mene sve mi rece da pijam negova prrtpostavka e deka bebe nema da e pod 4 kg. vikam ako use neso se napijam naravno deka nema da e
Jас до крај на прво тромесечие пиев и фолна од 400, покрај витамините иако и тие имаат фолна. Кога бев за прв скрининг докторот ми рече да ја прекинам фолната и да ги пијам само витамините.
Последен пат бев на преглед во точно 31 недела и мојава докторка ми вика сеа следно ќе дојдеш во 36та и толку завршуваш со мене.Денес ми текна да си испитам крвна слика за да проверам до кај ми се железото и хемоглобинот зашто ми беа ниски и фала богу тие се ок али тоа што ме загрижи е дека тромбоцитите ми се 340 односно на горна граница освен тоа иам еден плус протеини у урина а да не зборам за отоцитите поради кои неможам нормално да функционирам... Притисокот ми е постојано низок па тоа ме теши дека не се работи за гестози ве молам ако имате слично искуство да пишете зашто треба да одам во 6 дури кај матичната и така лом да се напраам со неа зашто очигледно само сака да ме откачи и никакво следење неам кај неа
Zdravo majki jas sum vo 36 + 4 i mi se pojavi bakterija ureaplasma dali nekoja imala isto iskustvo kako pomina na poragjaj so nea i koi se posledicite inaku piev sumamed na 12 h tri tableti samo
Немам искуство но провери пак после антибиотикот за да си сигурна дека е излечена јас така би направила
мене ми најдоа, ама јас сум тек 5ти, но пиев еритромицин и наредна недела ќе ми прават контролен да видат дали се исчистила.
E jas ja imav vo petiot mesec istoto go piev ama ocigledno sega pak se vratila se nadevam ne si baksuz ko mene
Е како се враќа така... Јас па се тешам дека се исчистила, башка неподнослив ми е начинот на земање на брисеви. Тотално ме боли и плаши... И да, читав по нет и мојата др ми кажа дека не е опасна, може да доведе само до предвремен пораѓај. Ама ти си веќе на крај... Не гледам причина да се труеш па со апчиња. Читав феминки исто што имале од порано постови, имаше пуно кои не ни пиеле ништо, расчепкај тука под уреоплазма и читни. А може и доктор да си прашаш ако сакаш за пораат да си.
Denes bev na ctg tamu doktorot mi kaza deka mene nikako ne mi steti ama moze na bebceto nekoja infekcija na ocinjata da napravi...a deka e dosadna i deka tesko se trga mi kaza maticniot ginekolog ajde daj boze da e taka da ne e nisto strasno samo pozitivni misli
Cheer up! Се ќе биде во ред. Што би рекле мајка ми, свеки и др жени "да не имало во нивно време вакви испитувања случајно" па еве не прави и здрави. Се ќе биде во ред.
I ja se nadevam na toa sekoj si kazuva razlicno edniot doktor vaka drugiot taka samo na poragjaj treba da kazam deka ja imam pa ke sredele tamu so lekarstva koi se davale vo infuzijata..ajde ti uzivkaj ke ti se trgne ne mislli sega na toa vo najubav period si
фала ти многу, дај боже се да ти е со лесно и без маки да си поминеш на пораѓај. И нормално - пишувај ни почесто
Доколку имате односи без кондом ,пожелно е и партнерот да пие антибиотик.Одма после пиење на антибиотик брисот не е баш релевантен можно е да излеЗе лажно негативен. Ако и понатака не се исчисти моја препорака ти е царски.Преку породилниот канал бактеријата може да се пренесе и кај бебето и да предизвика пнеумонија. Во секој случај си го имаш докторот ке ти каже тој понатака.
добар ден мамички. да ве прашам вас поискусните пред малку кога бев во тоалет имав бел густ исцедок помешано со розева крв, ама розево беше мн малку. кажете ми нормално ли е? инаку сум 5+4