Здрaвo мешињa И јaс пoлекa се спремaм зa синкo, купивме нaјглaвнoтo, кoличкa, креветче, нештo зa негa зедoв. Имaм и oд брaт ми дoстa нoви рaбoти кoи ќе ги искoристaм. Утре пoсле преглед плaнирaм се oстaнaтo здрaвје Си нaпрaвив списoк, плaн кaде директнo дa oдaм зa дa не шетaм мнoгу, сaмo се мoлaм се дa е oк нa прегледoт и дa истерaме бaр уште еднa неделa дo 9ти. Зa рефундирaње oд фoндoт мене вчерa нa сметкa ми пуштијa пoсле месец ипoл скoрo.
Трудници второротки... Бремена сум само 13 недела и го чуствувам бебчо ептен како лумпува. Чудно ми е зашто во првата бременост тек некаде 17-18 почнав по малку да осеќам. А ова и на рака го осеќам како мрда и онака кога ќе се смирам или легнам осеќам шут-гооол. Што ќе биде бебе- палавко толку рано? Супер е чувството во секој случај поздрав до сите мешиња
krevetceto kolickata relaxator i transporter ni se podaroci ama nie si gi odbravme. obleka dobivme da, ama i jas si kupuvam ) @kikin @wings hello baby e prodavnica vo biser, imaat obleka na bibaby. pobarajte gi na fb ke se zaljubite u oblekata. mene nana mia me zarazi hahah
Мешковци! Жештинава ме уби, нерасположение на НИВОУ! На боледување сум, ама подобро на работа да одев. Матичната 3 пати ме тера да одам за да го земам боледувањето од неверојатни 4 дена Утре го пуштам мм. Ќе се врати или со боледувањето или со картонот во рака осеќам, од што ја мрази толку докторкава дека некни ме остави да чекам 2 сати само за да го отвори боледувањето. Што беше толку долго не знам јас и што морав лично да одам - и тоа не знам. Здравје боже после породување веднаш ја менувам, ама кај и да одам исто е знам. Матичнове лечат фрустрација некоја на сметка на приватниве болници изгледа. Мм се јавува од работа и порачува грав за ручек, ви се верува ли? Ќе му направам во ноември, да залади времево малце Друго нема што да кажам, за втор скрининг се ребрам и така... @kikin влакната на стомак и мене ми се згустија и јас редовно ги депилирам со восок.= цела бременост до сега.
Jas gi primav kleksanite do sredina na juni megjutoa nikako kompjuterot ne dava prioriteren upat za na transfuziologija vo drzavna za da mi pisat za refundacija, bidejki mene mi se od ginekolog dadeni, imam sansi uste ili veke nemoze da mi dadat izvestaj deka e pominato vreme?
Па појди во трансфузилологија после 12Ч30 и замоли ги да влезиш кај некој доктор шо те следел...ќе те пуштат ако нема многу пациенти
Исто беше и кај мене Во 13-та недела почнав да ја чувствувам девојкава, а син ми некаде во 16-та/17-та Е сега толку рано на рака не чувствував ништо, ниту пак со око беше видливо, ама за движењата бев сигурна дека се од принчипеса - веќе познати движења. Мм ме убедуваше дека е рано, ама јас едноставно си знаев дека тоа е тоа.
Тоа значи дека нема потреба од паника? А дали од прилика според тоа може да се дознае кога би бил терминот мојот термин од 4Д измина вчера на 13ти
@anastasija mitic , јас сум 30 недели, кај мене мешето е многу помало од твоето. Денес на болница ме прашаа - а ти бремена си?
Јас ја имам дома, ама ми е во плакар, не сум имала потреба до сега. Дали сега од топло, дали од што расте и леша мешко постојано, веќе не можам да спијам сврзани неколку саати. Фала ти многу
Девојки а каде купувате такви перници, имаше скоро на групер една како потковица, но некако многу голема ми изгледа, дали има помали и каде се продаваат, по која цена?
Jas go barav na informacii, jas sekoj den non stop im vrtev i nikoj ne mi se javuvase i na kraj majka mi ja pustiv da proveri.
Јас од Стружанка, мислам околу 600 и нешто ја купив, башка и навлаки има (се продаваат за неа) . Уште не сум ја пробала.