Abe nenormalni lugje ima, eve primer mi se javuva zena na drugar na mm da me kani na rodenden kaj sinceto vo igroteka i mi vika vie nemate deca ama moram da ve pokanam i so treba da i kazes na toa aj.
Се надевам не отиде нели? Мене да ми рече така едно што нема шанса да одам, друго така ќе ја изнавредам, да не знае каде да се заврти.
ЖЕни имате ли проблем со бело прање, и ако да де кажете што да правам, ме уби овие денови. Немав предходно.
Ќе и кажеш ако несака немора да ве кани, па догодина здравје ќе има повод, или тогаш мало ќе и биде бебето искрено не би отишла, би си го поминала попладнето со мм
Inace kako vi e so disenjeto dodeka lezite, jas odvaj disam vo posledno vreme koga lezam mi e strav i da spijam duri, a koga ke se ispravam poarno e. Inace denes bev na pregled vo sistina sakav vtoro mislenje od petrovska (kaj dimcev nemase termin inaku ne go menjam) i mn se iznervirav mnogu nabrzina me preglda kolku da me pomine imala iten slucaj nez sto a uredno si imav zakazano termin, sto pati za vreme na ehoto i se javija na telefon, ama ajde nema veza bitno bebe da e super. Plus na izvestajot mi pisala visokorizicna bremenost izgleda zgresila zos do sea se vodam kako normalna i se vrativ da prasam ama ne bese tamu dok a nemase ni minuta ali aj nema veze.
Jas imam cela bremenost nikako da sw spasam maticnata duri sega mi prepisa polyginaks ako taka se vikaa vaginaleti nisto opasno ako e bez miris I boja
Јас имам зголемен исцедок скоро константно, понекогаш проѕирен,понекогаш жолтеникав... Но микробиолошките брисеви беа во ред, па ми даде вагиналети од кантарион и вагиналети лактогин наизменично.... (и ставив две и за ќотек сум, неколку вечери по ред заборавам да ставам затоа што сум преморена едвај чекам кревет да видам )
Брисевите какви ти се? И јас имав бело прање, без мирис и без жолто - зеленикава боја и на брисот од вагина ми излезе кандида. Примав гинодактарин вагиналети 7 дена и 7 дена вагисан. Сега ја немам, односно немам кандида, ама без секојдневна влошка не мрдам оти нон стоп водена сум
Мене ме чуди ова...ако терапијата се клексани и фраксипарини...тогаш зошто ми се појавија мене...па јас примам клексани уште пред да останам бремена... Бидејќи сум со ивф..
За два дена сум на контрола, па ќе видам. Иначе брисевите ми беа добри немаше никаков проблем, а исцедоков последнава недела дена се појави, инаку предходно ретко имав, само ако бев настината. Ќе видам што ќе ми кажат во среда, инаку и ме чешаше, сега чешањето го нема, само исцедок, а кога почна да ме чеша се мачкав со канестен.
Sabajle pisav, ne sum ja pustila samo porakata. Se javiv kaj ginekologot od skopje sto ke me poragja. Minatata nedela koga bev na kontrola se dogovorivme da odam na ehokardeografija. Deneska zakaza toj, vo cetvrtok ke odam. Pritisokot periodov mi e redovno 150.. moze da se pokaci samo. Da vidime da ne slucajno predizvikal ostetuvanje na srceto. Daj boze da bide se vo red. Bebe aktivno kloca, lumpuva. Vlegovme 30ta nedela. Denovite, nedelite, poleka odminuvaat.
Пиј си брусница, ем ете ти чај, ем здраво за бактерии и мокраќа...Јас само таков пијам кога ми се пие чај.
Жени какви се вашите мажи сега кога сте бремени, паничари или...? Мојов е опуштен, преопуштен, за него се е нормално, таков беше и во првата бременост. И навистина ми е од голема помош што не ми создава паника и стрес. Сега последно на работа имале пациент со туберкулоза, ХИВ+, сифилис и сега мора да се тестира за туберкулоза. Викам што ќе биде ако си позитивен и он мртов ладен ми вика ништо, тогаш сите што ме бацувале ќе треба да се тестираат (мислејќи на мене, на син ми, на 40 души кои беа на роденденот на синко итн...). Ама он тоа толку easy си го кажува, незнам дали да му се смеам или да го тепам