Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    И кај @eleni27 ми отиде сега паметот.

2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    :inlove::inlove::inlove: image.jpeg
    image.png

За @eleni27 вака нешто ќе треба :)

На Delfina15, Anetaoh, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ааа ќе го чекам обвезно, и онака е 13300 кога не е на промоција. Сепак е голема разликата од 20000 и нешто или 30000. Само да ја видам дали е ок, да пробам ова кое ми го напоменувате зашто сепак знаете веќе од искуство и да знам дали да ја бараме кога ќе дојде. Фала! :* :hug:

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    А кај можат да се видат производите од ова бебесупермаркет?

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Позади универзална спроти Вучко се. :) Знам зашто таму ми е сметководството од фирма. :)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @danichap mene pametot non stop mi e vo kolickata, neznam sto da pravam, od @Smizzy predlogov epten mi se dopadna, uf se stopiv iskreno, ke mu pokazam posle i na mm. Ama ovde vo MK tesko deka ima ponuda na vakvi kolicki. Ako vidi nekoja feminka ja zamoluvam da mi kaze.
    Jas iskreno uste neznam ni so krevetcinja sto ke pravam :worried: ni so sedista za vo kola, samo garderobata mi e resena.

На Asiana, Smizzy, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mimice

Mimice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    92
    Јас имам усте 10 дена до терминот и кога бев минатата недела на цтг и на котрола докторот ми рече магнезиум обавезно да пијам цело време..

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    јас само што си дојдов од одмор... супер поминавме (poolparty)

На Adina и LadyC им се допаѓа ова.
  9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    На K.e.ll.y и LadyC им се допаѓа ова.
  10. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Дааа, преубави работи има, ја се заљубив во количките на прв поглед, и колку и да барав тука не најдов поубава и фино лепо си отидов до таму да купам. Не рекле за џабе што ќе ти падне прво во очи тоа ќе биде :D

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Мене не ми се допаѓаат дуплите колички за близнаци што одат седиштата едно позади друго, затоа што тоа што е назад ми делува како да е стиснато. Знам дека не е така, ама незнам клаустрофобично ми е некако.
    Има убави колички за две што се свртени една накај друга.
    Јас нема да купувам количка. Имам другарка која има близнаци, нејзините веќе наполнија 3 години, додека моите се родат веќе ќе бидат големи нејзините за количка, сама ми рече немој да купуваш количка јас мојата ќе ти ја дадам. А и онака не е многу возена нејзината дека секаде одат со кола, дали можеби ретко за дневни прошетки, зачувана е. И за креветчето рече дека ќе ми го даде, нејзините веќе го надраснале. Така што, зошто да купувам кога она сама се понуди. Мене не ми е никаков проблем тоа.

На vesnik, NanaMia, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Јас кога останав бремена со малата планирав второ бебче едно по друго, па купив количка која има опција да се користи и како единечна и како дупла.
    Сега само ќе ја докупам алуминиумската конструкција на која ќе ја ставам корпата, и двете моми планирам да ги возам седнати една до друга. Корпата на бебушот ќе го свртам накај мене, а поголемата нанапред, да си гледа. Мене лично, едно до друго седнати многу повеќе ми се допаѓа.

На Delfina15, vitamina, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @DigY добри сте?
    Се надевам не е ништо озбилно.

Гледам за колички и шопинг зборите.
    Моја омилена тема. :)
    Прееска на мм му викам, едвај чекам да ми кажеш, спреми се ќе одиме тројцата на шопинг за бебушка.
    Се насмевна само.
    Со син ми кога бев бремена беше ист, до самиот крај не сакаше ништо да купуваме. Мене ни тогаш, а ниту сега место не ме фаќа. :)
    Јас ако се прашував одамна ќе почнев со купување. Радосница, розева кутија за спомени (син ми има сина) фустанчиња, хеланки, розево, лилаково, жолто, портокалово, црвено.. :)
    До сега скромно на таа тема. Имам купено цуцла лажливка, две бодиња, два стегачи со цветови и тоа е се. На подарок добив некои работи, ама тоа не се важи. Меракот е огромен јас да си купам сама што ми се допадне. :)
    Инаку од крупни работи планирам да користам се од син ми. Креветче (имам и дрвено и монтажно), количка (и зимска и летна имам) транспортер, хранилка.. ништо од тоа не купувам.
    Можеби дубак и релаксатор бидејќи син ми во дубак не го ставав, а релаксаторот го скрши.
    Од гардероба исто планирам одредени работи од син ми да користам и за ќерка ми. Има доста убави и квалитетни бодиња и тренерки. Ќебиња, тетра и шведски имам од син ми (ако воопшто ги искористам за намената)
    Овојпат помали трошоци не чекаат. :)
    Да е жива и здрава, многу сакам и нејзе да си ја дојам и шишенца да не треба воопшто да и купувам. :)
    Се надевам ќе имам млеко, па како првото, така и второто. Најголема желба ми е тоа.

На K.Mari4ka, vitamina, Smizzy и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Каква е таа Радосница? Што е тоа? :inlove:

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Мене ми е шубе да купувам облеки уште од сега. Прво нека биде се во ред, па потоа. Не дека ми е ни рано ни касно, уште малце во 4ти ќе бидам, ама несакам да купувам. Има време за се. Ќе купам здравје понатаму убави облеки за кога ќе излегуваме од болница, па понатаму се накнадно. За мене важи старската за неродениот петко.
    Само нека се родат здрави и живи, друго ништо не ми е важно.
    Туку не сум во тек, дали @Abeja се породи?

На Abeja, eleni27 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  16. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Не знам дали е тука местото ама не знам каде на друго место да прашам. Дали некој користел/планира да користи или нешто слушнал за појасите што се носат после пораѓај да ти се врати стомакот во нормала. Дали има ефект или се џабе фрлени пари или има некое друго чаре за тоа?

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Еве сум :D се е дoбрo, цтг мирнo, дoктoрoв викa бреј, инaт женче издржa сo лежење и успеa ,.е не зa синкo кoгa се рaбoти и светoт ќе гo превртaм :muscle:
    Прoшетaв кoнечнo, скoрo се купивме уште ситници ми oстaнaa тoa денoвoве здрaвје и тaкa :$
    Имaјте убaвo дoждливo пoплaдне :inlove:

На Miss.Sweet, Bebulleee, vesnik и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    @LadyC многу убава книга во која можеш да ги запишувсш сите битни работи од првата година на бебето. :)
    Ја има во книжарници. Мислам и на форумов има тема "Радосница" прочепкај. :)
    Син ми има, обавезно ќе купам и за ќерка ми.

На Delfina15 и LadyC им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Си ме израдувала. Ќе прочепкам нормално, се сумњаш у мене? :rofl:
    Фала ти, ова беше убава информација и сигурно ќе си купам! :* :inlove:

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Мене вчера ми стигна ланчето со име за цуцлата на бебето, такво си има и бато со именце, а денес ми стигна и ќебенцето со навезено име :inlove: тоа е нешто што планирам да им го сочувам и кога ќе престанат да ги користат, за спомен:)
    Полека мислам дека имам се, ама капче уште немам:D

Многу ми е жал што овде не најдов радосници, а заборавив да си купам во Мк, убава работа се, ама тоа е:)

На Lorins, eleni27, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.