Dobro utro meskovci.Nie dvajcata rastime 30+6 sinko e 1.460g a jas 79kg popravena sum 12 kila. Krvta mi e oslabena mi dade folivit fero. Mokracata katastrofa pesok i kamcina vo bubrezite,bakterii 100 ama ne se patogeni urinokulturata e vo red. Namalena plodova voda nema mesto da si se zavrti so glavceto. Otok vo nozete ne mozam da si najdam nisto ni sandalki ni nisto,me prati da ispitam dimeri i f-ri na hemostaza. (Nekoj da mi objasni f-ri sto znaci)
Добро утро мами. Со помош на феминки во второ си ги расчистив недоумнините и со огромно задоволство сакам да ви се пофалам дека денес со мешко влеговме официјално во 5ти месец. Секој 7ми ми е среќен ден. Вака кога ќе ми текне, бр 7 дрес и во Фершпед носев кога играв, на факс просек ми е 7,35 што може не е за фалење, али е мој. Очигледно ми е среќен број. Баш сум петарда, али ете, денот ми е, а уште па и плата ако пушти газда има да бидам нааајсреќна! Убав ден мами, да сте весели цел ден!
Плачам од среќа... Значи видов клоцкање, осеќам над срамна коска и папокот измеѓу , па и за да си докажам дека не се лажам и јас го мрднав мешето со прсти и пак 2-3 пати видов клоцкање. Значи ОСЕТИВ И ВИДОВ жени ќе умрам од емоции колку плачам не сте свесни!!!!!
znam zasho kjutish, ne si negativna uzivaj tuka sme za toa kazi si sto ti tezi. bitno bebe da e ok se drugo kje se resi. ako mora da se prima neso ke se primi i to je to. mene denes mi stigaat rezultati od urino kultura pa kaj i da e i ja ke pisuvam
Нешто што ме погоди длабоко и од кое сеуште плачам... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=971319912903713&id=496839350351774
Пааа, не сум веќе негативна, туку работата е во тоа што јас верувам во состојба каква што сакам јас да биде а не какава што е, ама штом уште еден доктор потврди дека превентивно е подобро да примам 20-ина клексани од причини што една од основите на хемостаза (време на движење на крвта) константно се намалува (значи е во границите сеуште, ама се намалува секоја недела за 0,5 е помало), тогаш ќе ги примам. Тоа е за доброто и мое и на бебо. Јас само сакав уште едно мислење и го добив. Е сега имам ПРАШАЊЕ: Со оглед да матичниот гинеколог ми е на одмор, а мене ми треба рецепта за да ги купам инекциите, дали може да ми даде матичен општ лекар и на тој начин после да ми ги рефундираат. Значи, ме интересира дали рефундираат ако рецептата не е од гинеколог, или нема врска тоа, глупости прашувам?
Како во прво тримесечје сум, ама денес ми е таков денот и ова е многу потресно, 5 пати го гледав до сега. Плачка ипол сум, не бев ваква претходно.
Mnogu slichno razmisluvame, no bremenosta e dokaz deka ne sekogash moze da e se kako shto sakame. Jas samo se nadevam na srekjen kraj, se drugo kje se izgura. okolu recept, mislam moze matichen ili ako ne mozat od toj spektar lekovi onda internist. parite gi refundiraa pred 4 god, za sega mislam deka da, ama prashaj nekoj pobrzo shto imal iskustvo.
Девојки Се јавувам од работа. Последниве денови спанка и пол, од кревет едваај станувам. Мачнините не ме напуштаат. Денес 17+4. Се уште ми се лоши како во прво тромесечие, а некогаш и бетер. За д димерите се мислам одамна да ве прашам. Кои се индикациите за да те пуштат да ги испиташ и од која недела се размислува за ваквото испитување?
ЈАс ги испитав во 17 без никакви индикации, одев по друга работа на трансфузиологија и матичната ми рече ај и така одиш испитај тоа. Ваљда ако сакаш ќе ти даде матичната упат. шо знам.
Иaкo немaв индикaции oд типoт лaкуни, прoтoкoт нa пaпoчнaтa беше супер, јaс ги испитaв дo сегa 2-3 пaти, чистo превентивнo. Пример фaктoрите нa хемoстaзa кoи се испитувaaт зaеднo сo д димери мoже дa не се oк, a тoa дa не се пoкaжувa нa пoстелкaтa кaкo д димери. Прв пaт ги испитaв 17 неделa.
Inekciite mozes da gi kupis od bilo koja apteka bez recept, a za da gi refundiras parite od Fondot ti trebaat smetkopotvrda i fiskalna od inekciite, od maticnata izvestaj deka tamu si gi primala ( znaci treba da se dogovoris so nea da ti dade, ne Mora tamu da gi primas) i izvestaj od transfuziolog od Klinika da ti gi prepisat i na toj izvestaj pisuvaat kolku ke ti dadat za tri nedeli, mesec dena int. Ne priznavaat od drugo mesto samo od Klinika.
Знам тоа , еднаш ги примав и имав извештај фискална сметкопотврда и потврда дека сум ги примила. Меѓутоа за да ги купам матичниот гинеколог ми даде рецепт. Не знаев дека може и без рецепт, односно не знаев ни дали општиот може да даде. Ако може да ги купам без рецепт супер, зашо матичната ми е на одмор.
Kikin jas nemam nikakov problem,vo bilo koja apteka da pobaram da kupam nikoj ne mi bara recep i tie recepti sto gi imam doma taka mi stojat ne mi gi baraat, recept mi baraa samo za krinon gelot i utrogestanot.
Mesinja najubavi vie sto piete premama dali pokraj nea piete i folna plus, mene doktorkata mi rece samo premama ama citam nekoi plus folna piele ili toa sto go ima vo premamata e dovolno, ve molam za vasi iskustva vo zbunka sum