Posle priska vo 12-ta nedela koga vi zakazaa nareden pregled, mene mi rece maticnata da odam vo 18-ta ama nekako mn mi e daleku
Мoжеш дa си oтвoренa и дa не е чепoт пaднaт. Не мoрa дa имaш јaки бoлки, aмa штoм те бoли кичмaтa, мoжнo е дa нaближувa пoрoдувaњетo. Кaј мене сo првoтo, цгт-тo пoкaжa кoнтрaкции, a немaв бoлки вooпштo, пoдoцнa пoчнaa. Штoм ти е близу терминoт, сo леснo!
Zdravo devojki,imam vaginalen iscedok bel (zoltenikav)i nekako loso mirisa, 25 nedela sum ,imate li vie?Koga pravevte vtori brisevi
Може да си птворена и без чепот да е паднат, јас немав ни болки ни чепот ми беше паднат, на цтг покажа контракции и докторот ме провери бев 3 см отворена
Не ми пaднa вooпштo, бaрем не зaбележaв. Јaки кoнтрaкции зaпoчнaa еднo 6 сaaти пoсле цтг-тo. Амa не се oтвoрaв и зaвршив нa итен цaрски.
Женски од вие што сте при крај, др после вагинален преглед ми рече ќе сум имала сокрвица но ништо подетално...е сега јас имам како кафеавкаст исцедок...нормално е или да одам на лекар? Инаку прегледот беше вчера
neam apetit i kjutam resiv so sila da jadam sega posto posle osum amin utre sheker ispituem.. pa narachav se i svashta mali e dobar mrda rita kloca se veseli. orovodec!!! ti? rucna/kako si?
ushte odish na rab? ti zaviduvam ej. i ja sakam da mozev da izdrzuvam i da ne rab so reagensi.. zdosadue doma eden kup.
Еве се јавувм од кревет, самоиницијативно одмарам (колку дозволува син ми), бидејќи седењето ми е невозможно, а секое станување плачам од болки. Изгледа убаво сум си го зезнала опавчето од кичмата. Добро е што бебето ме поздравува од време на време да не се секирам барем за него. Обврски еден куп ме чекаат, ама неможам, ова е прв пат за цела бременост стварно да неможам нешто да направам. Само осеќам ко да ќе ме попушта полека. @LadyC помагаше мм, ама и тој кутриот не седна цел ден и после кога му кажав што ми се деси ме караше, ама тоа е. Ќе бидам подобро, морам! Имајте убав ден, јас го чекам мм да си дојде, ќе ми го намонтира плакарот за бебето и знам дека тоа ќе ме расположи
мамички сега само што дојдов од кај матичната ми рече дека не е страшно, може да сум се повредила ставајќи го утрогестанот или некој капилар е пукнат. не сакаше да ме прегледа затоа што ме гледаше во средата. ама еве денес немам никаков исцедок, имав само првиот пат одкако го ставив утрогестанот и потоа ништо. инаку еве сме ние