Од нормални димери 1,5 пред еден месец сега сум на 4,3, не ми е јасно како се качија толку, се испаничив цела, почнувам со клексани од 0,4. На колку време ги контролирате вие кои имате толку високи димери и во која регија ги ставате? Во стомак ми е некако чудно, кожата ми е оптегната. Во упатството пишува во стомак, а инсулин примам во бут или надлактица.
Покачена седиментација е нормална при бременост. Тие референтни вредности не ги земај толку во обзир бидејки има разлика од организам во бременост и без бременост
Najubavo ti e vo nadlaktica jas gi stavam taka vo stomak shube mi e ne se sekiraj ti si mislam pred kraj mene vo 6 mesec mi 5300 ama so kleksanite pocnuvaat da se normaliziraat kje gi ispituvas na dve nedeli i se kje bide vvo red pozz
Ako ti zimale od vena, na krvnata slika ima se.. no vrednostite i samiot ginekolog ili maticen kje ti kaze deka se razlicni vo bremenost i normalno e sedimentacijata da e pokacena.. ne ja gledaj sama krvnata slika, da ne se vadis od pamet
Од вена зимаат на сите, железо не се испитува преку прст, до сега ниеднаш не ми испитале ни седиментација, ни холестерол, никогаш не било назначено на упатот.
Мене од вена се назначено се испитано ама штом не се испитива ич не ми е гајле одам да си каснам сладолед
Прв пат ми беше и ко за прв пат беше ок, ама иглиштеее...кај подолго од тоа за инсулин па и подебело, едвај го боцнав, едвај го извадив. Јас сум на влез во осми месец, веќе е почнат и сега дури ваков проблем. Некаде прочитав дека на крај на бременост се зголемувале а со близнаци уште повеќе. А постелката беше добра, немаше лакуни. А во стомаков се поголема активност, најголемата причина поради која ќе поминам низ се. А овие неколку дена дланките ми беа чудни, црвени накај модри, исшарани на точки, знаев дека нешто не е во ред со циркулацијата на крвта. Се надевам дека било поврзано со димерите и дека сега ќе се среди.
Da I mnogu pecat ovie inekcii ama kje se naviknes I stavaj oblogi so rakija na nadlaktot za da ne ti se napravat grutki od premnogu bockanje inace se kje bide vo red veruvam vo toa I jas nemam lakuni ne osekjam nikakva maka bas deneska gi Ispituvav mi bea 3700 pak visoki a pred mesec dena gi spustiv na 2900 nz sto da kazam samo gospod da e so nas jas sega vo 9 vlagam.. a so bebinjata e se vo red mislam napreduvaat vo kilazata?
Се видовме денеска со бебушко, фала богу се е во ред, си расте 2600 г. @Smizzy нека му е среќен роденденот на синчето