каква работа ако имаш розов исцедок земи си слободни денови оди на гинеколог и тоа денес легај додека не помине.Инаку бев на стг гинекологот ми кажа дека покажува контракции а мене само кична ме боли, чепот не испаднат бар јас не приметив, и сега не ми е јасно дали можеш да си отворена ако не е испаднат , во понеделник ке ме вагинално провери ама стварно не ми Се јасни некои работи.
Оди на гинеколог, може ке треба да примаш инекција ,може ке треба да земаш добрестон,бидејки си во рана бременост. Таму најубаво ке ти кажат. Може да не е ништо а може е нешто.. Но јас не би седела на работа ...
И мене тоа ми е нејасно. Прима утрогестан вагиналети два пати на ден, ама мене ми дадоа и прогестерон инекции кои бтв ми го сопреа крварењето. Не знам матичната како не и дала боледување. @i-v-a-n-4-e
Дa не си се гребнaлa aкo имaш гoлеми нoкти? Јaс истo.имaв рoзе сo пoртoкaлoвo нa пoчетoкoт се имaв гребнaтo ствaјќи.
Коритце зедов обично мила, за регулирање на температурата планирам да земам термометар има интересни детски наменети за мерење на температурата во коритце. Количка сеуште немам земено не можам сеуште да се одлучам, а и дека до сега повеќе одмарав немам многу разгледано ама кај и да е ќе биде и тоа.
За скрининг ако мислиш тој што се прави во 20 недела топло ти ја препорачувам д-р Ина,многу искусна во таа област.
За колку недели однапред беше полно кај него? И јас планирам таму, само не знам дали 2-3 недели унапред ако се јавам да не биде касно. Во секој случај ќе го следам твоето искуство, во случај да нема место кај него и да треба да одлучам за друг.
Супер е Петрoвскa. Мислиш зa пoследниoт скрининг дa oдиш кaј неa? Тoa и не е бaш скрининг, стaндaрднo гo мерaт бебчетo, прoтoк нa пaпoчнa и тoлку ништo пoсебнo.
uste ovaa nedela e tuka ama se e polno pa posle na odmor e. Inace mene ne mi treba za toj skrining vo 20n jas sum 9ti pa mi treba mislenje negovo ama nemozam da dojdam do nego ili eventualno nekoj drug tolku dobar ko nego da mi preporacate, imam slusnato deka i petrovska e ok isto neznam.
Имам нокти и на мене ми текна дека може да е од тоа. После ќе звонам на матичната да ја прашам. Сепак фала ви на одговорите па ќе ве известам
Јас сум кај Кацарска во Систина, она е нова таму, ама имам луѓе од различни оддели и кога се распрашував за неа ми кажаа дека е прекрасен доктор ( што и се потврди) но постариве нормално ја оттурнувале за они да земаат пациенти повеќе. Ако нешто ти значи, за цтг мислење додека бев кај неа двапати на преглед Димчев бараше мислење од неа (да не се сфатиме погрешно, значи и веруваат штом ја прашуваат за мислење) .
Мислaм декa мoжеш, a мoжеш и рaкијa слoбoднo јaс сo денoви нa некoлку пaти oкoлу грлo стaвaв oблoги сo рaкијa.