Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Мешиња ми се воспалија стриите на мешето да не има уште некое меше ваков проблем? Како да го спречам чешањето и црвенилото?

2. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Јас пишав дека бебето ми е понапредно за две недели од старт, ама јас мислам дека ми е згрешен терминот, бидејќи не правам ништо посебно за да биде толку понапредна. Апетитот ми е дури и намален ради жешкото, имам качено само 7 кг, а за две недели влегувам во 9 месец. :)

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Женички до која недела најчесто се препорачува пиење на магнезиум?

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    tapkaj so caj kamilica

5. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И мене ми е цела бременост понапредно за 2 недели, а не правам ништо посебно, нити па внимавам којзнае колку, ваљда до бебето си е и до гените, ја мислам мојава ќе биде покрупна на татко и па затоа е понапредна :lol:

На creshicka, Dear_Thing, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    edna rodnina sto ja imam 3 nedeli e pred mene mese ipol ima kako za 8m

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    :/ hh bebeto da e malo ili kizne : /

8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Dear_Thing и моите близначиња се цело време понапредни за една недела, а јас костур. Да не ти кажувам со 45кг ја почнав бременоста. Сега незнам колку имам. Не се качувам на вага, не не, сигурно немам ни 5кг ставено (facepalm)
    Од исхрана, јадам се што ми се јаде (читај од бурек живеам-осминка дневно обавезно, некогаш и повеќе), ама јадам многу малку. Некои на еден оброк толку јадат, колку јас цел ден. Пијам по 2-3 (некогаш и повеќе :worried: ) кафиња.
    @anastasija mitic со големината на мешето не се оптеретувај. Дали е мало или големо ти кажуваат на преглед. Ко што те видов на сликата имаш супер линија и мешето баш и не ти е мало. Јас близнаци носам, па не сум со огромен стомак. Нормален ми е. Големината на стомакот не е мерило за големината на бебето. Уживај си.

Иначе ние сме супер. Бебињата клоцкаат активно и веќе си знам, досега беа левото и десното, сега се мирното и немирното :rofl:

На Dear_Thing, do-re-mi, Lorins и 10 други им се допаѓа ова.
  9. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    kolku nedeli si ? ti kazaa za polot

10. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    mesina novi alista si imame so bebusoo :D

Прикачени фајлови:

На vitamina, pepapa, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро ви утро мами. :sun: Јас одма да се приклучам на утринскава програма " бебето и неговото напредување" :rofl: .
    Мислам дека се зависи од конструкцијата на мајката за тоа мешето колку се познава. Не мора да значи дека ако јаде повеќе или помалку бебето ќе е понапредно. Ете јас бев 65 пред да затруднам, сега сум 68 (ме мереа во понеделникот) а бебушот ми е понапреден . Да се здрави и живи е најважно, другото се ќе се среди. :)
    П.с. толку многу се чешам како шугава од под гради па до доле што мислам дека цело меше ми е црвено. И нозете ми се ко на орангутан една недела после депилација. Врска немам зашто толку многу ми растат, ама сите се разубавуваат во трудноќа, мене се обратно ми е. :D

На vitamina, Lorins, kavadar4anka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    22+3 недели. Иначе двете се машки :l::l:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anastasija mitic

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    mm super neka bida zdravi zivi :)) i so lesno neka ti e :)

14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Мислам до карај на 8-ми.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Моментално ми е се во кола за малиша ама вчера сум направила партал шопинг. Од 480 денари си купив мекано зелено јорганче со мече од Стружанка, до пешкири за мене и мм со "фелер" од 190 и 280 денари, до постелнина за бебо од 580 (навлака за јорган, перниче и чаршав), до водоотпорна навлака за пресоблакање за 200 ден , пижамки за малиша иод 350. Се од Стружанка. Влегов во другиве продавници за бебиња отишле со цените поврага едно шпикозниче 680-800 ден, што мене лично ми е прескапо, а во Стружанка бар за мене е врвен квалитетот а е мнооогу поефтино. Така да се што ми треба од кај нив ќе набавам, они ми се No. 1за пазарење .:inlove:

На vitamina, Jagoda123, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Добро утро женчиња. Јас се извинувам што ме немаше подолго време ама и немав новости за пишување. Еве ме сега тазе дојдена од преглед. Бебо е супер си одговара на неделите и мерките се супер. Му мереа главче и проток низ мозокот, работа на срце, внатрешни органи, лице....и се е окккккк. Посреќен човек неможе да биде после вакви информациии. Ама многу активно бебе не даваше да го видиме нонстоп бегаше и преташе. На крајот од прегледот докторот ми вика папочната врвца е благо ставена околу вратот ама не е замотана туку е лабаво поставена околу вратчето. Јас како што бев насмеана мислам дека воздух ми снема околу мене, па докторот ми објасни дека бебето е мнооооогу активно и дека уште илјадапати ке ја смени позожбата а со тоа и папочната врвца ќе му се најде на друго место. Па жени неможам да не се загрижам. Го прашав што можам јас да помогнам во случајов повеќе да одмарам или движам и он ми вика апсолутно ништо не се може овде се е природа... Малку сум загрижена но од друга страна пак не му е измотена папочната околу вратот. Што мислите вие? има место за паника?
    Инаку маже носам:inlove::inlove::inlove::inlove:

На Lolipop23, vitamina, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Јас мојата бременост ја започнав со 58кг некаде до 3месец не ми се ич познаваше имав онака малку меше но постепено само во мешко накачував во килажа и сега последен пат кога ме измерија на 29јуни бев 81кг. бебка сигурно ќе биде големо бебе, јас воопшто не сумм здебелена освен во мешко инаку сум 9мдс

На vitamina, Lorins, NanaMia и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    ЌЕ си биде се во ред. Само позитивно. Тоа не е нешто што зависи од твојата активност....
    Значи дефинитивно машка година...Алооо, јас уште немам снајка, ај ќе бирам од овие по 2-3 години шо ќе бидат во темава, да не сме генерација :)

На Lorins, Smizzy, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Луѓе мене докторката ми рече дека децата ми се двојајчани затоа што е секое во своја кеса со плодова вода, ама нели двојајчаните настануваат после оплодување на две јајни ќелии, јас добро знам дека првиот пат кога бев на ултразвук беше една точка која подоцна, т.е. наредната недела кога бев повторно беше разделена. Зарем не е тоа еднојајчани??? Плус вчера читав на интернет статии дека и еднојајчаните може да се развиваат во посебна плодова вода. Е ај сега??? Сега незнам дали ми се еднојајчани или двојајчани?

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Јас кога бев првиот пат на доктор ми рече за сега гледам една кеса, чука едно срценце, нареден преглед се надеваме ќе остане така и ќе видиме да не има и второ кое сега не успевам да го видам.
    Немаше, еден бебуш е, но по муабетот сатив дека е возможно и таков случај.
    Кај истата докторка ли ти беа и двата прегледи? Се надевам дека ти обрнува доволно внимание, и нареден пат потпрашај ја за твоите сомнежи, подобро одколку читање статии на нет кои само повеќе ќе те збунат.

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.