Најубава за мене жолтата од Просветно Дело. Стандард боја и за машко и з женско...Најобемна и најквалитно изработена (според мене). Скоро ја купив за подарок.
И јас исто мислам а еве неколку пати одиме, покрај другото и за тоа, ама многу бргу се уморувам, особено вруќинава ме утепува, па немаме време за шопинг и оставаме за друг пат, да отидеме само со таа цел. А уште не сум породена, 32 полни недели сум, ама си поминуваат неделите, другата недела одам на прво цтг и договарање за породување. Сега на брисевите ми најдоа стрептокока па и со тоа маки ќе мачам и поради бактеријата можно е да биде и царски. Прв пат се среќавам со бактеријава, се надевам последен. До сега беше се чисто сега изненаџење. Ти како си, почна да се познава стомакот? Кај мене почна покасно да се познава а јас тој период се опседнував со него. И јас сум за тоа дека има време за се, сега е најбитно здравјето и твое и на децата.
Мешиња сега забележав мал густ исцедок со крв..... дали има шанси тоа да е почеток на породилни болки ? инаку сум 39+6.
Почна да се познава, наредната недела влегуваме во 4ти месец, супер се осеќам, многу поубаво откако почнав да работам и побрзо времето ми мине. Ги баталив фемибионот и многу поубаво се осеќам и по нормално јадам откако ги баталив. И понатаму сум гадлива на месо, си ждерам претежно млечни производи, овошје и зеленчук, па на контрола ми рекоа дека супер се развиваат деците. Со килажата сум пак на исто место, овој пат 56 кг, варирам тука некаде цело време од 53 до оваа килажа.
Бидејќи сум првородка и не знам не сум искусна не знам што да правам. Почна малку по малку доле ниското да ме боли...веројатно се ќе биде во ред.
Добровечер убави мешиња, како сте? Јас од жешково немам апетит ама бременоста ја стартувам со 61-62 кг и ме фаќа страв. Сега повеќе јадам зеленчук ама пак ми стои стравот. Во среда имам закажано кај матичната се надевам дека се ќе биде во ред, оставам на Бога како е тој никој не е. 6+5 сум и имам повремени болки. Вие имавте ли болки во 6 недела.
почна да ме фаќа паника само ниското доле испод мешко ме боцка малиот сеуште шутира леле во паника сумм утре одам на контрола здравје што биде нека биде
Nemoj da panicis Sledi gi vo bolnica instrukciite na doktorot i ke bidete dobro Imas li odbrano lekar?
А да си се јавиш да си прашаш доктор ? Една консултација не е на одмет. Ти посакувам со лесно да ти е се.
Ve molam za sovet,sega kupiv nekolku slatki od market,samo sto gi otvoriv mirisaa na kiselo, i probav samo epten malce onaka samo da proveram vkus, i koga vidov rokot im bese vcera pominat. Dali moze da ima nekoja teska posledica na bebeto, inaku sum 30+3?
Баш вчера си ја купив, преубава е, посакав да земам одма да пишувам во неа хихи. 650 ден во просветно дело
а зашто толку рано ? мене мојава матична ми рече у полна 36та недела да отидам на последен преглед и ќе ми земе брис за стрептокока и упат за цтг ке даде ....
Јас здравје боже ако стигнам во куманово ќе се породувам за таму земав упат.....најверојатно кој се погоди тој но имам желба да биде др.Нисо Тасев.