Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Така е. Не ме сфаќај погрешно, сакав да кажам дека обично нас помладите не потценуваат. А тоа не значи дека не сме добри. Стварно ме копкаше колку год е докторката, не пишува никаде, фала ти на инфо, се гледаше дека генерациски не сме далеку, она е значи генерација на мм. :D. :*

2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ако се вика Ана, таа е :D

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро, што советуваш тогаш, бидејќи најмногу ми се допадна, ја бива или не? :)

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ана е точно. Она и Ложанковски ми се икони. Кај нејзе сум зашто она и ќе ме пораѓа. Многу е добра и многу си ја сака работата. Ете конечно и јас да си пофалам некој гинеколог. :D

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Ја бива, да, но функцииите кои реално се во функција може да се начекаат за помалку пари.
    Кога ќе го тргнеш дигиталниот дел и обична убава анатомска кадичка ја врзши истата функција а ќе платиш далеку помалку.
    Јас морав втора кадичка да купам некаде околу 9 месец мислам. А кај мајките со машки, кои се поголемки можеби и порано ќе треба.
    Бидејќ вдлабнатиот дел, каде се става бебенцето да лежи е екстра практичен додека е мало, но кога ќе опркне потребен е простор, не може веќе да се користи.
    А на реклава гледам стои до 24 месеци, што не е точно.

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И јас се јавував за втор скрининг, мене ми треба за крајот на јулли и Димчев ќе бил на одмор тогаш....И јас се мислам кај кој сега да одам?

7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Мене гин. ми рече да одмарам...повеќе да лежам но не цело време , да неодам мн пешки, да не седам многу , да некревам и да не напинам ... Иначе нз како и беше името на бактеријата па и листот од испитувањето ми остана во картонот. Ама дека тој ден ми беше се собрано не запамтив име ...незнаев на што побрзо да мислам. ми даде вагинални и ми рече од овие секако ќе се изчисти . па по 2 недели треба да појдам да видиме се како е ...како се одвиваат работите

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Фала ти многу, секој совет е добредојден. Ќе го имам ова во предвид. Башка ако е на мене ќе биде долг, зашто и јас сум си била најдолга во мое време меѓу сите новороденчиња. Секое парче гардероба што го купив, го земав поголемо еден број за секој случај.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    За старт е најдоброто нешто бдиејќи постољето е со одлична висина и анатомскиот дел со вдлабнатината ти овозможува буквално сама да си го бањаш бебето, без помош од никого.
    Не забележав во клипот, но би требало да има отвор на дното и со црево да истекува водата.
    Екстра практична за старт.
    Само негтивност е дигиталниот дел кој не е прецизен и не може толку долго да се користи колку што е рекламата.

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    http://bebesupermarket.mk/?p=19652
    @LadyC
    Јас имам ваква само зелена и без термометар. Немам усб со мене, таму си ја имам сликата.
    Конкретно кај мене: анатомски дел немав потреба да купувам, го легнував син ми така на кадичката, само парталчиња му ставав под главчето (имав перниче едно), а после си седеше во када, па стоеше, па бегаше и сега пак си седи. Јас еве уште ја користам истата кадичка.
    Купив и сталажа, ама не ми беше практично, па го користам за сушара на алишта (а најскапо делче беше).

На Bebulleee и LadyC им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    .
    Убаво е. Башка ич не е скапа. Фала многу, баш ќе ја погледнам и на лице место. :*

12. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Еве го и нашиот прв подарок, во живо бојата е повеќе на сивкасто, со намера да биде неутрална ,затоа што сеуште не го знаеме полот .. Сеедно е драг подарок што и да биде ќе ги изнаноси , :D IMG_20160707_235655.jpg

На Bebulleee, vitamina, i-v-a-n-4-e и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Другарки, доаѓам од преглед... си го видов бебушко најубаво на свет <3 Ја измолив докторката да ме гледа..пак не сакаше ама после рече, ОК на твоја сметка тогаш. Не е битно, после се убаво ми покажа и објасни и сега летам, на седмо небо сум. Се е во ред со бебушко, само спиеше, не сакаше да се покаже што е. :D Прво ми рече изгледа е мома, па потоа како да виде куренце и пробуваше доста да го размрда, ама не сакаше милото ептен беше заспано. Па оставивме пол за нареден пат. :) Втор скрининг ми закажаа на 28.07, тогаш ќе сум 19та плус нешто, мислам ОК е, не е рано нели???

На Bebulleee, vitamina, Asiana и 3 други им се допаѓа ова.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.223
    Рaнo е спoред мене. Нaјдoбрo е oд 21-23 зa дa се видaт oргaните убaвo тoгaaш се пoрaзвиени.

На Delfina15 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Се сoглaсувaм сo бaтерфлaј. Пoкaснo пoдoбрo, јaс гo прaвев нa 22+1,

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ako te teshi, i jas jisko go nosev tek posle 24 pochna nagore da se kachuva. sega kako raste taka se kachue.

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Е зошто тогаш, толку рано ми закажаа??? На неполна 20та... Ќе одам тогаш на државно, па после може да отидам и на второ мислење во 22ра на приватно. Фала ви девојки :*

18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Жени за мака во желудник што пиете? Цел ден ми е лошо, и желудникот ме боли. Може ке ми олесни ако повратам ама не повракам никогаш..:sweat:

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас сум на скрининг 2 во 20+, така ми кажа докторката. Значи, секој различно...

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    МЕне ми рекоа шо покасно тоа поубо ќе се види и органите поразвиени ќе се...19 недела не ми се верува и самите органи да се доволно развиени да се видат. Ама јас зборам лаички не знам. Јас намерно одам покасно, 22 +4 скоро 23 недела.

На Lolipop23 и Annath им се допаѓа ова.