Јас па некако ич несакам ништо на кожата да му ставам, само ако видам дека му се заврвенува газето мачкам една крема и му поминува. И овде не даваат, оставаат природно се да помине и кожата малце имунитет да стекне. Топло советувам НЕ ги бањајте секој ден бебињата, мијте газе, освежувајте ама бањање секојдневно е нешто најлошо за бебешката кожа (прогуглајте малце за ова). Со бањање неможе кожата да создаде свој имунитет, станува осетлива, сува, подоцна се јавуваат алергии на сонце итн. Ако веќе инсистирате, тогаш миење само со чиста проточна вода. Син ми наполни годинка уште го користам првото шампонче, а лосионот за тело јас го користам
Како си? Го стабилизираше ли? Обично како девојка од топло и гужва ми се спојуваа и секогаш кока кола ми давале на екс чаша да испијам. И доктор ми има кажано исто за горниот да рипне.
Абе и да го избањаш бебето со шампон ама после да се измие убаво, али гледам во коритце ставаат шампони, го бањаат бебето и оп го вадат, готовоо, без измивање па ја олкава да се шампонирам а да не се измијам убаво ќе почнам да се чешам целата, но сепак секој знае најдобро за своето бебе.
@Smizzy се согласувам со тебе ама за поголемки бебиња. Мојата е 15 месеци на лулашки, надвор паѓа, фаќа црна е и да ја мијам со шампон. А кога ќе се покака дома само ја одмивам, без ништо. Ама бебе до 40 дена пример, зошто одма да се шлапа со хемии. За мене водата е се.
mesina dali vi se pojavi temna linija na sredinata na stomakot linea negra jas sum 19+1 iuste ne se nema pojaveno .. ima nesto uloga ili ?
Malecka dobredojde. Imaj lesna bremenost. Mene pritisokot mi e standard 150... maksimalna doza pijam tableti, gjabe e . Po moe, ne funkcioniraat, samo vo saat gledam non stop i sum na strek. ne mi pretstsvuva problem, naviknat mi e organizamot. Se nadevam i na bebe nema da mu napravi problem. Isto kako dosega. Ostanatoto e pomalku vazno. Linea negra mi se pojave vo 26 nedela.
@Smizzy уште не се вратив. Во среда ќе бидам во Скопје. Од една страна едвај чекам, ми недостасува домот. Од друга страна не ми се враќа кога ќе се сетам колку е топло кај нас, а колку е тука убава климата. Покрај климата и се останато. Еее ама се што е убаво кратко трае. Наскоро повторно ќе се читкаме почесто! Ти не брзај со раѓање. Поздрав и добра ноќ до сите стари и нови мешиња.
Едно родив и со второво сум при крај не ми се појави линијата. Ама изгледа генетиката има удел, ни мајка ми ни сестра ми немале. Ич да не се грижиш за тоа
Не се појавува кај сите ... еве кај мене се појави али е многу бледа дури мислам веќе не де ни познава
Meskovci ubavi! Si go proslaviv prviot rodenden so princezata vo mesko. Najsrekna na svet. Za sledniot da e do mene i da se guskame. Drugo ne mi treba. P.S site pokloni mi se trudnicki alista be
баш убаво нека ти е среќен роденденот и мене ми е роденден за некој ден али баш тогаш ќе сум 9ти месец и убави поклони си добила барем имаш труднички работи да мењаш
Да си здрава и жива, се што ќе посакаш да ти се исполни! Хепи брдеејј!!! Наредна година со ќерка ти сваќе и уште едно у меше да славиш!
Mene mi e prva bremenost no ne mi rasti mn stomakov .. :/ i uste nemam seteno deka dvizi .. 19 +2 sum