола и се надевам дека ќе го слушнам и срценцето. Сега сум посмирена
.., Гледаш дека беспотребно се грижеше? Сепак среќна сум што се смири, друго е доктор кога ќе каже нормално.
И јас немам некоја си желба за храна.. Гледам се што внесувам и од тоа малку да биде здраво и корисно за организмот. Насабајле не поминувам рано утро без шоља млеко со несквик, мед и една банана.. Во тек на денот претежно сум на полесно како супа, компир ..повеќе и секако овошје и зеленчук. Да така еве кај мене не е од жешко..
Се смирив, ама сите грижи ми беа од претходната бременост. Ама нема веќе мислење за тоа што било. Ќе си галам мешко и ќе уживам
Женски јас културно да се одјавам од темава иако бев активна само неколку месеци т.е последно тромесечие за мене беше прекрасна тема секој ден ве читкав а поретко пишував. Сега се селам во друга ви посакувам лесна бременост на сите тука и уживајте во блажените месеци.
Isto i jas primav od 0,4 i zaradi hemostazata nekoe vreme mi e namaleno namesto dva pati mi rekoa ednas od 0,6 da gi primam