И кај мене е така нејасно. Значи матичната вика еднојајчени со една постелка, а на скрининг сега кога бев вика имаат преграда, значи се одвоени. И биле биамниати монохориати уште не сум стигнала да прочитам по нет што значат овие поими. Колку постелки имаш ти? Ако имаш 1, тогаш се еднојајчени 100%.
Добро си? Што се здеси? Ако помогне една огромна кутија сладолед пиши ми со задоволство ќе ти донесам.
Леле женички јас едвај станав од кревет,левата нога не да е отечена туку не можам да нагазам на неа одоздоле на стапалото и накај прстите и многу ме боли,ви се случува ли на вас,а нели е многу рано за вакви отоци,јас сум 17 + 5 6 дена така некако,ооофф
Видов јас преграда јасно на екранот, видов дека се разделени во посебно. Ама на почетокот една точка беше, подоцна се раздели точката, затоа јас мислам оти се еднојајчани. @danichap ма какви, идам државно, хаос е верувај само по една докторка работи некни кога бев преку 50 жени поминаа утрото, нема време жената ни пауза да направи. Од 8 до 12 чекав ред, цркнав.
Кај мене од старт беа две кеси, но според постелката ми кажаа дека се еднојајчени.Јас така се изнервирав на два пати, ама сега си велам нека се живи и здрави и да ги износам до крај.
Незнам од старт не ми имаше кажано дали се две кеси, ама знам дека беше една точка која се раздели подоцна. Некни ми вели двојајчани се дека во две кеси се, а јас читав дека и еднојајчаните може да бидат во две кеси. А и тоа што викаш, нека се живи и здрави, битно е дека добро се развиваат
Не, едното беше навртено со газот, другото со главата, неможеше да види хаха... Инаку ај да се насмееме малку http://devetmeseci.net/iskreni-kako-muskarci-vide-zenino-trudno-telo/
Во количка ме немаат уште прочитано, а јас ко млад мајмун се запалив за количкава. Ве молам искусни мами дајте совет, мада ми е рано да земам ама да имам во предвид за во иднина. http://bebesupermarket.mk/?p=20619
јас ваква видов во сити мол, ама не знам во која продавница.... На мм многу му се свиде, имаше поише бои...и јас мислам дека е супер...јас толку знам да кажам
Zdr zenicki , vo treti mesec vlegov 10 nedela , znaci nemam polni tri meseci dali mozeme da odime so maz mi na more ... Mn sakame a vo isto vreme mi e strav dali smeam pa i komarcive isto i nz ... Ve molam pusete za mislenje
Во секој случај отиди лично да ја пробаш. Најпрво дали ти одговара во однос на висината, често се случува да мора буквално да се удира мајката во количката бидејќи некои колички се за понискечки мајки а мајката се погодила повисока. Да биде лесна за возење и вртење кругчиња. На тркалата се обрнува псоебно внимание. Кога ќе бидеш на прошетка со бебушот тогаш дури ќе приметиш од колкаво значење е количката е да е со солиден квалитет и добра за буткање. Како и колку брзо се расклопува за во багажник. Колку е тешка. Скоро на секоја количка може да се вади платното за да може да си го переш, ама ако, препрашај си. Не мора да е скапа или некоја марка, да ти е тебе погодена е најважно.
Гинекoлoгoт штo ти јa вoди бременoстa нaјдoбрo ќе ти кaже. Акo е се вo ред, би требaлo дa мoже дa oдиш. Е зa кoмaрците не знaм штo дa ти кaжaм, и тукa немa рaaт oд нив.
На слика убаво изгледа, но Дани добро ти кажа. Обрни внимание на тркалцата какви се (да не ти се изедат веднаш и да не се пластични па да тропаат), види за управување каква е, често ќе треба со една рака да буткаш, види дали е тоа изводливо. Склопување, расклопување обавезно провери и види тежина, ако не се лажам збореше дека ќе треба да ја качуваш по скали, па да не ти биде многу тешка. И почекај го мт па со него купи нешто, да се израдува човекот малце