Не мене срце, на рандом трудници и влагаа болничари со резултати од цтг и и викаа на докторката " докторке, др. Димчев замоли да ги погледнете цгт-ава и да кажете што понатаму со трудницата" и сл. Два пати се деси на две различни контроли. . ( Ме натера да си го препрочитам мислењето, леле како погрешно звучи )
Lele Lady isto i jas sum na cetvrti bez lift, zdravje boze so bliznacinja neznam kako ke se kacuvam sama gore, dole ke molam komsii inaku ako imas slika pusti da vidam kakvi se tie koritca
Сега ќе прокопам и ќе пуштам тука. Гледав на некоја пд фсн пејџовиве на фб, да најдам и одма ти праќам. А не знам што ќе правиме со колички. Сите од 10кг нагоре... Барам и ти пуштам тука.
@LadyC таа Кацарска, не е ли многу млада? Ако не се лажам околу 32 години има??? Не ја спорам нејзината стручност, мислам помладите се попретпазливи. Чисто ме интересира @Twins02 нашите близначиња ќе бидат зимски, нема многу многу да можеме да шетаме на почеток. Али алал да ви е, од четврти кат без лифт, размислувате сами да шетате. Јас кажувам унапред со три мали деца, од втори кат со лифт не тргам сама. Ми изгледа како невозможна мисија. Во понеделник на скрининг. Возбуда до плафон
Здраво мешина... јас да се пожалам мн. ми е тешко. Бев на гин. и ми кажа дека цервиксот ми е омекнат освен тоа плацентата е долу залепена, бебето е мн ниско, ми најдоја бактерија. е еднинствено што е воред ми е крвта .... ми даде да пијам утрогестан, вагинални за бактеријата да носам појас за трудници....и незнам што ќе биди
Млада е да, ама е ѕвер. Па сите биле нели млади? Па гледам Адамова што е 70 и кусур па хематом не ми виде. Кацарска од дома доаѓа на неколку наврати за да ми мери притисок зашто ми скокаше и кога и да к пишам, дали на вибер, дали на тел ми одговара. Стручна е до бесвест и да, претпазлива е многу. Но сигурно е добра чим и постарите доктори се консултираат со неа. П.с. и јас сум со зимско бебче, ама мора да мислиме... Јас сама нема да одам, ама пак и за мм ми е жал тежина да качува толку спрата...
Мислам дека е 17-18. Блиску бевме некаде. Ептен те исплашиле. Ќе си лежиш ќе си мируваш, за бактеријата ќе примаш и се ќе биде во ред. Па ако треба и серклаж нека направат. Ама мислам прво бактеријата се решава, после тоа.
Od koga pocnavte da kupuvate? Nie doprva ke varosuvame pa nekako ne se osuduvam da kupuvam,zasto i spalnata ke ja podnovuvame pa msm sto i da kupam em ke nemam kade da go stavam em i da go kupam lom ke se napravi,imajte ubav den
Да ти кажам вчера од што незнаев што ја слушам не ја слушнав овај пат колку мм ми кажа само кажа дека не е толку опасно не е стасан цервиксот за серклаж.... Оти таа ми вика на почетокот елелел бебто мн е долу спуштено и плацентата е мн долу залепена, после ми кјажа дека и цервиксот е омекнат и не ја слушнав колку само јас и реков да не ризикуваме дај да направам серклаж... и само ми рече не си стасана до таму не е толку омекнат. само ми рече повеќе одмарај и ми даде појас
Дa, првo бaктеријa пoсле серклaж, мoрa дa е чистo, нo не е чуднo и тaa дa дoвелa дo тoa. @butterfly* ние сaмo искречивме, исчистивме и нaпрaвивме местo зa креветчетo и тoлку. Нaреднa неделa здрaвје плaнирaм дa купaм нештo
Веќе во 18та влегов. иначе премногу ме исплашија ...и кога појдов да го земам појасот таа ме мери и само му вика лелеел колку долу го носиш бебево ова е претерано ниско :'(
Е браво за докторката. Многу присебно настапила Јас сум со плацента превиа, па доткорот не ме загрижува. Ми објасни што е тоа и што може да предизвика, ама според него рано е за делување и тоа е тоа. Можеби и неговиот пристап кога ќе ми рече „ајде уживај таму“ не е сосема во ред, зш јас сепак не уживам, ама кога ќе слушнам па доктор да паничи, ми иде да А ти одмарај, мене без одмарање цервиксот од 3мм ми дојде на 4мм. Лежи си, примај си терапија, за две - три недели се ќе биде во ред.
Не ми беше муабетот тоа. Мислам дека учевме исто средно, само во различни класови. Она беше со другарка ми во ист клас. И јас сум млада, исто како нејзе, па за тоа што го работам сум ѕвер. Дури мислам дека и во двете професии што ги работам, луѓето повеќе им веруваат на постарите, јас пак имам полни раце работа. Ние младите учиме од постарите и треба да ги надминеме своите учители
@Twins02 ова се дел од опциите што ги гледав http://bebesupermarket.mk/?p=8628 http://www.bebehome.mk/Aquascale-кадичка/ И на фб страната на Бебе Мол има анатомски кадичка ( розева е прикажана мада верувам има и други бои). Ако најдам нешто плус, бидејќи не ми текнува сите кај ги гледав, па ќе ти пуштам.
Стaнувaње сaмo дo вц. Јaдење вo кревет. 12 недели терaм тaкa, јaс бев и сo скрaтен цервикс и oтвoренa , ми нaпрaвијa серклaж мoрaше, aмa и дoктoрoт викa дa не беше дисциплинирaнa сo лежењетo ќе се чудевме штo не снaшлo. Знaчи мoрa лежење. Кoјa бaктеријa јa имaш?
Јас ја имам дигиталната вага од втората слика. Анатомска е, одлична за бањање на новороденче, а делот кој е во средина одлично го држи детето за да не се лизга надоле. Кај мене тој дел покасно се вадеше, па кога потпорасна малку а сеуште не беше голема за кадичката го тргав и си ја бањав без него. Во однос на дигиталниот дел, не ја бива, џабе реклама. Ниту дете можев асално да измерам ниту температурата на водата.