Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.115
    Допаѓања:
    328.847
    Јас и бремена дур бев секој ден бев во контакт со туберанти(болни од тбц) и сеуште сум.
    Јас како мт easy бев скроз а мм како тебе :D
    Нонстоп во паники е да не префатам

На eleni27 и Smizzy им се допаѓа ова.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Имуни сте вие веќе :) не дека ме фаќа паника, онака го прашав, ама он за се е опуштен. Кога се пораѓав осеќам напони ми доаѓаат, а ни доктор ни сестра нема, он ми вика ајде бе полека тоа е нормално болки се, не се секирај, абе викам детето искача викај доктор, сама ли ќе го родам:lol:

На menelele, Bebulleee и joy1 им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И мојов е скроз опуштеn што мислам дека е од голема помош оти инаку кај ни е крајот...;)

На Bebulleee и Smizzy им се допаѓа ова.
  4. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Ние официјално од вчера влеговме во деветти месец, вчера бев цел ден како пингвин едвај се движев, денеска слаби менструални болки, легнав полежав и сега фала богу ги нема. Бебушко активен многу го осеќам многу долу како да сака да излегува више, ама би сакала барем 37 недела да ја почнеме.
    Во врска со мм се плаши и паничар е голем го познавам ама се труди да не го покажува тоа пред мене за да не ме плаши.

На Lorins, vitamina, menelele и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дечки, си размислувам сега за докториве. Јас со години си одев кај Кузеска во Систина, онака за редовни прегледи. После кога дојде време за испитувања и инсеминации ми ја фалеа дека ептен ја бивало за тие работи, наводно меѓу првите била собрана во Систина, па си продолжив кај неа. Е сега со бременоста се мислам, што понатаму. Дали да си останам кај неа пошто знае се за мене, дали некој од другиве во Систина да сменам... Како си ги одбравте вие докторите?

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ako i veruvash ostani si. jas kaj Petanovski trebashe da bidam ama nekako mi legna Jovanovski i ich ne smeniv. od sam start sum kaj nego i. do kraj kje terame. mn e bitno da mu veruvash na toj shto te vodi...

На menelele и vesnik им се допаѓа ова.
  7. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Зошто да ја менуваш кога цело време си била кај неа... Јас да можев да останам кај Лазаревски ќе бев среќна ама тој после третиот месец не ги води бременостите па ме префрли кај Петровска исто во Систина... Многу ми беше тешко...како на дете кога ќе му се смени учителката...тек третиот преглед немав одбивност кон неа...не дека не чини докторката...таа си е прва лига...ама ете... Посилно е од нас...

На gerbera.tm и DigY им се допаѓа ова.
  8. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Кај овие доктори си планирате да се пораѓате така ??

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Daa, apsolutno.
    @vesnik falena e Petrovska, tebe i bilo koj posle Lazarevski da ti go staile, razocharuvanjeto si go praj svoeto. kje se naviknete so doktorka :*

На vesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    @DigY знам ти царски сакаше и еве ме сега и јас сакам царски од страв... кажими од сам старт си решена или како мене к ти со предомисливања ?

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    prvo sakav carski, pa me nagovorija prirodno da odam. no sega imam indikacii za carski taka da...
    ako ti e strav ich ne se ustruchavaj baraj si shto sakash. do kraj sigurno kje odluchish.

На Bebulleee, vesnik и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  12. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    idni mamicki i jas se plasev mnogu od poragaj resiv carski da odam .. pred tri godini .. i pominav lesno bez traumi.. bolkata e prvite dva tri dena dodeka lezev vo bolnica 4 dena ke poludev od toa sto slusav kako se macat vristat majki nesakam da me svatat pogresno tie majki sto planiaat da odat prirodno .. sigurno e najdobro da e prirodno no jas kako sto sum plasiliva mnoguuu pominav iskreno lesno ranata ne ja mackav so nisto si zazdravuvase poleka .. odev na kontroli i si bese se vo red . sega sum so vtoro 35 nedela ke odam zdravje carski.. malku me plasi so kako ke bide iako znam kako izgleda se ama toa e ziv covek mislite si letaat taka da moja preporaka ako premnogu se plasite odete si carski celosna anastezija i za 30 min ke dojde vaseto bebence na svet... !!!so lesno na site i so pozitivni misli ...

На kelebeim***, menelele, vesnik и 2 други им се допаѓа ова.
  13. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Фала многуууу :* и на тебе и на @DigY ... :*баш ваков коментар ми требаше

На remila mikova и DigY им се допаѓа ова.
  14. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @l.e.o.n.a 31.07 мојата козметичарка првото го родила на царски од страв, она вика дека никогаш не би помислила на второ дете ако раѓала природно, затоа вака со закажан царски си отишла, се породила и планира второ :)

На l.e.o.n.a 31.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Истиов муабет и од други го имам слушнато :D тоа ме охрабрува малце :D

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс се ќе прaвaм сaмo дa немaм целoснa, јa мрaзaм, језивa, дo сегa секoе влегувaње вo сaлa им викaв сечете, шиете без aнестезијa (facepalm) кoј знaе.кoлку ми се чудеa, пoследниoв пaт нaвиенa бев, сaмo прaшувaв истa ли е aнестезијaтa кo прoшли пaт, кoлку ке трaе, кoгa ќе ме будaт, им здoсaдив , и ме зaспaa пoрaнo.:rofl: a ми рекoa ќе средиме се.пa aнестезијa нa.крaј, aмa јa нaвиен не се трпев. Целoснa мрaзaм иaкo супер јa пoднесувaм, језивa ми.е.:worried:

На Bebulleee и DigY им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојки важи ли боледување од приватна? Или мора матичен кој работи со фонд да издаде прво боледување?
    Мојава докторка рече не и е прв пат да издава боледувања, а овие од сметководство направија проблем и не ми го примија денес, да сум се распрашала ми рекоа дали навистина можело со од приватна да им носам. Се зачудив, зашто да не ми примат ако мене ме води во Систина некој, зошто да земам од матичен?

18. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    и јас дефинитивно идам на спинална :D

19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Jas znam deka od maticnata treba....neka spodeli nekoj iskustvo ako pominal so potvrda od privaten

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @LadyC posle 13 ta nedela konzilijarno treba sekoj mesec. mene od remedika mi davaat i so predlog od matichniot i konzilijarnoto odi majka mi na komisija. i od sistina istoto go praat.