Три другарки што сега се породија ми го кажаа ова, затоа и ме фати чудно реков да ве прашам дали имате искуство, Фала ви аничка и силк за одговорите
Ќути, мислам и утре дека ќе биде ваков денот. Јас цркнав на работа, мислам дека џабе работиме овие 2 дена.
И јас Форко као некој морж сум само се преместувам од кревет на кревет, а и некако многу отеков на стапалава ми се чини преку ноќ, не ми влијае топлово изгледа позитивно, а замисли на трудниците што цело лето ќе го поминат
Ветрушке џабе дремење на работа.На мм па само среда му ја дале - глупости Ана и јас исто потеков-од толото е Тешко е времево нагли температури ако сега е вака топло каде е јуни-јули.
чај од жалфијаааа!!!!??????? НИКАКО ВО БРЕМЕНОСТ!!!!! ц ц ц ц ц не треба да се користи за време на бременост, затоа што хемиските состојки, како што е тујонот, може да доведе до стимулација на матката, што пак може да доведе до спонтан абортус.
ЕПА БЛАЗЕ ВАС.....ШТО ДА КАЖАМ ЈАС....НА 12 АВГУСТ ВЛЕГУВАМ ВО 9-ТИ! КРАЕН ТЕРМИН 12 СЕПТЕМВРИ!!! ЕПА СЕГА ВИДЕТЕ!
Море и мене некако слично ми се пишува само еден месец подоцна, последните месеци ми се во најголемите жештини така да како и да е ќе го јадам јули, август и септември Ама ич не ми чуе, првиот момент кога на радио и телевизија кажат бремени дома, тогаш ќе си седам дома под клима и не мрдам за на работа. Ааааа ќе му се сневиди, ќе се праам паметна тука.
Да бе сонце, еве баш сега мм донесе чај од жалфија и викам чекај да прочитам да не има некои посебни марифети во приготвувањето и кога читам не се препорачува во бременоста и се замислив Не ми беше јасно зошто, ама си викам чим е нагласено сигурно има нешто. Ќе си шмрчкам и кивам ако не до крај, и така уште некој ден/недела ми остана или пак кога ќе се видам со докторот ќе го прашам дали има нешто што не е опасно. Фала ти во секој случај
A jas mesinjaaa ... celo leto ke si sedam vaka terminot mi e duri vo dekemvri )) Sega sme uste mn mali, ama imam edno prasanje za vas ) Jas na 8 juni pravam svadba sega sum 6-7 nedela, sto mislite ke mi se poznava meseto mnogu do togas??? Jas i onaka sum krupnicka i niska, ama pak da si prasam.. I fustanot mi e korset gore ima nesto vrska sto ke se stegam, mislam kolku i da sakas da ne se stegas korset e neli??? Ve pozz site, so lesno e na site *****
Абе мене доктор ми го препорача, јас не си го измислив! Докторот кај кој што одам за алергијата знае дека сум бремена и миго препиша, ја прашав и докторката и ми рече дека можам да пијам, ама со усул. Значи не еден литар. Сигурно немам намера да му наштетам тука на некого...
Мила уживај, никој не рече си имала намера некому да наштетиш, него ете и јас истото го прочитав на опаковката дека не треба да се употребува во бременоста. Како и да е ќе видам јас со докторов што ќе ми каже, можам да пијам, не, или ќе ми даде нешто друго, во секој случај фала и на едната и на другата што се обидевте да ми помогнете