Мамички да ве прашам, сум 22 недела а до сега никакви испитувања не ми дал матичниот да направам, до сега само на ехо ме гледал се е во ред со големината на плодот и мерењата и еднаш направив анализа на крв и урина се е во ред, но ништо друго не сум испитала незнам што да правам ме фака страв
nie na 25ti ke gi povtorime prvichnite brisevi a 33ta streptokoka. i jas mislev samo ovoj kje mi gi praj..
chudni mi se takvite matichni. ni bris ni butur. urina i krv ispituvaj na 4 nedeli na svoja raka, chim toj ne prati. do 28 ma kje treba da ispitash i shekjer.
Devojki prvo izvinete za latinicata od mobilen vi pisuvam. Jas utrovo si stanav, si doruckuvav vo 13 imav zakazano za ctg koe pokaza kontrakcii pa koga me pregledaa vaginalno 5prsti otvorena I sega me primija vo predporodilna. Bolki ne custvuvam osven slabi menstrualni I povremeno napon kako za wc. Sega sum zbuneta i isplasena pomalku bidejki neznam sto da ocekuvam. Ve guskam drzete mi srekja
Во 36 г.н. и мене само за стрептокока ми земаа брис. @Vennera.aa со лесно! Наскоро ќе држиш бебе во прегратки. Чекаме убави вести.
Obicni eho pregledi ili ti pravese i skrining vo 12 i 22 nedela ? Kaj koj maticen si ? Obicno priska se pravi so prviot skrining, mikrobioloski brisevi, isto Torch, posle vtor skrining
обични ехо прегледи правам на 35 дена а скрининг еднаш само сум правела во 16 недела, да ви кажам одлучив на приватен гинеколог ке одам тука во охрид да ми помине стравот
Оф леле душа, баш ми е жал, се надевам дека немаш големи болки сега... Инаку мислев за боледување со препорака од специјалист ортопед тоа околу 15 дена што е (незнам дали повеќе или помалку од 15 беше) еднаш веќе имав но тогаш ме снимаа на рендген,а секако сега нема да ме снимаат па дали би ми препорачале боледување ако ми се влоши состојбава... Уф отупев со мојов проблем. Се извинувам Инаку денес на работа шефот се испонаша крајно идиотски спрема мене,ми нуди бланко оставка да потпишам доколку сакам да ми покачи основица на плата, проследено со навреди и омаловажување на мојот труд. Плачев саат време едвај се смирив. Излез ми е отказ но неможам да си дозволам финансиски. (Морав да си пишам иако е офф,малку да ми олесни) Не ми е јасно како е можно да упаднав меѓу такви работодавци!!! Немаат грам хуманост...Како ви е на вас во поглед на работата, имаат ли разбирање...
Па сега не толку, претходно повеќе имав. Мислев обратно ќе е искрено. Прво земи од матичен гинеколог 15, речи му лошо ти е,потоа барај од ортопед...макс 15 мислам може да даде, ама не ме држи за збор. Како упадна кај такви работодавци!? а зошто мислиш има бољи некаде
Ах па има, гледам други околу мене поарно си поминуваат, ако е трудница и самите им даваат одредени бенефиции... На мојов му е криво што изгубил коњ за трка, па све ми вади на нос,цела фирма му ја влечам и искрено запрепастена сум од ова како ми враќа... Благодарам за советите, ќе поминам од сабајле до матичниов да видам што ќе каже...
5 души ме мењаат, што повеке да ти кажам. а секогаш не им било доволно колку работам и нека рече некој дека државното било дремење...да го пратам на моето државно. само платата теши и ништо друго. ни јас не знам како ке се справев да не бев со дијагнози.
Дај боже се со лесно да ви мине!!! Девојки бебо мој е 220гр во 18та недела, докторот ми кажа дека е топ тоа. Прв пат тежина ми кажуваат и јас бев пресреќна!
Тука денеска цел ден врне. Утре ќе кинам конци, две недели се навикнав на максимална температура од 25°с Не би се вратила да не морам. :/