Јас колку што знам се појавуваат розови капки од имплантацијата. Ама незнам дали кај тебе е тоа, кај мене немаше ништо слично. Не ја кревај малата и одмарај до утре. Ако си на работа, кажи дека ти е лошо и правец дома на лежење. Мој совет.
Здраво живо мами Иначе, ние вчера бевме на скрининг на ГАК. Ми се погоди Бушиновска. Докторката се си измери, си направи извештај со сестрата, но мене баш и не ми се обрати. Јас и поставив две прашања, а она не ми одговори на ниту едно. Извештајот ми го прочита матичната, ми кажа она што и јас успеав да го разберам од муабетот на докторкава и сестрата - бебињата се здрави прави, фалла му на Господ, понапредни за една недела, напредуваат нормално. Едното е многу немирно и нон-стоп мрда, а другото е премногу мирно и нежно. Си кажа дека биле двојајчени и тука морав да се вмешам и да барам одговор, бидејќи мене до сега ми е кажувано дека се еднојајчени. Ми рече дека биле нешто монохоријати биамниати, ама не ми објасни ништо повеќе. Лакуни има и на мојата постелка. Морам пак на трансфузиологија. Клексаните не ми бегаат. Ама она не беше нешто загрижена за тоа, рече постелката е нехомогена, оди на трансфузиологија. Матичната ја виде сликата и ми вика, аааа лакуни имаш, ништо страшно, клексани ќе примаш веројатно, ќе видиме. И препораката за понатаму беше, доколку нема индикации, нема потреба од инекција за зреење на бели дробови, и сите следни контроли да бидат на ГАК. Немало потреба да одам кај матичната, они ми ја превземаат бременоста, а од кај матичната само упати да земам и да закажувам кај нив. Е како бе да закажам, кога никогаш немаат термини за во таа собата 37???? За во 36 има термини на 15 минути, ама до 29.06, така да ќе си закажам за таму, ако успеам. Ако не ќе им одам со приоритетен. Туку дај кажете дали да продолжам кај Бушиновска, или сепак да пробам да закажам кај друг. Се мислам за Ќаев или Кочовски . Најдобро би било тој што ќе ме следи во последниве месеци да ме пораѓа, а Бушиновска незнам дали пораѓа. Да ве поздравам сите, ме немаше деновиве, аама вредна бев, именден му е на син ми денес
Зависи колку е приклештувањето. Мене ми е лумбална и освен остра болка и ми се блокира целата нога. Едвај се движев и пиев мовалис кој скоро и да не ми помагаше... Сега паники ме фаќаат да не ми се повтори... Седењето ја влошува ситуацијата. Пак си размислувам, зошто да не ми даде кога веќе еднаш добив боледување, ова не е гинеколошки проблем но неможам да го третирам сега.... (ова повеќе како реторичко прашање е ) Да се надеваме дека ќе немаме болки...
Честит да е именденот,да е здрав и жив!!! Лакуниве изгледа се почесто ги има ама гледам дека не се нешто за загрижување...туку од шо се појавуваат...
Ах сега пресметувам уствари ми е ден за добивање. Мислам дека и во првата бременост така ми беше, до третиот месец.
@eleni27 vecno neka e imeto na sinko tvoj ziv, zdrav, sreken! Inaku jas veke 4 dena spijam po max 3-4 saati. Navecer se mi smeta! Samo se vrtam niz krevet. Zezsko mi e, komarci me jadat, se potam, se cesam...a be mi se cini ke poludam! Denes mi e vo plan da kupam od onie za vo struja sto se protiv komarci, vecer ventilator vo spalna i parem 6 saati da svrzam spienje. Koncentracija nula, a i mnogu zaboravam vcera pred da si odam mi dadoa instrukcii da pisam izvestaj denes, a jas pojma nemam sto mi zborea pa preprasuvav pak denes i toa dva pati Sinko mava, rende me napravi! Od 5 sabajle kako sto sum stanata eve go do sega ne e sopren. Ne znam kako e svrten,ama se na edno mesto udira. Taka precizno, ni pogore, ni podole da se cudi covek! Denes sum na eho. Bas da vidam sto potezi ke prai denes ili ke glumi deka e miren ke mi gi cita doktorot i rezultatite od skriningot na klinika, ma da mi kazaa deka se e dobro. Ve pozdravuvam site sedete doma, nadvor e 100 stepeni! Ubav den na site
Пред една недела бев на преглед, се чуствувам како цела бременост да немам појдено. Пред тоа бев многу опуштена во тој поглед, сега сум стегната. Мислев одкако ќе влезам во 28 недели, детето е веќе способно за живот и ќе се опуштам многу повеќе, се случува спротивното, стегната сум, вознемирено се чуствувам, незнам зошто. Дај боже да биде се во ред на крај. Ме плаши притисокот, 150-160 е доста често. Ништо не помага. Минатата недела кога бев на државна во мојот град имаше девојче 2 недели + од мене, со истиот притисок како мене, детето наеднаш и прекинува со растот, не се храни, и ставаат инекција за белите дробови, матичната ја испратила. Несериозноста на докторот кај мене беше клучна за мојата вознемиреност сега. Се одлучив за Ќаев, во Скопје. Минатата недела бев кај него на преглед. Задоволна сум од прегледот, стручноста, пристапноста. Во Четврток ќе одам на ехокардеографија, и тоа да помине. Жив човек, на секој чекор проблем, нормално е ваквото размислување. Се трудам да се релаксирам, ама тешко. Не сум робот да игнорирам се.
Значи колку се изнервирав денес, бев од сабајле за да ми земат брис за стрептокока. Сестрата ми земаше, ме болеше ненормално многу дури и извикав од болка. Дојдов дома ми се моча многу, не можев да мокрам од што ме печеше, ај некако измокрив се бришам и гледам крв и тоа убаво натопена хартијата . Се јавив кај матичниот и вика не е ништо опасно само плакни се со камилица, а ако имаш болки до покасно оди во болница и да се породиш во поодминати недели си више. Значи еден брис асално не знаат да земат.
jas imav 2 god zabrana za trudnokja. od soobrakjajka mi e. so 110 brzina me zbrca eden stranicno u kola. letav 27 metri. mozes da zamislis. stepenot na kontuzija e 80% stiskam palci da ti dadat
девојки ,денес бев на гинеклог,имаше срцева акција но има и хематом,така поголем е ,ми препишаа утрогестан по 2 на ден,ми рекоја може да дојде до крварење, и да го повлече плодот. Ми препорачаа мирување и така .... ќе видиме како ке изгураме.
i mojot bese pogolem od bebeto. ednas iskrvarev samo vo 6ta nedela a potoa se resorbirase sam od sebe. subhorijalen bese. odmaraj, ke pomine
I mene sestra nobstopp mi zema bris I niednas ne me povredila nitu pak bolka sum pocustvuvala.. ali zatoa doktorkata koa me pregledua gospod go gledam zavisi do rakata na covekot
Зошто има многу гужва и докторот само гледа на ехо и прави цтг а сестрата зема брисеви. За првите брисеви поминав добро ама сега
Само за стрептокока ми зеде, во 36-та рече дека тоа се испитувало. Секој различно... Другите што имате испитувано сите ги правевте или само стрептокока? @butterfly.mk од Тетово сум.