Ве молам кажете ми што најбрзо помага за главоболка? Мислам парацетамол рековте смееме. Ваква главоболка сум немала до сега никогаш...
Jas bev na vaginalen pregled prv pat vecerta, i utredenta okolu 10 sabajle, mi padna cepot. Prvo mislev deka e id pregledot, se javiv vo gak i mi rekoa da dojdam. Cel den nemav bolki e vecerta me fatija i sabajleto se porodiv. Koga bev na gak me karaa zosto toj vo cair me pregleduval vaginalno. Zosto neznam? E sega dali pregledot pridonese za poragjajot neznam, bitno bidna. So lesno kako i da e.
Не знам точно кој прашуваше да не пребарувам назад со бебенце дома се нема многу време , јас се породив природно во Санте. Ме породи Гордана Кипроска, одлична докторка, и пред се многу против царски рез. Јас бавно се отварав но таа беше до крај упорна и само доколку беше морално ке преминев на царски, цело време ме убедуваше за природно. Инаку кога ја прашав дали многу се порагаат во Санте природно, на тоа таа ми одговори дека многу од родилките уште од врата бараат царски. Тоа е моето искуство од Санте за кое имам само пофални зборови и денот кога се породив ми го направија без трауми и страв. Поздрав идни мамички, само убава мисла ништо не е страшно .
Gotovo pomina i ovaa nedela .Sakav od ponedelnik da zemam bolovanje nekolku dena no zaminala na odmor pa taka i mikrobioloskite nema da mozam da gi napravam,se javiv pa bolovanje mozebi utre ke mi otvori a za mikrobioloskite ke vidam kaj zamenata sto ke napravam
Pozdrav da ve prssam.31 nedela sum sto trebi da se ispita sega brisoj I sto drugo I vo.koja nedela fala mnogu
Каков магнезиум земате??? Јас магнезиум директ во прашок и многу ми се лоши од него, не го поднесувам...има ли некоја од Вас што зема поинаков магнезиум... Дајте препорака шо да земам во замена...овој е 375
Добро утро девојки. Јас рано денес. Сабота денес, некако ми се уарни дома, па сега психички се спремам за понеделник за работа. Ете, некако мрза ме обзема... Ви посакувам да имате убав ден.
Добро утро. Прв пат денеска неможев да станам од кревет, едвај. На станување доле премногу ме болеше, нешто како да ме пресече. Вчера ги зедов резултатите од д-димери и хемостаза. Д-димерите ми со на горна граница, хемостазата ми е намалена. Во понеделник ќе ги правам останатите испитувања. Да видиме останатите во кои размери се движат.
Јас зимам на биолектра магнезиум и не ми е воопшто гаден како цедевита има вкус. Пробај со него, во вид на шумливи таблети е.
Morning. Jas samo sto go ispiv rastvorot glikoza i si lezam sea u kola. naravno, ne se nafativ da odam drzavno koa 500 den e privatno. moze nekoj ke rece ne si gi cenam parite ama gorivoto do adrialab sto se vika mi e tolku, ili taxi ako fatam isto doagja... i sea cekame i drememe...
Девојки едно прашање... Кога ќе кивнам ме пресекува остар бол долу кај матката... Дали е ова опасно? (може прашањево е глупо, ама незнам дали е подобро да се воздржам од кивање, но тогаш пак може да попукаат некои капилари..)