Ко што знам за се е. Така ми рекоа, сега за спиење, утре за доење и за ставање на бебе измеѓу зашто има лепенки за да не мрда од кревет.
Имаше пишано една девојка пред некој ден, не можам да го најдам постот сега, дека бебушот скоро цела бременост и бил понапреден за две недели. Како се случува тоа, индивидуално е, премногу здрава исхрана, качува мајката поголема тежина... има претстава некој?
Не е голема таа од групер, таман си е, дека меѓу нозе ја пикаш, супер доаѓа. ја сегде ја мкнам, де одмор бев со неа, кај мајка ми на спиење
Јас мислам индивудуално е ... стварно немаме контрола врз тоа .. кај мене цело време е понапредно и чувствувам дека ќе се роди големо бебе ... нити здравс исхрана терам , апетитот ми е 0 , а имам качено околу 12 кг а уште малце влагам во 9ти ... и тоа најмногу качив во 6ти месец негде. и сеа ептен по малце ...
Хелоууу другарчиња.... Не можам да ве исчитам... многу страни сте испишале во мое отсуство сте биле доста активни.... јас си се вратив од одмор и почнав на работа... многу жешко времето не се дише.. поздрав до сите!
Да ве поздравам и јас. Стандартно одсекогаш ја читам темава и сега ја читам .. Само некако почудно и несекојдневно ми е чуството дека припаѓам веќе а порано не припаѓав. Психата е таа кај сите што убива до некаде.. И јас постојано се прашувам дали се е во ред со бебенцето, се тоа в глава ми е.. Другата недела сум на преглед а дали ќе ѕирнат знак прашалник е тоа.. Се си мислам вака ако навистина не сакаат да ме гледаат ќе си одам на приватно и ич не му ја мислам. Еднаш да знам дека се е во ред подруго е.. Сега сме понапредни па се ви се повеќе гледало од првиот и вториот пат кога бев. Поздрав и убав ден ви посакувам иако знам дека ви е претерано жешко, кај мене не е .. па ви праќам малку свежина .
Lele sto e mn mn e ,ni se jade,ni se spie nitu pak se pie.Pustiv malku klima pa vednas grlo dere,kako ke bide bre ova,jas go obozavam letoto no sega zort
Здраво мајкички мои денеска бев на 4Д и сега си ги гледам сликите од синко мој, мочко си го крие лицето со рачињата иии има мн косичка фала богу се е ок со мажето мое.... Ви посакувам пријатно попладне
Уморнааааа.... Синко ме цеди максимално. Бевме на консултации кај анестезиолог за епидурална и таа на шалтер ни вика дека имаме термин сега и кај гинекологот и после гледа убаво дека тоа е од лани (терминот ми беше 19.07.15), а веќе стигнав со новата бременост пред крај @kikin поише влакна имам на стомакот од било кој маж и со првото бев таква, ама ништо не ги чепкав, не ги депилирав, не ги бричев си ги трпев и штом се породив исчезнаа, дури и оние претходно што си ги имав ги снема, ама останав пак трудна и пак сум си мајмунче во стомакот не грижи се, ќе ги снема Леле жени колку ми фали одмор, сонце, плажа, вода, од 2014 немам мрднато, летниве бремености ме кочат, ама здравје догодина одиме фамилијарно
Na pocetokot ja koristev malce mi bese nezgodna za spienje zos neli se stava megju noze pa koga ke sakas da se svrtis na dr str mora cela da stanes da ja vrtis i pernicata pa dur se namestis veke se razdenilo. Sega ne ja koristam mi vrsat rabota mali obicni pernicinja, a taa ja isprav i si sedi taka se nadevam poveke ke ja iskoristam za bebus.
Neznam, sega koristam obicno malo pernice megju noze i super mi e so nego nit mi smeta nit nisto, poveke stomakot mi smeta
@alisijad те читав пред некој ден прашуваше за подлога водоотпорна за бебе пресоблекување, има во продавници на тритекс (80*60 = 200ден подлога водоотпорна има и Тритекс и Стружанка ) и ми спомнаа дека имаат шпамбет водоотпорен исто на Тритекс ама цена не знам, немаа во продавницата кај што прашав. Се надевам ти помогнав.
Трудничките перници се преудобни, тие поголемите што се, убави се во нив да спиеш и по бременост само што за летово е претопло во нив, склет фаќа многу. Се надевам и ја дека ќе ја користам после пораѓај пак за други намени