Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Здраво мамички се надевам дека убаво си го поминавте денешниот ден, јас сакам да ве прашам дали на некоја и се случило да има кафеав исцедок на гаќите ? Дали знаете дали тоа е нормално или па не?

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Нормално е Ана.Јac денес завршив на ГАК со лажни контракции.

3. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Стварно? Те испаничи пак лепотицата? :)

4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ne e normalno da ja nema Forko do 12 saat :)
    Mora da e na gak :lol: (lazni,ne-lazni)

5. verica191

verica191 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mamicki imam edno prasanje do vas . Jas sum 25 nedela bremena i ziveam vo Viena. Ova mi e prva bremenost i premnogu imam strav od priroden poragaj . Sakam na svoja volja da odam na carski rez ama site mi vikaat deka e mnogu porizicno. Pa ve molam za vase mislenje i iskustvo . Dali e tolku strasno po priroden pat kako sto citam i gledam po internet ili ne . Pozdrav do site mamicki :)

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Значи како тазе мамичка со 8 недели и 5-6 дена , сакам да кажам дека многу ми е мака,ужасно,овошје ми е одбивно ,само тестенините ми помагаат,а тие дебелеат .Порано јадев само овошје а сега никако не можам. За кратко време качив 4-5 кг, и се чувствувам ужасно, да не ја споменувам тврдата столица и неконтролираното пиење вода без доволно уринирање :doh: некој совет би ми дошол одлично.

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :rofl: Абе тука сум :lol: Не идам додека не ме стегне убаво :lol: :*

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас сакам да прашам дали треба да си закажеш за на ЦТГ на ГАК?

9. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    НЕ,Ама оди после 4 нема гужва.

10. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Денес бевме во Чаир на ЦТГ и ја чувме буцка, (иако пред 3 дена бев и во Букурешт) ама сега ме викна докторот што ке ме пораѓа. Сонцето мое си е спремно и наместено за излегување. На пријатели снаата требало да се породи на 25ти и се породила вчера во Чаир, ништо чудно и моево да ме изненади :) :inlove:

11. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamicki moevo nesto nemi mrda mnogu slabo i ne toa jako koga mrda da ne e nesto strasno da pojdam do kaj mAticniot? Aa denes vlegov vo 31 va nedela

12. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Мамички како сте? Ние сме добро, само многу ни е жешко. Овие денови напати ми потекува крв од носот, дали тоа е нормало а и некогаш стомакот ми е многу тврд? Инаку докторот ми рече да пијам магнезиум двапати на ден од 250 и јас купив вакви , т.е. само такви имаше во аптека http://images.vitaminimages.com/pp/VF/A ... 005830.jpg
    и некако ми е шубе да ги пијам, некако фирмава никогаш не сум ја чула, а беа 490 ден....Има некои користено вакви, што мислите?

13. stefeli

stefeli Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    Gladiola и мене околу 29-30 недела два дена не ми мрдаше (само ако го мрдавме со мм мешето на сила ке се јавеше колку да каже тука сум :D ) мислам дека е нормално и тие да одмараат малку. А денес цел ден мрда, од сабајле од 4.30 (кога странав за бојадисување на јајцата) до сега, дури и ми е чудно како има сила цел ден да мава :rofl: :rofl: :rofl:
    Laddy мислам дека магнезиум си е магнезиум, без разлика од која фирма е. Доколку ти се стврднува стомакот обавезно да ги пиеш, мене многу ми помогна мг (ги користам магнезиум директ 300 на фарманова)

14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Сега се јавува јатрва ми и ми кажува како денес биле во Систина.. пред некој ден имаа сообраќајка и говедава у Државна на дете од 3год да му ја истегнат тетивата и да не му го наместат убаво ноџњето во гипс.На девер ми да не видат дека реброто му е напукнато..
    Уплав фатив,со викам само у ГАК ми кажаа деа имам повеќе плодова вода..Да не знае човек колку ги бива во ГАК и дали да иде уопште таму или во Чаир :@ Се плашам жими се :worried:

15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Eve me i mene ako me nemase ovie denovi redovno ve citkam curici.....od sinoka imam bolki deneska bev do mojot ginekolog mi rece uste malku si otvorena i kontrakcii si imas.....cel den si trpam bolki i veke nemozev i otidovme so mm vo bolnicata mi nalravija ctg mi vikaat da imas kontrakcii no ne se tie vistinskite tuku laznite .....epa ako tolku bolat laznite kolku bre ke bolat vistinskite hahhaah......jas izdrzuvam mnogu bolka no od ovaa bolka bogaami me faka strav...kako i da e jas mislam atom trgnavme vaka brzo ke stignat i onie vistinskite ....Sto mislite vie ?
    A da i laznite kontrakcii mi se mnogu cesti taka da bi trebalo li vo brzo vreme da se guskame ???
    Imam i bolki okolu papceto i na samoto papce i kako da me tegli pri ispravuvanje i stanuvanje ....mi rekoa bilo od kilazata na bebceto deka bilo porasnato pa sega tezi....:) ;)
    E sega ostanuva da si trpam bolki :(
    Ve pozz mnogu i vi posakuvam leka nok :* :* :*

16. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Јас два дена се борам со отоци на нозете и сто пати се покајав што по жештиниве тргнав на пат, седев само по столици и во кола. Прв пат ми се случува да осетам оток во бременоста. Се надевам дека ми е само од патот и тоа што буквално не прилегнав два дена и нормално нозете цело време ми беа надоле и отекоа!
    Се плашам како ќе биде од сега па натака и како ќе се справам со жештиниве :^)
    Какво е вашето искуство со отоци? незнам дали е рано да почнам со оние нормални и вообичаени отекувања или да се тешам со тоа што овие два дена ми беа поинакви од секој вообичаен ден.
    Не верувам дека е од конзумација на сол, бидејќи ја имам сведено на минимум!

17. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Палешка од жешкото ти е 100 %, и јас немав проблем со отоци ама откако се затопли времево мислам дека преку ноќ ми отекоја, а посебно приметувам кога ми се надоле нозете и во седечка положба као некој да ми ги пумпал :) јас знам дека помагало нозете нагоре да ги држиш на пример кога лежиш, пробувам али ефект слабо некако барем засега :?:

18. Paleshka

Paleshka Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Подполно и јас исто се чуствував во овој период од бременоста, па по совет на матичниот гинеколог почнав да се консултирам со нутриционист околу исхраната во бременоста. Наместо тестенини воведи непечени бадеми, семки од тиква, лен, сончоглед и ореви кои се богати со незаситени масни киселини и се совршени за нас трудниците. Јас така се спасив, штом добиев нагон на повраќање јадев семки и подобро ми беше! Немам качено ни килограм а сум 5ти месец. Мислев ќе се тркалам во бременоста, а сум сосема иста како кога останав бремена!
    Ти посакувам среќа!!!

19. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki Kako ste mi jas da vi se pozalam nemozam nikakva polozba za spiejne da si najdam grbot me kine od bolki. Pozz i imajte ubav den

20. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Гладиола мила и јас исто како тебе. Се вртев цела вечер, де ваму, де таму и никако да се наместам како што треба, а и станував едно 4-5 пати во текот на ноќта и да ти кажам сега уште поуморно се чуствувам. Ајде си се тешам уште малку остана :) Поздравче :f: