Дали некоја беше на предавањето во Систина? Многу сакав да одам ама откако се вратив од работа едвај си дојдов на себе од жештините....па ако билаа некоја ај нека сподели што да јадиме најмногу....
mesina koga ke vi se pomrdni bebeto sto custvuvate vo stomakot kako nesto da vi podizleguva ama samo ednas taka pravi i posle po nekoja sekunda minuta uste ednas ama otsecno taka ? pod papukot taka mene mi se slucuva :/ a sum 19+5
Исто така како змија да врти низ стомак , а во подоцнежни месеци цело ќр излегува ќе можеш да видиш рака нога газе
Осеќам клоцкање, доле ми е и мене најчесто, зависи како е свртен мали. Инаку испровоцирај го, пример со прсти јас го мрдам мешето на одредено место и чекам. По некоја секунда оп, мешко ми подрипнува. Инаку да, во кратки интервали е (како со прст од внатре некој да го подига мешето). Бар кај мене е така.
Индивидуално е. Некои бебиња уште на почеток на седми месец се вртат со главчето надолу и така остануваат до крај. Други пак баш пред самиот крај ја завземаат таа положба. Во 20 недела мислам дека е рано за таа положба.
Различно е, на другарка од 15 недела и беше надоле, па 28, 29 се сврте карлично, па за на следниот преглед пак биде надоле..... На вујна ми ден пред пораѓај се сврте надоле, а се спремаа за царски
Женски вежбате нешто? Докторката ме напна да сум стоела на збор на последниот преглед и да сум вежбала колку што можам, најмалку 30 мин. Кога ќе ме мерат на следен преглед се изненадат. Само јадам нездрави работи.
Добро утро женички! Јас само да ве поздравам, ве читкам обавезно, се релаксирам со вас. Кај мене уште е со трчање, средување документи, па се до купување почнувајќи од лажица... Инаку тегоби во 3то речи си и да немам, единствено стврднување на стомак, а и на цтг покажува мали контракции, но демек било нормално. Влегов во 36та, уште таа да помини и после раат 8 месеци, уште име немаме одбрано @NanaMia како ги поминуваш последните недели? Ќе одиш на природен или царски? Ви посакувам на сите убав ден
Добро утро и од мене. Јас само да ве поздравам и да ви посакам убав ден. Мене почнува полека тешко да ми станува спиењето па се прашував кога почнавте да ја користите трудничката перница? Многу ми е тешко што не можам да се свртам на меше. Омилена поза ми беше мешковската. Инаку добри сме, си клоцкаме редовно, не сме големи и не ја будиме мама од нанање. Како ли ќе биде понатаму? Ве гушкам и бубам.
Хахахахаахаха добро утро на сите, еве најдов време и јас да пишам некој ред. Бебиња клоцаат, активни, немирни, убавки на мама @Twins02 и мене ме караат, многу сум слаба. Ама стомак напред испрчен Вчера сакавме до рамстор да одиме со мм, сметки ќе плаќавме, облечи едно како слон, облечи друго како патка, се разочарав и така отидов во една маица и куси пантолони (ни надвор не одам така вообичаено) и мм ме виде како се разочарав па ме натера во ваикики да влеземе и ми најде две фустанчиња, па заличев на човек. Поточно многу убаво се почувствував. Вчера со синко си прошетавме низ парк, мене единствено пешачењето ми годи овој период. За спиење спијам, не дека ми е свежо дома, туку премногу сум уморна и штом го видам креветот заспивам уште не легната. Ај наздравје кафе на сите што пиете, јас моето си го пијам веќе Имајте најубав ден