Луѓе како штп пишав и прееска , тромбоцитите ми се 340... матичнава ми вика за 10 дена пак да провериме јас мислам многу време е нели требаше упат да ми даде за д-димери уште сега ???
Vo stomak smeete da se bockate do cetvrti mesec, posle toa vo raka ili noga. Mene transfuziologot taka mi rece i taka se bockam,
Јас не сум тип шо може сама да се боцка, ни мм не се нафаќа. Одам во амбуланта или блиски мои што се мед. лица ме боцкаат...
Mene mm me bocka vo raka ili sestra mi, dodeka se bockav vo stomak ponekogas i sama se bockav, tie se gotovi inekcii obicno poveketo se sami se bockaat za da ne se maltretiras inaku dokolku ti e strav vo nekoja ambulanta.
Женски фала ви на сите за честитките за роденденот на синко, здравје боже ќе осетите и вие за брзо време како растат @DigY торбата не е спремна ама од утре тоа е на дневен ред. Инаку сега конечно легнав, вело време сум на нозе и имав една незгода натоварена со тањири и тепсии по скали ја утнав последнат скала и треснав. Ми настрада опашот на кичмата неможам да мрднам колку ме боли, еден прст на нога ми помодре и ме боли и лактот си го удрив. Не ми е баш сеедно но освен тие болки други немам, сега кога легнав го осетив бебето да мрда, ама пак криво ми е и страв ми е се надевам до утре се ќе биде подобро. Одам на заслужен одмор и спиење, се читкаме утре
Мамички има ли шанси ова да ми е имплантациско крварење зошто само кога се бришам на тоалетот имам и тоа само два пати од вчера
Мислам дека не е тоа но сепак па ќе ти кажам мораш да одмараш, да не креваш тешко, да не правиш нагли покрети... Исто така ме интересира што ти кажа матичната кога ти препиша утрогестан? Најбитно од се е да не се секираш, ќе се среди, јас имав крварење проследено со менструални болки 7денА (кај мене хематом се појави 4ти месец) па еве не, 5ти го тераме и активно клоцаме од вчера. Ќе помине со утрогестан, се е во ред додека немаш неподносливи болки проследени со обилно крварење. Се ќе биде во ред, не се плаши. @Smizzy знаев дека си била активна вчера и дека си правела, пренесувала, готвела, чистела и сл и затоа те нема. Каде бе жено со тањирите си одела... Тешки се, мт ќе ти помогнел сиурно. Како си денес да ни пишеш обавезно, те мислам... Добро утро мами. Ви посакувам убав и исполнет ден.
Добро утро девојки. За мене денот одамна е почнат, штотуку заврши нокта, почна денот. Во 2 по полноќ, неможев да презаспијам. Скоро цела недела спијам по 2 до 3 часа и толку. Се спремам сега да одам на државна болница, да ги земам докумнтите некни што ја примив инекцијата за 0 негатив. Потоа ќе одам кај матичната да и ги однесам извештаите од вчера од Скопје. Вчера немав време да пишам подетално. Да си кажам денес. Прегледот помина добро, со бебето се е во најдобар ред, докторите го измерија детално, одлично напредува. Имаме 1250 гр Според тие доктори нема потреба од предвремен пораѓај. Бременоста може вака да си тече. Немам болки, немам крварење, постелка добра. Согласна сум и јас, нормално. Што подолго остане во меше, најдобро. Во понеделник треба да се јавам кај доктрот да закажеме на кардиологија, да направеме ехокардеографија, да видеме да не случајно притисокот предизвикал оштетување на моето срце. За 4 недели повторно на контрола во Скопје, следната недела кога ќе одам на ехокардеографија, ќе се видеме со гинекологот, ќе разговарам повторно и за пораѓај исто така. Да не се шалтам кај секој еден, а овој, мислам дека е спреман Гинеколог-акушер. Таков впечаток ми остави. Матичната се плаши бидејќи во жештини почнав многу да отекувам. И со самото тоа притисокот почна да се качува. Да не и направам прееклампсија, затоа и ја примив инекцијата за белите дробови кај бебето. Во ред, превентивно, ама не сакам да брзаме, ако случајно добијам јаки болки, тогаш, ако случајно заостане детето во растот, тогаш и сл... Малку приземјени, сакајќи добро, да не направиме полошо. Кај мене принцезата е права фудбалерка. Убавини.
Vcera pravev kr.slika i sendimentacijata mi e 40,a leukocitite 12,4,maticnata rece ne mi bile dobri rezultatite,vase mislenje?
Пoгoре е пишувaнo декa седиментaцијa не се испитувa вo бременoст, a леукoцитите е нoрмaлнo дa се мaлце пoкaчени.
@Smizzy чувај се ќе се караме Инаку и јас вчера цел ден активна од сабајле на контрола, потоа бев да купувам за бебушко коритце, комплетче за од болница и други најслатки и малечки работи купив и детергент за перење, вчера се испраа а денеска ќе се пеглаат. Во поглед на облека спремни сме за во болница уште некои други поситни работи да се земат и спремни сме. Попладнето бев ангажирана околу горниот спрат при крај сме со него уште целосно да се исчисти и спремно е за бебушко. И така капната, нозете омалаксани едвај чекав да си легнам ама ако само за убаво нека е
Мила имав бел исцедок со многу малку розево и тоа одкако го ставам утрогестанот. Лежам скоро два саати откако го ставам а некогаш и повеќе и приметив кога одам во вц само на бришење имам. И затоа нз од што може да биде. Инаку за одмарање одморам колку што можам повеќе, еве сега сум на работа и се штедам колку што можам повеќе
Тогаш без грижи. Ќе биде се во ред, гали го мешко редовно, а тој за возврат ќе расте . @Asiana какво коритце купи душо? Јас ветив на мм големите работи со него ќе ги зимаме во мој 8ми кога ќе се врати, но ете, сакам мислења повеќе, препораки... Гледав од оние кои имаат некој вид на регулатор внатре во самото коритце, ваљда за подесување на топлина на вода, поскапи беа али ми фати око. И количка одбравте ли? Многу тешки количкиве, ние сме на 4ти без лифт, кој ќе пења горе доле секој ден... Дај некое советче и чувај се мамичке, се ближи времето кога ќе го држиш во раце најубавиот Господов поклон.
Да прашам јас дали некоја имала леукоцити во мокрача јас имам еден +,а треба да е негативно,а бактерии нема??